Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Személy szerint kinek mennyi...

Személy szerint kinek mennyi megtakakarítást van módja félretenni egy hónapban?

Figyelt kérdés
Egy hónapban átlagosan hány Forintot teszel félre, és mire gyűjtessz? Lakásra? Autóra? Utazásra? Idős korodra?

2012. márc. 29. 11:39
1 2
 1/12 anonim válasza:
Pont eleget hogy fizessük a hiteleket, félre nem tudok rakni.Új autóról rég nem álmodók már, azok az idők elmúltak pedig volt hogy három is volt és nem trabant.Ingatlan így is sok van el se tudom adni őket csak fizetjük az illetéket, nyaralni azért eltudunk menni évente egyszer.
2012. márc. 29. 11:57
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Hitel helyett én inkább az öngondoskodás híve vagyok, így minden hónapban félreteszek legalább 50-55.000 Ft-ot.
2012. márc. 29. 12:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel jól fizető munkám van, így elég jól tudok félre tenni. Havi 70-100 ezret teszek félre, ehhez jön még a már évek óta gyűjtögetett pénz kamata, havi 50-60 ezer körül, az összesen havi 120-160 ezer megy a megtakarításba. Már a legelső fizuból is tettem félre, ezért szépen halmozódik a megtakarítás.

Albérletben lakunk, egyszer talán lesz lakásunk, de amíg ilyen bizonytalan a helyzet, addig nem vagyok hajlandó hitelt felvenni.

Hogy mire gyűjtök? Jó kérdés. Lakás biztos, meg hogy majd a gyerekeknek könnyebb legyen elkezdeni az életet, mint nekem volt.

2012. márc. 29. 12:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Ez így is érdekes, de ha kérhetem írjátok da, hogy mi a foglalkozásotok (milyen területen dolgoztok) és mennyi a netto jövedelmetek egy hónapban.
2012. márc. 29. 12:25
 5/12 anonim válasza:
Második! Öngondoskodásból nem lehet vállalkozást fejleszteni.
2012. márc. 29. 13:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Második! Öngondoskodásból nem lehet vállalkozást fejleszteni."

Nem is a vállalkozásokról beszéltem, hanem az átlag emberekről. A magyarok nagy része nem öngondoskodik, mindent hitelből akar megoldani, aztán amikor nem tudja fizetni, akkor fut az államhoz. Most persze nem azokra gondolok, aki nem tudnak öngondoskodni, hanem azokról, akik nem is akarnak. Én világéletemben, ha meg akartam valamit venni, arra összespóroltam a pénzt, nem pedig hitelt vettem fel. A lakásomat is készpénzért vettem meg. Persze én megtudtam elégedni egy 16 milliós lakással, csak azért hogy drágábbat vegyek, nem vettem fel hitelt, mint ahogy sokan tették.

2012. márc. 29. 13:17
 7/12 A kérdező kommentje:

Már megint a személyeskedés.

Igazán nem érdekel, hogy ki mit gondol a mások létstratégiájáról, vagy ki mennyire irígy a mások megtakarítására (mert ilyen válasz is lesz, csak idő kérdése)

2012. márc. 29. 13:51
 8/12 anonim válasza:
Jó akkor visszavonóm,én sem vennék Tv-t hitelre tudom sokan vannak így, egyből rohannak providenthez ha kell valami. Sajnos már a vállalkozók is átlagemberek.Az egész hitelem arra költöttem hogy a vállalkozásom fejlesszem.Ha jobb lenne az árfolyam akkor jól megtudnánk élni,félre is tudnék rakni mert van profit de szinte egész törlesztésre megy.
2012. márc. 29. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:

"Igazán nem érdekel, hogy ki mit gondol a mások létstratégiájáról"

Oké, nem szólok bele senkinek a gazdálkodásába, de akkor a hitelesek se sírjanak állandóan, hogy a csúnya bank így meg úgy kicseszett velünk.

2012. márc. 29. 15:33
 10/12 A kérdező kommentje:

Én csak azt szerettem volna tudni, hogy kinek mennyit van módja félretenni, és esetleg azt, hogy mennyi keresetből, milyen munka mellett.

A hitelesek engem nem érdekelnek....(oldják meg).

2012. márc. 29. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!