Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tartozásunk van az Eos Farktor...

Tartozásunk van az Eos Farktor felé. Mit tehetnek? Fizessük ki, vagy ne?

Figyelt kérdés

Páromnak kb 3 évvel ezelőttről van egy tartozása a UPC felé. Nem tudja megmondani a pontos összeget, de ő kb 50-60 ezerre gondol.

Az elmúlt 4-6 hétben már 2 levelet is küldött az Eos fakor, hogy 200 E ft-s tartozása van a páromnak. Minimálbérre van bejelentve, vonnak le gyt-t, plusz albérletben él.

Az új telefonszámát és a lakcímünket sem tudják. (a volt szomszéd adta oda mind2 levelet)

Olvasgattam pár fórumot, legtöbb helyen azt írták, nem érdemes kifizetni, úgysem tudnak csinálni semmit.

Ez valóban így van? Volt aki azt írta, hogy az elévülési idő ilyenkor 1 év.

Azt sem tudjuk mire is kellene kifizetni ezt a hatalmas összeget. (itt arra gondolok, hogy felsorolhatnák, hogy a 200 ezerből x a valódi tartozás és y a kamat)

Köszönöm a segítséget!

2012. máj. 7. 18:47
1 2 3 4
 1/39 A kérdező kommentje:
Mikor a párom a tartozást csinálta, még nem ismertük egymást. Akkor az exével volt együtt, az hogy miért nem lett befizetve a számla, nem tudom.
2012. máj. 7. 18:51
 2/39 anonim ***** válasza:
75%
Két év még úgy volt, hogy ha bemész a szolgáltatóhoz, és ott nyilatkozol, hogy nem ismered el a tartozást, akkor a tartozás minimális részét kell befizetni a többit nem. Hogy azóta ez változott-e, azt nem tudom.
2012. máj. 7. 18:55
 3/39 A kérdező kommentje:
Több történetet olvastam arról, hogy irreális összeget akar behajtani a cég. Meg amúgy sem tudunk egybe kifizetni 200 ezer ft-t.
2012. máj. 7. 18:58
 4/39 anonim ***** válasza:
100%

nekem 160 ezer tartozásom volt, majd átkerült az EOShoz és lett belőle 300 ezer, mert kezelési költség, kamat meg ez meg az meg minden ráment, én elkezdtem fizetni, havi 15 ezerrel, egyszer letelik

Nem évül el, amúgy 5 év lenne az elévülés, de ha küldenek levelek akkor mindig hosszabbik

2012. máj. 7. 19:03
 5/39 A kérdező kommentje:
Nekem az a gyanús az egészben, hogy több mint 2,5 évig csend volt, aztán hirtelen jön egy levél, hogy 5 napon belül fizessünk stb.
2012. máj. 7. 19:05
 6/39 A kérdező kommentje:
Majd elviszik a párom használt zoknijait, meg azt a sok rövidnacit és melós pólót ami a beépített szekrényben van.
2012. máj. 7. 19:13
 7/39 A kérdező kommentje:

A levélben azt irták, hogy mindent lefoglalnak ami a páromé, kivéve néhány alapszükségletet.

pl. tankönyveket, télikabát, x pár cipő, x póló stb.

2012. máj. 7. 19:17
 8/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít, hogy minimálbérre van bejelentve, ha végrehajtóhoz kerül az ügy, simán sorba fogják állítani a levonást, főleg, hogy a fizetésből max. 50% -ig le lehet tiltani és meg is teszik !

Egyébként a végrehajtó majd hivatalból felméri az ingatlanokat, autót, stb.

Egyébként pedig sok cég hajlandó részletfizetési lehetőséget biztosítani, de ahhoz fel kell keresni őket, nem a kibúvón és elévülésen kell agyalni.

2012. máj. 7. 19:17
 9/39 A kérdező kommentje:
Holnap megérdeklődöm a részletfizetést.
2012. máj. 7. 19:19
 10/39 A kérdező kommentje:

19:17

Köszönöm, végre egy értelmes válasz :)

2012. máj. 7. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!