Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyiket tartjátok jövedelmező...

Melyiket tartjátok jövedelmezőbb szakmának, informatikát, vagy a gépészetet?

Figyelt kérdés
Nagy a dilemma, és lassan érettségizem viszont muszáj lenne tovább mennem. Az Informatika az ami közel áll hozzám, de több helyről is megeresítve halottam, hogy a Gépészet hiány szakma, és azzal ma már el lehet helyezkedni, akár külföldön is. Viszont az Informatikáról, azt mondják, hogy az már kevésbe, megbízható hisz a csapból is az folyik. Aki plusz infóval szolgál, az kérem írja le, esetleg tapasztalatokat vagy tanácsokat. :)
2012. febr. 2. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gépészet: Speciálisabb és univerzálisabb, ráadásul részben az informatika haladóbb szintű ismeretét is magába foglalja.

Gépészmérnökként kreatív lehet az ember, ha van nyelvtudás akkor egy multinál magas jövedelemmel elismert és értékes munkát lehet végezni.

Az informatika is fontos, de én a programozásban nem láttam akkora lehetőségeket, mint a gépészmérnökiben.

2012. febr. 2. 21:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Juj nagyon köszönöm válaszod! :) Ment a zöld kéz. :)
2012. febr. 2. 22:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a gépészetet annyira nem ismerem, csak néhány ismerősöm által, de én programozóként többet keresek náluk számottevően. Természetesen nyelvtudás elengedhetetlen mindkét szakma esetében.

A programozó még mindig hiányszakma, alig találunk embert aki megfelel. Sajnos sokan hívják magukat informatikusnak attól hogy látott már számítógépet, de ettől még nem azok.

2012. febr. 3. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Mind2 jó szakma, de alapvetően akkor ha jó vagy a választott területen és van nyelvtudásod.
2012. febr. 3. 21:18
 5/6 anonim válasza:
Én úgy gondolom,hogy aki informatikusnak készül, annak megszállottnak kell lennie az informatika iránt.Jó az, ha mindkettő érdekel, mert az én most érettségiző fiamat is próbáltam műszaki irányba terelni -a közelben lévő nagyvállalatokra tekintve -, de kitart a programtervező informatikus szak mellett.Ez szerintem teljesen a Te döntésed kell,hogy legyen: azt tanuld amilyen területen majd szivesebben dolgoznál.
2012. febr. 17. 15:18
 6/6 anonim válasza:
Még annyit: mérnök-informatikus pálya nem érdekel?Vagy esetleg egy mechatronikai mérnöki. Ezek ötvözik magukban mindkettő irányt.
2012. febr. 17. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!