Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A 30 nap felmondási idő...

A 30 nap felmondási idő tényleg attól a naptól számlálódik, mikor felmondott valaki, vagy onnantól, ha a papírok meg vannak írva?

Figyelt kérdés
Főnököm szerint onnantól,mikortól kimondtam,hogy fel akarok mondani.
2012. szept. 24. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A felmondás közlésétől számít a felmondási idő, szóval a főnöködnek igaza van.
2012. szept. 24. 12:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Oh hála isten! Köszi a választ!
2012. szept. 24. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Attól a naptól kezdve, amikor ÍRÁSBAN beadtad a felmondásod. Mivel a munkaviszony megszüntetése egyúttal munkaszerződés módosítást jelent, és a munkaszerződés csakis és kizárólag írásban lehet módosítani.
2012. szept. 24. 12:41
 4/7 A kérdező kommentje:
De nem kértek papírt a felmondásról.És ma mondta a főnököm,hogy attól a naptól számlálódik,mikor közöltem,hogy felmondok.
2012. szept. 24. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok: igen, természetesen a KÖZLÉS írásbeli, ezt nem írtam, bocsánat. Mindig írásbeli!

Tehát nem "kimondtad", hanem KÖZÖLTED. Írásban.

2012. szept. 24. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Szóban is fel lehet mondani, csak azt nem lehet igazolni, ezért célszerű az írásbeliség.
2012. szept. 24. 18:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Megírtam írásban,a szóbeli felmondás dátumával és holnap beviszem.
2012. szept. 24. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!