Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » GYES-ről visszatérve, ha...

GYES-ről visszatérve, ha kirúgnak a felmondási idő alatt vissza kell mondanom a GYEST?

Figyelt kérdés
Valszeg kirúgnak... Jól tudom, hogy 30 napig nem tehetik meg, és csak utána mondhatnak fel és kezdem meg a felmondási időt? Erre az időtartamra vissza kell mondanom a GYES-t? Ha végkielégítést adnak (kellene), az a GYES-t nem befolyásolja? Mi jobb a rendes felmondás, vagy a közös megegyezés?
2012. júl. 3. 19:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Új törvény van július 1.-től, ami azt jelenti, hogy amint munkába állsz, már másnap kirúghatnak! Most az nekem nem világos, hogy már teljesen letelik a három éved, és úgy mennél vissza?

Rendes felmondás: felmondhat a munkáltató, ilyenkor azért alaposan indokolnia kell, mi az oka - és ezt neki kell bizonyítania, hogy miért nem felelsz meg a jövőben. Ha nem alapos az indok, perelhető. Ha felmond Neked, akkor 3 év után jár 1 havi ÁTLAGKERESET (utolsó 4 negyedév átlaga) és egy havi felmondási idő (amit vagy ledolgoztat, vagy otthon töltheted. 5 év után jár még 1 havi végkielégítés és +15 nap felmondási idő. (Munka tv.könyve leírja, hogyan növekszik a felmondási idő, és a végkielégítés összege).

Ha közös megegyezést ajánl, csak akkor éri meg aláírni, ha minimum annyit ajánl, amit törvényileg is járna, illetve annál pár havival többet, attól függően, mennyire akar szabadulni Tőled.

Sajna ugyanebben a cipőben járok, most a közös megegyezésen alkudozom.

2012. júl. 4. 11:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Még jövő tavaszig van GYES-em, de én ősszem már dolgozni szeretnék, mert hát ez a kb. 25 eFt nem túl sok...

Azonnal kirúghatnak? Nincs már meg a 30 napos védelem? Én azt hittem. Nekem 30 nap a felmondási idő és + 25 nap, mert már 14 éve ott "dolgozom". Igy 3 havi a végkielégítésem is (jövőre 4 havi lenne). Tehát nekem 5 havi pénz alatt nem érdemes egyezkedni.

2012. júl. 5. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!