El fog hagyni? Mit tehetnék?
Harmincas nő vagyok. Férjemmel nagyon fiatalon házasodtunk és jöttek sorban a gyerekek. Teljesen lekötött a család, a gyereknevelés, a háztartás és igazából soha nem volt bennem másra vágy, hogy dolgozzak vagy tanuljak. Nehezen ismerkedem, nem szívesen járok társaságba. A férjem munkája sem izgat különösebben. Meghallgatom, amit mesél róla, de csak udvariasságból, mert engem ez nem annyira érdekel. Ő szeretné, ha eljárnánk társaságba, üzleti vacsorákra, de én rosszul érzem magam ezeken.
Nemrég felbukkant a férjem munkahelyi környezetében egy nő, aki mindenkivel közvetlen, könnyen feloldódik és mindenhez hozzá tud szólni (munkaügyekhez is).
Sajnos egyre nyilvánvalóbb, hogy a férjemnek nagyon tetszik ez a nő. Nem hiszem, hogy bármi is lenne köztük, de folyton zavarba jön, ha szóba kerül otthon, és látom, hogy teljesen megváltozik, ha a közelében van. Szerintem a nőnek sem lenne ellenére a férjem közeledése.
Félek, hogy el fogom veszíteni a férjem. Mit tehetnék? Szeretnék teljesen megváltozni, de sajnos nem megy, bármennyire is erőltetem. Sajnos egy ideje sokat veszekszünk is emiatt, félek, hogy el fog hagyni, vagy titokban összejön ezzel a nővel.
"Teljesen lekötött a család, a gyereknevelés, a háztartás és igazából soha nem volt bennem másra vágy, hogy dolgozzak vagy tanuljak. Nehezen ismerkedem, nem szívesen járok társaságba. A férjem munkája sem izgat különösebben."
....Szeretnék teljesen megváltozni, de sajnos nem megy, bármennyire is erőltetem..."
Pedig akkor számíthatsz arra, hogy egyedül maradsz. Szedd össze magad. AKARATERŐ.
Rajtad múlik, tőled függ. Úgy tűnik abból, amit leírtál, hogy semmi közös sincs bennetek. eddig mit csináltatok együtt?
Ha nem kezdesz el azonnal változni, nem sok esélyed van. És, hogy őszinte legyek, ha elhagyna akkor egy új kapcsolatra sem sok esélyt látok a te hozzáállásoddal. Kell, hogy érdeklődj a férjed elfoglaltságai iránt ( munka, hobbi), és arra is szükség van, hogy fizikailag vonzónak találjon. Egy kapcsolatért nagyon keményen meg kell dolgozni, nem magától jó egy kapcsolat, hanem mindig annyit kapsz belőle vissza, amennyit te is beleteszel.
"Férjemmel nagyon fiatalon házasodtunk és jöttek sorban a gyerekek. Teljesen lekötött a család, a gyereknevelés, a háztartás és igazából soha nem volt bennem másra vágy, hogy dolgozzak vagy tanuljak. Nehezen ismerkedem, nem szívesen járok társaságba."
Önbizalomhiány a baj? Kisebbrendűnek érzed magad a tanultabb, csillogó karriert befutott nők mellett? Akkor kezdetnek keress fel egy jó pszichológust, "beszéld ki" magadból a gátlásaidat, aztán rögtön több kedvvel és magabiztossággal fordulsz majd a világ felé. Mindenképpen változtatnod kell, ha magad mellett akarod tartani a férjedet, akkor azért, de ha netalán egyedül maradnál és új kapcsolatot kellene keresned, akkor sem lenne könnyebb dolgod..
Nagyon elkeseredtem a válaszoktól. Sajnos én világéletemben zárkózott voltam. Egyszerűen nem tudok feloldódni társaságban. Ezzel nekem soha nem volt problémám, jól érzem magam a családom körében. Én a férjemet azzal próbáltam támogatni, hogy megteremtettem a számára a biztos hátteret. Neki nem kellett foglalkoznia az itthoni dolgokkal. Családi programjaink is vannak és ezt élvezi is szerintem.
De amikor láttam ezt a másik nőt társaságban, akkor tudatosult bennem, hogy a férjemnek valójában inkább erre lenne szüksége. Nem tudom, hogy ő ezt így tudja-e. Lehet, hogy magának sem meri bevallani. Az alaptermészetén senki nem tud változtatni, mert én csöndes, visszahúzódó vagyok inkább. A nőn meg az látszik, hogy ő a társaság középpontja, és ezt ő élvezi. Én nem tudnék ilyen lenni. Nem a karrierjét irigylem, mert én soha nem vágytam erre, hanem azt, hogy olyan könnyedén elbeszélget bárkivel. Az volt a legfurcsább, hogy még velem is nagyon közvetlen volt és tudtam vele beszélgetni, de csak azért, mert ő irányította a társalgást.
Még a mamám mondta anno, ha egy férfit magadhoz akarsz kötni, akkor az eszét kell megmozgatnod először és nem az ágyékát!
Amit leírtál az egy tipikus háziasszony figura... de rém unalmas is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!