Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Férjhez mentem, jár még nekem...

Férjhez mentem, jár még nekem a gyerek/rokontartás?

Figyelt kérdés
Apámnál éltem, szüleim elváltak. Igazából bármit meg kaphattam volna, mert szüleim jól keresnek, de mindig azt mondta apám, hogy vezessen meg anyámmal a szükségleteiket és fordítva. Még ennivalónál is ezt mondták. És anyám külföldön lakik. Most 18 éves vagyok. Férjhez mentem, van egy kislányunk, még tanulok. A férjem tart el engem és a babát, valamint magát és még gyesről kapok. De az iskolára ez a pénz nem elég. A férjem igazàból nagyon megkönnyítette ezzel a külön hàzba történő különköltözéssel a szüleim rám fordított anyagi terheit. Anyám segít anyagi albán, apám csak idejárkál, eszik itt, és öszerinte a férjem dolga mindent fizetni, ami velem kapcsolatos. Ilyenkor nem lehet apámtòl rokontartást kérni? Mert ha nem lenne új családom, akkor teljes mértékbe neki kéne eltartania. Így meg csak az iskolát kéne fizetnie.

#Rokontartas
2012. szept. 28. 08:16
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Apukád már semmire nem kötelezhető.
2012. szept. 28. 08:21
 2/29 anonim ***** válasza:
98%

Attól kezdve, hogy férjhez mentél, megszünt a gyerek-státuszod, a férjed dolga eltartani tßeged meg a gyereket.

Egyik szülöd sem köteles többé semmit sem adni. Ha önként adnak, akkor örülhetsz neki, ha nem adnak, akkor ezt kell tudomásul venned.

Viszont apádat nem kell etetnetek, söt a látogatását sem kell elfogani.

2012. szept. 28. 08:25
 3/29 anonim válasza:
98%

Férjhez mentél, gyereked van...tehát "nagylány" vagy..

Gyerektartás gyereknek jár..

Apád adhat, ha akar..de nem köteles..

2012. szept. 28. 08:25
 4/29 anonim ***** válasza:
30%
Ha nem mentél volna férjhez se lenne jogilag kötelessége. Az erkölcsi alap az más.
2012. szept. 28. 08:26
 5/29 anonim válasza:
100%
Felnőtt nő vagy akinek családja van.Miért kéne apukádnak támogatnia??
2012. szept. 28. 08:27
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg apukáddal éltél, tehát anyukádnak kellett volna gyerektartást fizetni addig, míg iskolába jársz.
2012. szept. 28. 08:27
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lenne családod, akkor sem igaz, hogy teljes mértékben a szülönek kellene téged eltartania.

Eleve ha nagykorú vagy, akkortól nem gyerektartás, hanem rokontartás jár, ami változatlanul a netto fizetés 20 %-a lehet, de csak akkor kell fizetnie, ha a saját megélhetését nem veszélyezteti és te nem vagy érdemtelen rá (pl. nem tartod vele megfelelö módon a kapcsolatot).

De még olyan sincs, hogy "legalább az iskolát" ki kell fizetnie, nemhogy teljes mértékben eltartson.

Mellékesen olyna nincs jogilag, hogy "ha másként lenne", vagy igy van valam, vagy úgy - de egyszerre két lehetöség nincs.

Ha 18 évesen annyira felnöttnek érezted magad, hogy férjhez mentél és gyereket szültél, akkor vállald a felelöséget ezekért, és ne mások terhére akarj élni.

2012. szept. 28. 08:29
 8/29 A kérdező kommentje:
Mert az önkormányzatok olyan felvilágosítást kaptam, ha a biróság úgy ítéli meg 18 éves kor felett, hogy a tanulmányok a már nagykorú hasznára válnak, akkor kötelezhetik az apát a rokontartásra, amit a tanuló kap meg. Csak hát ugye én férjhez mentem. Ezek szerint, ha ugyan ez a helyzet, csak nem mondjuk ki a boldogító igent, akkor járna?!
2012. szept. 28. 08:37
 9/29 A kérdező kommentje:
Mert az önkormányzaton olyan felvilágosítást kaptam, ha a biróság úgy ítéli meg 18 éves kor felett, hogy a tanulmányok a már nagykorú hasznára válnak, akkor kötelezhetik az apát és az anyát a rokontartásra, amit a tanuló kap meg. Csak hát ugye én férjhez mentem. Ezek szerint, ha ugyan ez a helyzet, csak nem mondjuk ki a boldogító igent, akkor járna?!
2012. szept. 28. 08:38
 10/29 A kérdező kommentje:
Elöttem utolsó válaszoló:" ha 18 elmúlt ám akkor sem a szülök dolga eltartani" ezt hogy érted, mert ha nem lenne új családom és apámmal laknak tanulóként, akkor sem kéne eltartania, mert elmúltak 18 és a tanulás mellett mennem kéne diákmunkára, ha ö úgy dönt, hogy nem tart el? Így érted?
2012. szept. 28. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!