Férjhez mentem, jár még nekem a gyerek/rokontartás?
20-as, jól fogalmaztál!
Kedves kérdező!
A véleményünket Te kérted, nem magunktól adtuk..
Ha nem tettszik a válasz, akkor sincs jogod le primitivezni a válaszolót...
Ne kérdezz, ha nem birod a nemleges választ...
Vagy azt hitted kicsi szivünk megszakad a sorsodon..
Látod nem...
Nem a primitiv válaszoló voltam, de besorolhatsz oda is...
ha elváltak a szuleid és az egyikük nevel másik köteles küldeni a gyerektartást amig nappalin tanulsz.
minden más esteben mégha te tanulsz is a szüleidnek amúgy NEM kötelességük eltartani téged és a férjednek SEM.
viszont rendes dolog tölük hogy segitenek hogy befejezd a tanulmányaidat végre és utána te is tudsz majd dolgozni és nem leszel eltartott, sokkal kényelmesebb lesz :)
kérdező, ha felváltva dolgoznátok a férjeddel ugyanannyi pénzetek lenne mint most...két fél fizetés az egyenlő egy!
amúgy nem vagy kötelező tanulni pici baba mellett hogy is tehetnéd azt csinálsz amit akarsz, felnőtt vagy. majd tanulsz ha lesz miből...
Elolvastam a kérdésedet, hozzászólásaidat, és a válaszokat.
Értem mit akarsz kérdezni. Téged az iskolában jól tájékoztattak. Ha elmúltál 18 éves, és tovább folytatod a tanulmányaidat NAPPALI iskolában akkor az állam 20 éves korodig fizeti a családi pótlékot, és a szülőnek rokontartást kell fizetni amennyiben kötelezik erre. DE! OTT A DE! Ez csak abban az esetben van így ha a 18 éves diák a szüleivel él, és rászorul a szülei támogatására.
Jól írták a többiek. Férjhez mentél, így jogilag más csoportba kerültél. A férjhez menéseddel hivatalosan is felnőtt nő lettél így már nem érvényesek rád a korábbi szabályok. Mivel férjed van, így a férjed kötelessége hogy eltartson.
A szülők innentől kezdve ha akarnak támogatnak, ha nem akarnak nem támogatnak.
Azt, hogy az apád hozzátok jár, és követelőzik, fenyegetőzik, esetleg beveri az ablakot ha nem engeditek be, az a ti hibátok. Ahogy írták korábban is, nem vagytok kötelesek ti sem eltartani vagy akár a kapcsolatot tartani vele. Nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy nem vagytok rá kíváncsiak, többé ne jöjjön. Ha beveri az ablakot, ki kell hívni a rendőrséget, és rongálásért fel kell jelenteni. Nektek kell a sarkatokra állni.
Azt hogy apád mondta, hogy tanulj tovább... 18 éves anyaként, feleségként már elég felnőttnek kéne érezned magad, hogy tud mire vagy képes. Ha nem tudod fizetni az iskolát, akkor tessék otthagyni, és tessék elmenni dolgozni. Ha majd évekkel később úgy álltok anyagilag lehet tovább tanulni. Én 34 évesen érettségiztem le, és mentem utána főiskolára. A nővérem 36 éves volt amikor közgázból lediplomázott. Tanulni sosem késő..
Hiába morogsz vagy nevezel bárkit is primitívnek (bár használod a szót, de nem tudod mit jelent, ugyanis az illető csak megkérdezte hogy hány emberrel akarod eltartani magad, még nem primitív.. A kérdése sem elmaradásról, sem nem értelmi színvonalú kérdés, és nem közönséges a kérdés. Csak feltett egy kérdést mert érthetetlen egy normális gondolkodású ember számára, hogy miképpen juthatott eszébe bárkinek is, hogy férjes asszonyként, anyaként gyerek / rokon támogatást kérjen a szüleitől..
Ilyen erővel egy 40 éves ember is kérhet aki éppen az egyetemen tanul..
Kérdező, szállj le a földre.
(és nem ártana felnőni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!