Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tartozásunk van az Eos Farktor...

Tartozásunk van az Eos Farktor felé. Mit tehetnek? Fizessük ki, vagy ne?

Figyelt kérdés

Páromnak kb 3 évvel ezelőttről van egy tartozása a UPC felé. Nem tudja megmondani a pontos összeget, de ő kb 50-60 ezerre gondol.

Az elmúlt 4-6 hétben már 2 levelet is küldött az Eos fakor, hogy 200 E ft-s tartozása van a páromnak. Minimálbérre van bejelentve, vonnak le gyt-t, plusz albérletben él.

Az új telefonszámát és a lakcímünket sem tudják. (a volt szomszéd adta oda mind2 levelet)

Olvasgattam pár fórumot, legtöbb helyen azt írták, nem érdemes kifizetni, úgysem tudnak csinálni semmit.

Ez valóban így van? Volt aki azt írta, hogy az elévülési idő ilyenkor 1 év.

Azt sem tudjuk mire is kellene kifizetni ezt a hatalmas összeget. (itt arra gondolok, hogy felsorolhatnák, hogy a 200 ezerből x a valódi tartozás és y a kamat)

Köszönöm a segítséget!

2012. máj. 7. 18:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

ma 11:46

20as vagyok én onnan veszem, hogy többfelé is van tartozásom

van pl. internet, hűségidő lejárta előtt kb. két hónappal elköltöztem és nem fizettem tovább, és bő másfél év múlva jelentkeztek, de nem ők hanem az a behajtó cég aki megvette a pannontól

2012. máj. 8. 11:52
 32/39 anonim ***** válasza:
30%
Senki nem mondta, hogy nem írhatnak, hogy fizesd be. Bepróbálkoznak, mert sokan befizetik. Ha rávesznek, hogy befizesd, befizetheted, csak bírósági úton nem hajthatják már be.
2012. máj. 8. 11:57
 33/39 A kérdező kommentje:
Végre valaki aki felismerte a problémámat! Köszönöm!!!! :)
2012. máj. 8. 12:02
 34/39 A kérdező kommentje:

11:51

gondolom így éri csak meg nekik, hogy egy emberen akár 100 ezret is kereshetnek, és szinte semmit nem kellett csinálniuk, csak kiküldeni pár fenyegető hangvételű levelet.

2012. máj. 8. 12:03
 35/39 anonim ***** válasza:
30%

Vagy nem kell semmit befizetni soha, mert el lehet menekülni a problémák elől... Kíváncsi lennék: az albérletekben, ahol eddig éltetek, sosem volt probléma? Mindig időre befizettetek mindent, mindig szabályosan, vagy onnan is már húztatok el azért, mert nem volt kedvetek fizetni?

Az a bajom az ilyen emberekkel, hogy aztán a tévében sírnak, és gyűjtést szerveznek neki, a hülye ember meg befizet mindent és nyomorog. Pedig ha meggondolom, milyen egyszerű ilyen könnyelműen élni! Csak nem fizetni és odábbállni! Az a baj, hogy nekünk van gerincünk, pedig így kellene csinálnunk, ahogy ti teszitek.

2012. máj. 8. 12:17
 36/39 A kérdező kommentje:

kedves 78%-os!

Csak annyit tanácsolok, hogy tanulj meg olvasni. Mert a szövegértéseddel gondok vannak. Nagy hasznát veszed az életben az értő olvasásnak.

2012. máj. 8. 12:20
 37/39 anonim ***** válasza:

Már nem követem, mi hova hogy van leírva, érthetetlen az egész a 20X-os beletörölgetések után.

A lényeg számomra még mindig az, hogy nem itt kéne sírni, hanem elmenni megnézni, mi is a tartozás, és bizony annyi év után rámegy a kamat, nem csoda, ha elérte a 200ezret. (meg eleve, hogy a párod azt hiszi, hogy x összeg volt a tartozása, az egy dolog. Aki annyira tojik bele, csak megálmodik egy összeget, aztán tudja is ő, mennyi ténylegesen) A hülye tulajunk 1x késve hozta a netszámlánkat, mert elhányta valamerre és hetekig nem találta meg, már arra is felszámoltak 500 ft-ot. És az egyhavi számla. A kamatot meg szerintem havonta számolják rá, akkor nektek ennyi sok hónap után csoda, ha sok ezerre jön ki?

2012. máj. 8. 12:56
 38/39 anonim ***** válasza:
48%

egy telekommunikációs cégnél dolgozom. Lehet verni magatokat a földhöz, hogy ez nem így van, és be kell fizetni, de akkor is egy év az elévülés

Gratulálhatsz magadnak, adjad csak a kérdező és a vele hasonló emberek alá a loval, hogy nem kell befizetni.

Ez kb. olyan hogy a rendőr tanácsokat adjon a bűnözőnek, hogyan raboljon ki egy házat, hogy ne hagyjon maga után nyomot

2012. máj. 8. 13:06
 39/39 anonim ***** válasza:
38: akkor szerinted ha te követelhetsz 1 évre visszamenőleg, akkor az jogos, hogy ők meg évekre visszamenőleg? Ráadásul úgy, hogy nem is szólnak, hogy fizetni kéne, hanem megvárják amíg jó sok kamat összegyűlt? A hasonlatodat meg gondolt át még egyszer..
2012. máj. 8. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!