Személy szerint kinek mennyi megtakakarítást van módja félretenni egy hónapban?
Mivel jól fizető munkám van, így elég jól tudok félre tenni. Havi 70-100 ezret teszek félre, ehhez jön még a már évek óta gyűjtögetett pénz kamata, havi 50-60 ezer körül, az összesen havi 120-160 ezer megy a megtakarításba. Már a legelső fizuból is tettem félre, ezért szépen halmozódik a megtakarítás.
Albérletben lakunk, egyszer talán lesz lakásunk, de amíg ilyen bizonytalan a helyzet, addig nem vagyok hajlandó hitelt felvenni.
Hogy mire gyűjtök? Jó kérdés. Lakás biztos, meg hogy majd a gyerekeknek könnyebb legyen elkezdeni az életet, mint nekem volt.
"Második! Öngondoskodásból nem lehet vállalkozást fejleszteni."
Nem is a vállalkozásokról beszéltem, hanem az átlag emberekről. A magyarok nagy része nem öngondoskodik, mindent hitelből akar megoldani, aztán amikor nem tudja fizetni, akkor fut az államhoz. Most persze nem azokra gondolok, aki nem tudnak öngondoskodni, hanem azokról, akik nem is akarnak. Én világéletemben, ha meg akartam valamit venni, arra összespóroltam a pénzt, nem pedig hitelt vettem fel. A lakásomat is készpénzért vettem meg. Persze én megtudtam elégedni egy 16 milliós lakással, csak azért hogy drágábbat vegyek, nem vettem fel hitelt, mint ahogy sokan tették.
Már megint a személyeskedés.
Igazán nem érdekel, hogy ki mit gondol a mások létstratégiájáról, vagy ki mennyire irígy a mások megtakarítására (mert ilyen válasz is lesz, csak idő kérdése)
"Igazán nem érdekel, hogy ki mit gondol a mások létstratégiájáról"
Oké, nem szólok bele senkinek a gazdálkodásába, de akkor a hitelesek se sírjanak állandóan, hogy a csúnya bank így meg úgy kicseszett velünk.
Én csak azt szerettem volna tudni, hogy kinek mennyit van módja félretenni, és esetleg azt, hogy mennyi keresetből, milyen munka mellett.
A hitelesek engem nem érdekelnek....(oldják meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!