Ti mikre költenétek 3545 millió Forintot ha megnyernétek a lottót?
Kifizetném a lakáshitelünket, családi házat vennék, a családból mindenkinek adnék hogy ők is kifizessék a hitelüket.Anyukámnak, és apukámnak is vennék lakást, meg az összes sógoromnak:) Félre tennék a gyerekeimnek, elutaznék a tengerhez mert még sosem láttam. És egészen biztos hogy adakoznék nagyon sokat!
Remélem olyan ember fogja megnyerni, akinek szüksége van rá, és jó helyre kerül a pénz.
"Minek 14 felsőfokú nyelvvizsga, vagy egyetem, kedves első válaszoló? A nyereményből csak telne tolmácsra."
Mert a pénzt igen, de a tudás az, amit nem vehet el tőlem senki.:)
Én kifizteném a családban mindenkinek a hitelét és felújíttatnám anyukám lakást. A párommal vennénk egy családi házat, vagy építkeznénk és végre tudnánk gyereket vállalni.:) Minden évben legalább 2 helyre mennénk nyaralni, ahova vinném anyukámat és a húgomat is.
A többi menne a bankba és vagy nyitnék egy menhelyet, vagy támogatnék egyet. Én alapítványoknak nem adnék, mert félek, hogy nem arra menne a legtöbb pénz, amire kell, úgyhogy közvetlenül támogatnám a beteg gyerekeket vagy akik nélkülöznek.
Felújítanám a házam, építenék egy medencét, félretennék pár milliót a jövő nyaralásaira, a többit meg befektetném, vagy betenném egy bankba.
Körülnéznék, kiknek lehet adományozni, és annak, amelyiknek úgy gondolom, hogy megérdemli, annak is adnék egy pár tízmilliót.
Én is kifizetném a család adósságait, amiből sajnos van bőven több milliós is. Ezek után vennék néhány rokonomnak egy szép lakást vagy házat, akikne egyelőre még nem telik rá, ezután gondolnék csak magamra.
Vennék valahol egy szép házat, és egy jobb autót, olyat, amit mindig is szerettem volna. Elég pénzem lenne ahhoz, hogy beindítsam a vállalkozásom, amit régóta tervezek, de sajnos nincs még hozzá elég tőkém.
Nyilván jótékonykodnék is, valamelyik alapítványt nagy összeggel támogatnám, de a nyeremény hatalmas részét betenném kamatozni a bankba, így látom a legjobbnak.
Elköltöznék Bora Borára :)
amúgy meg tulajdonképpen körüljárnám a világot, szeretek utazni. Önző és bunkó vagyok, szóval annyira nem érdekelnek a jótékonysági dolgok, de ez az én hibám. Persze valamit kezdenék vele egy szűkebb családi körben, de majdhogynem fölös lenne, mert a család egy része azért pénzes.
Nem igazán értem a banki dolgokat se (--> nem vagyok hülye, csak nem érdekel) szóval a szüleimre hagynám ennek elintézését. Megvalósítanám apám álmát, és vennék neki egy házat Görögországban. A bátyámat meg jól arcba röhögöm(de azért neki is biztosan jutna valami, ha nem bukik meg). Ezen kívül esetleg felhagynék az iskolával és magántanárhoz járnék, mert engem eléggé kitaszítanak a suliban. Semmiképp nem költeném hülyeségekre amikkel villognék, mert minek. Nagyjából élném ugyanúgy az életem, ahogy eddig. Persze titokban tartanám, mert jó sokszor szúrtak már hátba, annak ellenére, hogy még csak 14 éves vagyok, és elég tapasztalatot gyűjtöttem milyenek is az emberek.
Új autót nem vennék, mert apám utálja őket, szóval csak valamit kezdenék a régivel is. Házat itt Magyarországon nem vennék, most lett felújítva, esetleg nyaralót a Balatonon. Hitelünk meg nincs.
14/L
Milyen érdekes, lényegében mindenki úgy szólt hozzá, hogy végig sem gondolta magánembernek mekkora nagy pénz ez. Illetve, hogy mennyire kicsi ez, ha gazdaságilag nézzük.
Magánemberként gondoljatok bele (én sem vagyok banki szakember, csak laikusként számolok), ekkora összegnek egy átlagos folyószámlakamat esetén is legalább 200 000 000 - 250 000 000.- az éves kamata. Már ez önmagában hatalmas pénz egy átlagembernek.
Többen mondták, új lakást vennének. LAKÁST??? :-) 10-20 millióért? Tessék gondolkozni! Ha csak befektetésnek szeretné venni az ember, akkor is minimum 100-400 millió forint értékű ingatlanba kell gondolkodni. Egész társasházakat lehet venni vagy irodaépületeket, villákat, de akár kastélyokat is.
Alapvetően el kell dönteni, akarunk foglalkozni a pénzel vagy teljes mértékben rábízzuk szakemberre. 1 milliárd esetén azonnal személyi bankárt kap az ember a banktól, ahová teszi a pénzét. Tehát napi 24 órában rendelkezésre áll egy komoly tudású szakember.
Ha egy kis részével tőzsdézni is hajlandó a nyertes, akkor az egyszerű kamat sokszorosát könyvelheti el évente. (azaz több mint 250 milliót) Ha pedig társasházakat, irodaépületeket is vásárol, amit kiad, annak a bevétele is sok millió évente.
Nem kizárólag az alapösszegből kell adakozni, hanem a befektetett tőke bevételéből, mely adóból leírható. Létre kell hozni jótékony alapítványt, ill. adakozni már meglévőknek. Közvetlenül nem igazán szabad pénzt osztogatni, az soha nem kerül megfelelő helyre. Vannak szakemberek, akik pontosan tudják kinek, mikor mennyit illetve mit kell adni, miként kell eljuttatni.
Ekkora pénzen üldögélve nem mi intézzük a dolgokat, mi csak kitaláljuk, mit szeretnénk, és vannak, akik megvalósítják. :-) (ha elég ügyesek, körültekintőek vagyunk, talán nem nagyon vágnak át)
Adakozásnál nem is olyan nagy összeg ez a pénz. Valaki írta venne a helyi orvosi rendelőbe CT-t, MRI-t. Elmondom, el is menne rá a pénze :-) Bár nem tudom honnan írta, de úgy vélem kisvárosból. Hát ott nem lenne rá sem megfelelő személyzet, sem elég betegszám, ami miatt megérné milliárdokat költeni.
Kedvenc hozzászólásom:
"Van egy 21 éves öreg Fordom, azt szépen feltuningolnám, és kipofoztatnám teljesen hibátlanra, ugyanezt tenném a párom endurójával is. :)"
Hatalmas poén! :-DD Ennyi pénzből vitrinbe is tarthatná Ferrari, Aston Martin, Bentley, Bugatti, Maybach, Pagani, stb. mellett :-)))
A másik jó:
" itthon a házat felujjíttatnám tetőszélét mindent ablakokat redőnyöket utána vennék egy másik gépet vagy talán laptopot..."
:-))
Legalább 20 ezer laptopra telne :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!