Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljunk a párommal?...

Mit csináljunk a párommal? Nem kap egy fillért sem sehonnan és nem tudom eltartani kettőnket.

Figyelt kérdés
Együtt élünk albérletben havi 70 ezer az egész. Annyi futja nekem, plusz kajára is kéne meg hébe-hóba ruhára is.. nos most neki járna 50 ezer forint gyerektartás, plusz 15 ezer családi-pótlék... nappalin tanul még 19 éves már... az anyja kapja kézhez számlán keresztül ezt a 65 ezer forintot összesen... ebből a lánya nem lát semmit, mivel azt mondta nem kap egy fillért sem tőle... nem is kapott már e havit, viszont felhívtuk az apját, hogy akkor küldje a lányának a saját bankkártyájára, de azt mondta ahhoz kell új lakcím bejelentés mivel a bíróságon abban állapodtak meg, hogy ő az anyjával él a lány, de ha lesz ebben változás akár elköltözik vagy férjhez megy, akkor azonnal jelenteni kell... most albérletben lakik velem illetve előtte nálam lakott, de hivatalosan persze az anyjához van bejelentve... én csak azt nem értem mivel jogi dolgokban otthon vagyok a barátom jogásznak tanul, hogy a gyerektartás átutalásához minek az új lakcím és miért kell azonnal bírósági ügyre terelni a dolgot? talán nem akar fizetni az apja? már nagyon arra gondolok, hogy arra megy ki, hogy ne fizessen, mert nem hiszem el, hogy nem tudná a nyugdíjfolyósítóval lerendezni, mivel nyugdíjas hogy most már a lánya számlájára kerüljön az a pénz?! ekkora csetepaté ha fizetni akar akkor minek? most én vagyok a hülye vagy tényleg reálisan gondolom illetve tudom a dolgokat? ti mit gondoltok?
2012. márc. 6. 21:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
értem de az édedaspuka ezt nem látja? ő nem látja hogy nem jó helyre megy a pénz? nekem ez a fura, mégiscsak ő neki kellene ismernie a volt feleségét, nem?
2012. márc. 6. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
nekem ez egy kicsit sántít. :S itt valaki nem mond igazat. Nem lehet hogy véletlenül nélatok nincs jó helyen az a pénz? nem lehet hogy ezt látja a párod apja ezért "nem meri" nektek adni a pénzt?
2012. márc. 6. 21:52
 13/24 A kérdező kommentje:
ismeri jól és tudja is, hogy ez megy, de ő olyan mintha csak el akarná vonni, hogy ne kelljen fizetnie, ahogy a szavaiból kiveszem azt mondta majd nyárra lesz ebből valami talán... hát ilyen lassan menne a dolog?? ne etessen már úgy érzem ezt akarja beetetni velünk, mert már egyszer eljátszotta, hogy nem akar fizetni ezt tudjuk.
2012. márc. 6. 21:52
 14/24 anonim ***** válasza:
Ti miért nem akarjátok a bíróságot és miért nincs bejelentve hozzád a lány? A bíróság figyelembe venné,hogy a lány már nem az anyjával él,a gyerektartásra nem jogosult.Akkor mitől féltek? Miért nem terelitek jogi útra,hogy minden le legyen papírozva és senki ne tudjon belekötni?
2012. márc. 6. 21:53
 15/24 anonim ***** válasza:
tehát akkor most a perig leállítja az édesapuka az utalást?
2012. márc. 6. 21:53
 16/24 A kérdező kommentje:
nálunk nincs gond... bennünk bízik teljes mértékig az apa, főleg bennem mert tudja, hogy normális vagyok és a lánya az életem... itt a szülőkkel van a gond... az apa se tiszta nekem
2012. márc. 6. 21:54
 17/24 anonim ***** válasza:

"csak azt nem értem mivel jogi dolgokban otthon vagyok a barátom jogásznak tanul"

Miért nem teszed fel ezeket a kérdéseket a jogász haverodnak? Arról is megkérdezhetnéd,hogy tarthat-e a per júniusig!

2012. márc. 6. 21:56
 18/24 A kérdező kommentje:
nem állítja le az utalást, a lényeg az, hogy nekünk kéne a pénz mert az anya részeges és elveri azt a több tízezer forintot... mi meg nem tudunk enni... de mindegy bocs, hogy feltettem a kérdésem
2012. márc. 6. 22:01
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

1. ezt a kérdést ma már egyszer feltetted, akkor sem volt érthető

2. a barátnőd jogi szempontból felnőtt, tud anyuci és apuci nélkül intézkedni. Bemegy az okmányirodába, bejelenti oda magát ahol éltek, megkapja az új lakcímkártyát.

3. az új lakcímkártyával bemegy a bíróságra és kérvényezi, hogy neki utalják a gyerektartást. Ha jól emlékszem, 60 nap amíg elintézik.

4. bemegy az Államkincstárhoz és kéri, hogy neki utalják a családi pótlékot

Ha még nincs bankszámlája, akkor holnap bemegy egy bankba és nyit egyet.

2012. márc. 6. 22:01
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

Az apának jogilag igaza van mert ha a bírosági papíron az áll hogy az anya kapja a pénzt oda kell küldenie mert különben az anya feljelenthetné

ahhoz hogy a lány kapja a pénzt rokontartásért kéne perelni a szüleit de ez hónapokig tart és nem is biztos hogy akkora mértékű lenne mint a gyerektartás.

A csp viszont simán kérheti saját magának

2012. márc. 6. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!