Apósom eltitkolta anyósom betétkönyvét annak halála után.9 millió forintról van szó, párom és két testvére feljelentette őt. Mire lehet számítani?
Mikor apukám meghalt,nekünk le kellett mondani anyukám javára a bankszámláján,közös bankszámlájukon lévő pénzről.
Közösbankszámla felét örököltük volna. Vagyis nem kellett,hanem lemondtunk.
Önkéntest,magánt mi örököltük ketten.
Ingatlan fele maradt anyumé,mert közös néven volt,másik fele kettőnké lett,de maradt a haszonélvezeti joga rajta anyumnak.Ami szerintem természetes is.
Szóval csak azt akartam írni,igen, a 9 millio nem tudom hány fele ment volna.
DE miért nem oldotátok meg családon belül? Nem mondta el az após miért tette?
Na most valami nem jó! A házastárs nem örököl! A ház eddig is apósod nevén volt?-mert akkor az övé. Ha anyóssal felesbe volt a nevükön, akkor fele apósodé marad, a másik fele(ami anyósé volt) a tietek,de apósnak haszonélvezet lehet rajta. Ez esetben nem tehet ki,de ha az övé teljes egészében akkor igen!
Após részéről a hagyaték eltitkolása, és a meghatalmazás meghamisítása büntethető,de a házasságban szerzett vagyon közös, tehát az övé is.
Basszus!Pénzért feljelenteni a saját apámat, főleg, hogy az ő házában lakok! Elképesztő számomra.
A pénz szerintem a papáé kell, hogy legyen! A mama a házasság alatt szerezte a betétkönyvet, tehát közös vagyon.Nem tudom, hogy dolgozott-e, miből van a pénz, de akkor is közös apósoddal. A hamisítás büntetendő, ez tény.De nem lehetett volna családon belül megoldani?Simán kidobnálak a házamból, főleg, ha még börtönbe is kéne mennem a gyerekem feljelentése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!