Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki úgy vállalta a babát...

Van aki úgy vállalta a babát hogy havonta csak kevés pénzt tudnak majd félretenni várhatólag a baba születése után, vagy esetleg egyáltalán nem?

Figyelt kérdés
A gyedes gyeses időszak érdekelne főként.Én gyógyszer szedése mellett lettem terhes a második babával. Esünk ágában sem volt nem megtartani, de azért aggódom kicsit. Gyes mellett 2 gyerekkel alig tudunk majd félretenni havonta hogy legyen egy kis tartalék (kb 20.000-et tudunk majd kigazdálkodni). Ti hogy álltok gyes mellett a spórolással?
2012. febr. 11. 16:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Mi nem tudunk spórolni. Van egy kis tartalék, ha véletlenül kellene, ehhez tudnánk nyúlni. Emellett lakáshitel...
2012. febr. 11. 16:08
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Gyes mellett spórolni???

Nagyon ügyes vagy, ha ezt meg tudod tenni... Itt rengeteg olyan anyuka van, akiknek nemhogy spórolt pénzük, de éppen hogy csak megélnek 1-2 gyerekkel is...

Nekünk sincs spórolt pénzünk, pedig én még TGYÁS-t kapok a második gyerek után. A GYED már kevesebb lesz, aztán meg megyek vissza dolgozni, mert éhen halnánk, ha itthon maradnék GYES-en.

2 gyerekünk van, albérletben lakunk és van egy kevés hitelünk is... De nem akarok panaszkodni, mert nem vagyunk olyanok, akik megélnek fillérekből, nem vagyunk spórolósok...

2012. febr. 11. 16:10
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Azt kihagytam hogy minden válaszadó hasznosat kap!

Nálunk is ez a 20.000 ez olyan optimista becslés. Biztosan nemegyszer jön majd közbe olyan ami miatt semmit nem tudunk majd félretenni. Nekünk is csak egy kis tartalék van.

Még annyit kérdeznék az előző válaszadótól hogy 1 vagy 2 kisgyerek van? Kérek mindenkit hogy ezt még írja le.

2012. febr. 11. 16:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Hát, muszáj próbálkozni hogy legyen egy kis tartalék. Bölcsis férőhely itt 0, szóval majd csak ovi lesz, és addig én itthon maradok. Segítség nincs, azért pedig felesleges lenne dolgoznom hogy a bébiszitternek adjam az egész keresetem.

Én meg már azt hittem hogy egyedül vagyok így, mert többségében eddig ahányszor érdeklődtem, mindig sokszázezres fizetésűekbe botlottam itt. De akkor nem vagyok marslakó :)

2012. febr. 11. 16:14
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Mi az első babát várjuk. Eddig sem tudtunk félretenni egyáltalán és ezután sem fogunk tudni... Szülők nem tudnak segíteni, hanem inkább a mi segítségünkre szorulnak. De mindketten elmúltunk 30, nem várhatunk az idők végezetéig.
2012. febr. 11. 17:22
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk egy babánk van, most Gyed-en vagyok vele. Hát, nem igazán tudunk félretenni, talán 10.000 Ft-ot, ha nagyon megembereljük magunkat. Sajnos van lakáshitelünk, abból próbálunk kikecmeregni. Ha az nem lenne, azt mondhatnám, hogy viszonylag jól élnénk.
2012. febr. 11. 17:34
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
3. gyermekünk érkezik hamarosan, semmit sem tudunk a hitelek miatt félre tenni, de megélünk. Még csak gyedet sem kaptam. Nehezen de boldogul az ember, ha nagyon akarja...
2012. febr. 11. 17:54
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

Csak azért tudtam félretenni minden hónapban a gyedből 20ezret, mert a férjem külföldön dolgozik és jól keres. Aztán a gyes után már nem tudtam félretenni.

Most, hogy várjuk a másodikat, hozzányúltam a megtakarításhoz, mert kellett kezelésre, hogy összejöjjön. A maradékból meg vette egy kisautót, mert terhesen nem fogok biciklizni a majdnem 20 kgos fiammal.

Tartalékunk így már nincs, de nem nagyon kell vennünk semmit, mert minden megvan, amit a fiunknak vettünk.

Ha megszületik a kicsi, megint megpróbálok félretenni valamennyit a 3. baba érkezésére.

16hkm

2012. febr. 11. 18:22
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Egy babánknak, havonta 20-at tuti minimum félreteszünk. Hitel nincs, én még TGYÁS-t kapok!

Bankban is van valamennyi félretett!

2012. febr. 11. 18:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak tudnám, hogy mi rosszat mondtunk, hogy lepontozást érdemeltünk (első néhány válaszoló)! Szerintem mindannyian a kérdésre válaszoltunk, ilyen tekintetben hasznos volt a válaszunk. Kezdek beletörődni, hogy van, aki a lepontozásokban éli ki magát :(.
2012. febr. 14. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!