Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A páromnak felmondtak minden...

A páromnak felmondtak minden előzetes figyelmeztetés nélkül.8. éve dolgozott a cégnél. Ragaszkodhat a végkilégítéshez, felmondási időhöz, ha igen mennyi jár (na) neki?

Figyelt kérdés
2012. aug. 13. 10:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Mire figyeljen mielőtt alá írná a kilépő papírjait?
2012. aug. 13. 10:29
 2/13 anonim ***** válasza:
25%

Ha egyoldalú a felmondás egy dologra figyeljen: ne írjon alá semmit! Akkor baj nem érheti.

(nyolc év után egy havi bér a végkielégítés)

2012. aug. 13. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:
56%

A felmondási idő 30 nap, ami 8 év után 20 nappal meghosszabbodik munkáltató felmondása esetén, és a munkáltató ennek a felére köteles a párodat felmenteni a munkavégzés alól.

A 8 év alapján kéthavi bér jár végkielégítés címén. Természetesen ragaszkodjon hozzá, hiszen kirúgták, ezek mind a törvény alapján járnak neki.

2012. aug. 13. 10:37
 4/13 anonim ***** válasza:
30%

Semmit nem aláírni, és keresni egy munkajogi ügyvédet.

(Gondolom bejelentett állás volt.)

2012. aug. 13. 10:38
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Igen, bejelentett állás volt!

Amennyiben jól értelmezem első körben ne írjon alá semmit, legalább is addig amíg le nem zongorázzák, hogy hány havi bérét kapja meg végkielégítés címén és mennyi a felmondási ideje!

2012. aug. 13. 10:49
 6/13 anonim ***** válasza:
32%

Még annyi hogy a munkáltatónak (ha nem csoportos a leépítés) világosan indokolnia kell az elbocsájtást, amit tényekkel is alá kell támasztania.

(és igen rosszul írtam, kéthavi jár!)

2012. aug. 13. 10:50
 7/13 anonim ***** válasza:
84%
Minek munkajogász? Nem indoklás nélkül küldték el, hanem előzetes figyelmeztetés nélkül, az meg nem jogszabályellenes. Egy munkáltatót se lehet arra kötelezni, hogy előzetesen szóljon, hogy majd valakinek fel fog mondani. A lényeg, ahogy a 88% leírta, hogy a felmondási ideje 50 nap, nem 30, és ebből 25 napra fel kell menteni a munkavégzés alól, teljes bér mellett, plusz jár a 2 havi végkielégítés neki. Ha van szabija még, akkor azt is meg kell váltsa a cég (időarányosan).
2012. aug. 13. 10:56
 8/13 anonim ***** válasza:
52%

"Minek munkajogász?"

Pontosan azért, hogy jogorvoslatot kérhessen, ha nem jogszerűen járt el a munkaadó. Márpedig nem úgy járt el, ha jól értem. Egydül fog pert indítani a pénzéért? Úgy is lehet, de nem érzem annyira rutinosnak a kérdezőt.

Ezért kell az ügyvéd.

2012. aug. 13. 11:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy minek ide munkajogász!

Felmondtak, oké.

Majd nehogy azt írja alá hogy közös megegyezéssel, mert akkor semmit se kap, legyen benne, hogy felmondás a munkáltató részéről, és indoklás. Ennyi.

Az előttem lévők leírták a járandóságra vonatkozókat.

2012. aug. 13. 11:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

80%, kérlek áruld már el nekem, mi volt jogszerűtlen ebben a helyzetben? Te mit értettél bele, ami nem volt szabályos?

Bármilyen szokatlan vagy meglepő is, a munkáltató NEM KÖTELES ELŐZETESEN SZÓLNI AZ ELBOCSÁTÁSRÓL!

2012. aug. 13. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!