Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Észak-Olaszországban mire...

Észak-Olaszországban mire elég egy 900 eurós fizetés? Lehet abból félretenni, szórakozni, vásárolni, stb?

Figyelt kérdés
2012. febr. 2. 21:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nemtom, de én kétlem. Az egy kb. 270.000-es bér magyar forintban. (azt se tudjuk, hogy ez bruttó, vagy nettó?)

Ha nettó, akkor ez Magyarországon egy elég jó (de még itt sem kiemelkedő) bérnek számítana. Itthon igen, ebből tudnál félretenni, szórakozni, stb.

De ott? Hát ha az élelmiszerek nem is, a lakhatás biztos többe kerül, mint itt.

Ha bruttó, akkor meg ne is beszéljünk róla.

Hát én itthon bruttó 220ezer körül keresek (ez nettó 140 körülit jelent), és igen, én félre tudok belőle tenni elég szép summát, de csak azért, mert nemcsak ez az egy bevételem van :P Enélkül a kajára pont elég lenne, ha levonjuk a bérletet, meg a rezsiköltséget.

2012. febr. 2. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:

A 900 eurós nagyságrend egy tanár fizetése és nettóban értendő. Nem általánosítható átlagbérre!

Számolj azzal, hogy a minimálbér óradíjban kifejezve is 1.500 HUF-nál magasabb (nettó), még Magyarországon sokszor bruttó 500-600 HUF egy fiziaki munkavállaló 1 órai keresete.

Minél magasabbra megyünk a besoztások tekintetében, annál közelebb van ugyan annak a pozíciónak a bérezése, független a valutától. Tanár esetében még mindig ér az 1.5 - 1.8-as szorzó.

2012. febr. 2. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok fizikai munkavállaló, és azzal számolok, hogy bizony ennyi különbségért nem érné meg nekem idegenbe menni. Lehet, hogy kicsivel több maradna a végén (de nem sokkal), cserébe mosogatnom, takarítanom, vagy hasonlókat kéne, és még csak az anyanyelvemen se kommunikálhatnék napi szinten, tök idegenek között lennék állandóan.

Nekem nem érné meg, na. Legyen kicsit kevesebb, de akkor már hadd építsem fel a világom magyarok között :P

Persze, ha magyar minimálbérért gürcölnék, akkor már más lenne a helyzet.

De ebben az esetben valószínűleg ostoba is lennék, nem beszélnék semmilyen idegen nyelvet, és elhinném, hogy ennek ellenére rám a Kánaán vár külföldön, annak ellenére, hogy még azt se lennék képes megérteni, hogyha a munkáltató mond nekem valamit :P

Ha meg nem... ilyen esetekről évek óta sokat lehet olvasni:

[link]

2012. febr. 2. 23:43
 4/6 anonim válasza:

Szia. Ha a lakàst neked kell fizetni ennyibôl nemhogy szòrakozàsra de mèg nagyon kajàra sem marad. Tudom ,mert Padova mellett lakom.Egy 1 szobàs albèret 500 eurò + rezsinèl kezdôdik.Gàz, villany stb itt dràgàbb ,mint otthon.

A hùs a kenyèr meg mèg sok èlelmiszer jòval többe kerül itt.

Nem tudom mire gondolsz szòrakozàs alatt de egy vacsora ètteremben min. 30-40 euro 1 szemèlynek.Tehàt a 900 eurò nem sok mindenre elèg.

2012. febr. 3. 17:16
 5/6 anonim válasza:
Az utolsò vagyok. Ha lakàsra nem is kell költened mindenre akkor sem elèg 900 eurò. Vagy szòrakozol ès vàsàrolgatsz vagy pedig fèlreteszel.
2012. febr. 3. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Kb. kitörölheted vele a hátsódat. Még ha lakhatásért nem kell fizetned, akkor is szinte semmire sem elég.
2017. okt. 24. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!