Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tartozásunk van az Eos Farktor...

Tartozásunk van az Eos Farktor felé. Mit tehetnek? Fizessük ki, vagy ne?

Figyelt kérdés

Páromnak kb 3 évvel ezelőttről van egy tartozása a UPC felé. Nem tudja megmondani a pontos összeget, de ő kb 50-60 ezerre gondol.

Az elmúlt 4-6 hétben már 2 levelet is küldött az Eos fakor, hogy 200 E ft-s tartozása van a páromnak. Minimálbérre van bejelentve, vonnak le gyt-t, plusz albérletben él.

Az új telefonszámát és a lakcímünket sem tudják. (a volt szomszéd adta oda mind2 levelet)

Olvasgattam pár fórumot, legtöbb helyen azt írták, nem érdemes kifizetni, úgysem tudnak csinálni semmit.

Ez valóban így van? Volt aki azt írta, hogy az elévülési idő ilyenkor 1 év.

Azt sem tudjuk mire is kellene kifizetni ezt a hatalmas összeget. (itt arra gondolok, hogy felsorolhatnák, hogy a 200 ezerből x a valódi tartozás és y a kamat)

Köszönöm a segítséget!

2012. máj. 7. 18:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó vagyok. A párod járjon el, szinte mindenhol csak az adós kap információt.
2012. máj. 7. 19:21
 12/39 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Akkor majd ő érdeklődik.
2012. máj. 7. 19:22
 13/39 anonim ***** válasza:
28%

Egy év az elévülés, [link] 143. §

Ha nem keresték egy évig a párodat, hivatkozhattok arra, hogy nem keresték és elévült a tartozás.

2012. máj. 7. 19:38
 14/39 anonim ***** válasza:
87%
Én nem védem az UPC-t, meg az ÉDÁSZT,, de gondolj bele, hogy ha Te lennél a szolgáltató, ebből kellene megéljél, és az ügyfeleid ilyen olyan indokkal nem akarnának fizetni. Akkor ugye ki lennél akadva, hogy akkor ne is nézzék, meg vonják le kamatostul. És nem érdekelne a lyukas zokni, meg a minimálbér.
2012. máj. 7. 21:07
 15/39 A kérdező kommentje:

Nézd, én nem írtam, hogy egyáltalán nem szándékozom fizetni.

Mikor a párommal összekerültünk (lassan 2,5 éve), akkor értesültem a dologról, hogy tartozása van a upc felé.

A tartozás úgy keletkezett, hogy kiköltözött az albérletéből, fel az exéékhez. Pár hónapig még volt a hűségidő, és azt nem fizette ki, de a szolgáltatást sem vette igénybe. Tehát azon a pénzen amit be akarnak hajtani, nem nézte a tévét, nem telefonálgatott és nem netezett.

Eltelt majdnem 2,5 év, közben átjöttünk egy kisebb albérletbe, mert rájöttünk, hogy ez is elég kettőnknek. A gyerek 2 hetente van itt 2 napot, miatta nem tartunk fent egy egész szobát, úgyis csak aludni járt a szobájába, ezért most egy fél szobában alszik.

Az egyik haverja nevén volt 4 előfizus kártya. Mi mindig időben befizettük a miénket, viszont a haverja sokszor késett vele. 2havonta kaptunk sms-t, hogy x időn belül kikapcsolják a szolgáltatást. Nem értettük, hiszen mi mindig időben fizettünk. Egyszer le is tiltották a kártyáinkat, mert a haver nem fizetett. Kártyánként 7 ezer lett volna a visszakapcsolási díj, mi azt mondtuk hogy ezt nem játsszuk tovább, visszaadjuk a kártyát.

Vettünk másik előfizetést. Emiatt történt a számcsere, meg a lakcímváltozás. Nem azért, mert bújkálunk.

Szóval kb 2,5 év után egyszer csak jön egy levél, hogy a páromnak tartozása van a upc felé, 200 E ft. Fizessük ki 5 napon belül. Irreálisnak tartjuk az összeget, és nem értjük, hogy eddig miért nem keresték a páromat. (elég korán összeköltöztünk, párom reggeltől estig dolgozik, én néztem mindig a postaládát, feltűnt volna egy levél, ha az eos faktor ír).

Ez az oka, amiért eddig nem fizettünk. Meg amúgy sem tudok 5 nap alatt ennyi pénzt összeszedni.

Azt olvastam a neten, ha biróságra kerül az ügy, nagyobb esélyünk van a részletfizetésre, mintha az eos faktortól kérnénk.

2012. máj. 8. 07:42
 16/39 A kérdező kommentje:

ja és a upc sem küldött 1 k.rva levelet sem, hogy gondjuk van! mert ha 2 évvel ezelőtt küld egy értesítőt, bementünk volna a szolgáltatóhoz, és lerendezzük.

De mivel sok idő eltelt, azt hittük elévült. És igen, biztosan bunkónak gondoltok, de nem megyek be sehova hogy önként és dalolva kifizessek ennyi pénzt, pláne hogy szerintem ennek legalább 50%-a kamat....

De nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

2012. máj. 8. 07:44
 17/39 anonim ***** válasza:
81%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a kedves Moderátorok mégis, milyen indokkal törölgetik a hozzászólásaimat?

Tudtommal a törlés oka lehet:

- trágár hozzászólás (az enyém NEM volt az!!!)

- nem a tárgyhoz tartozó hozzászólás (én a kérdésre válaszoltam "befizessük" - "IGEN")

- kérdésre kérdéssel reagál (nem ezt tettem)

- bántó, személyeskedő hozzászólás (nem volt benne semmi, de semmi ilyesmi).

Szóval: a Kérdezőnek nem tetszett a válasz, miszerint ki kéne fizetni a tartozást, ha igénybe vettek egy szolgáltatást. Erre - kétszer!!! - kitörölték a Moderátorok. Eddig "csak" lepontozás ment, már cenzúra van? Vagy a Moderátorok nem is olvasnak, csak törölgetnek, ha bejelentés érkezik?

Várom a választ, akár privátban, hogy mégis, milyen indokkal törölték ki, amit írtam, mert én nem látom, milyen szabályt sértettem volna meg vele.

Csak, hogy a jövőre nézve tisztában legyen azzal, ha itt már nincs szólás- és véleménynyilvánítási szabadság.

2012. máj. 8. 09:13
 18/39 A kérdező kommentje:

A stílusoddal provokálni akartál, szerintem.

Normális hangvételben is meg lehet írni a véleményed. :)

2012. máj. 8. 09:18
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféle provokáció nem volt a stílusomban, egyetlen mondatot írtam, amiben az volt, hogy az igénybe vett szolgáltatást illik kifizetni.

Simán csak nem tetszett a válasz, mert igazából arra akartál tippet kapni, hogyan játszhatod ki a rendszert.

2012. máj. 8. 09:36
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

ha volt rajta hűségidő akkor teljesen mindegy hogy igénybe vetted-e vagy sem, a szerződés még javában élt

Az 1 év elévülés hülyeség ilyen nincs, kérdezd meg a szolgáltatót, lehet hogy volt régen de jelen esetben nincs, nekem több hitelem is van mindenfelé és ilyen nincs, a haveromnál volt is kint a bank lefoglalni és mondták neki, hogy 5 év múlva évülne el az ügy, de ha küldenek egy levelek akkor onnantól megint újra indul az 5 év, nincs kibúvó

Jah én jobb ha most elkezditek fizetni, mert az EOSnál napi kamat van

Ha meg elköltöztetek új lakcím és új telefonszám is lett akkor azt kötelesek vagytok jelenteni a szolgáltató felé

Lehet, hogy küldtek nektek felszólítót de nem kaptátok meg mert már nem ott laktatok, de az már őket nem érdekli, hisz nem adtátok meg az új lakcímeteket.

Kérjétek meg részletre, hidd el meg fogják adni, mert kell nekik a pénz, de számoljatok még a 200 rá plusz 40 ezret, mert ennyit még tuti rátesznek ha nem egybe fizetitek ki

2012. máj. 8. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!