Van aki úgy vállalta a babát hogy havonta csak kevés pénzt tudnak majd félretenni várhatólag a baba születése után, vagy esetleg egyáltalán nem?
Gyes mellett spórolni???
Nagyon ügyes vagy, ha ezt meg tudod tenni... Itt rengeteg olyan anyuka van, akiknek nemhogy spórolt pénzük, de éppen hogy csak megélnek 1-2 gyerekkel is...
Nekünk sincs spórolt pénzünk, pedig én még TGYÁS-t kapok a második gyerek után. A GYED már kevesebb lesz, aztán meg megyek vissza dolgozni, mert éhen halnánk, ha itthon maradnék GYES-en.
2 gyerekünk van, albérletben lakunk és van egy kevés hitelünk is... De nem akarok panaszkodni, mert nem vagyunk olyanok, akik megélnek fillérekből, nem vagyunk spórolósok...
Köszönöm a választ. Azt kihagytam hogy minden válaszadó hasznosat kap!
Nálunk is ez a 20.000 ez olyan optimista becslés. Biztosan nemegyszer jön majd közbe olyan ami miatt semmit nem tudunk majd félretenni. Nekünk is csak egy kis tartalék van.
Még annyit kérdeznék az előző válaszadótól hogy 1 vagy 2 kisgyerek van? Kérek mindenkit hogy ezt még írja le.
Hát, muszáj próbálkozni hogy legyen egy kis tartalék. Bölcsis férőhely itt 0, szóval majd csak ovi lesz, és addig én itthon maradok. Segítség nincs, azért pedig felesleges lenne dolgoznom hogy a bébiszitternek adjam az egész keresetem.
Én meg már azt hittem hogy egyedül vagyok így, mert többségében eddig ahányszor érdeklődtem, mindig sokszázezres fizetésűekbe botlottam itt. De akkor nem vagyok marslakó :)
Csak azért tudtam félretenni minden hónapban a gyedből 20ezret, mert a férjem külföldön dolgozik és jól keres. Aztán a gyes után már nem tudtam félretenni.
Most, hogy várjuk a másodikat, hozzányúltam a megtakarításhoz, mert kellett kezelésre, hogy összejöjjön. A maradékból meg vette egy kisautót, mert terhesen nem fogok biciklizni a majdnem 20 kgos fiammal.
Tartalékunk így már nincs, de nem nagyon kell vennünk semmit, mert minden megvan, amit a fiunknak vettünk.
Ha megszületik a kicsi, megint megpróbálok félretenni valamennyit a 3. baba érkezésére.
16hkm
Egy babánknak, havonta 20-at tuti minimum félreteszünk. Hitel nincs, én még TGYÁS-t kapok!
Bankban is van valamennyi félretett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!