Az expressz.hu n láttam egy hirdetést. Valaki látta már vagy esetleg belekezdett?
Láttam ezt a hirdetést ami győngyfűzésrő,tollösszeszerelésről,csipesz összeszerelésröl szól!
A kináló neve Milák Endre.
Érdekelne hogy valaki olvasta e már vagy esetleg irt e neki vagy valaki foglalkozik ilyesmi otthoni munkával ?
Sziasztok!
Hát köszönöm, hogy ennyi ember írt már ezzel kapcsolatban, így az a bizonyos 1000 ft a zsebemben maradt. Kételkedtem én is a munka valódiságában, mivel már több esetben megjártam hasonló ügyben. Most azt gondoltam, utána nézek ennek a címnek és névnek, s a google azonnal kiadta a sok becsapott ember véleményét. Nekem ezt a levelet küldte:
"Jó napot kedves jelentkező!Novák Csilla vagyok állásközvetitő. Cégünk bizsuk csomagolásával foglalkozó cég.Tudást nem igénylő munka,
egyszerűen elvégezhető és jól is lehet vele keresni.A fizetés teljesítmény szerint van,napi hat órai munkával megkeresheti a 100.000 Forintot.Hosszú Távra keresünk munkatársakat!
Alkalmilag is végezheti,szállítási munkatársunkkal megbeszélheti hogy egy héten mennyi munkát szeretne vállalni.
Leginkább fülbevalók,gyűrük csomagolásáról,felcimkézéséről van szó,de adódhatnak nyakláncok,karkötök is,ezeket is cimkézni vagy csomagolni kell.
A munkához minden cimkézési illetve csomagoló anyagot biztosítunk.
Darab szám szerint van a teljesítmény,ezeket munkatársunk részletesen elmondja majd önnek,és természetesen megmutatja a munkavégzés folyamatot is.
Az ország egész területén dolgozunk,tehát nem akadály,ha félre eső helyen lakik.
Fizetését hetente kapja meg munkatársunktól aki hetente megy a leszállított anyagért,első alkalommal szerződés kötés is van.
Mivel a munkát otthon végzi munkatársunkkal a bejelentés részleteit is megbeszélheti!
Minimális befektetés szükséges,egyszeri!!1000 FT kaukcíó.
Befizetés már maximum 7-8 napon belül dolgozhat.
Az 1000 Ft-os kaukció után nem kérünk semmire kaukcíót,erre azért van szükségünk,mivel az anyagot ingyen visszük ki önnek.
Szállítási költség nincs,és az ezer forint kaukciót az első fizetéséből visszakapja.
Amennyiben felkeltettem érdeklődését cselekedjen,
Kérem rózsaszín csekken fizesse be az 1000 forint kaukciót a következő címre
2310
Szigetszentmiklós Híradó út 82/71
Bandi Krisztina szállítási ígazgató
hogy rögzíteni tudjuk adatbázisunkban.
Ezután küldje el nekem pontos adatait,név,cím,telefonszám.
Én adatait továbbítom munkatársunknak,aki 7-8 munkanapon belül felkeresi önt,munkakezdés céljából."
A "kaukcíó" szó önmagában is érdekes...senki sem mondta még egy szállítmányozási igazgatónak, hogy ilyen szó nincs, s hogy a szó helyesen így hangzik: kaució...? :)
Nos feljelentést nem teszek, mivel nem küldtem el a pénzt, de sok sikert azoknak, akik járhatnak a rendőrségre egy ilyen csaló miatt.
Sziasztok! Én is belefutottam a bizsucsomagolásos hirdetésbe, én is ugyan azt a levelet kaptam amit az előttem író is bemásolt: Ezt válaszoltam neki amire semmi reakció nem jött:
"Elnézést az értetlenkedésért, de ha jól vettem ki a szavaiból itthon is elvégezhető a munka. Ha valóban így van nagyban megkönnyíteni a helyzetem ugyanis van egy másfél éves kislányom és nekem így még jobb lenne. Bejelentett a munka? Ha megfelel Önöknek akkor jövőhéten be is tudom fizetni az 1000 ft-ot. Megoldható lenne hogy küld egy telefonszámot amin személyesen is tudok beszélni valami illetékessel?
Ha beért a befizetésem akkor 7-8 napon belül kihozzák a csomagolni való bizsukat és kelléket? Hol, mikor, ki mondja el mit hogy kell csinálni?
Köszönöm válaszát."
Ez két napja történt és azóta is várok de szerintem várhatok a végtelenségig is... Természetesen pénzt nem küldök és tervben sem volt még valakivel személyesen nem tudok beszélni.
Ne ugorjatok be nekik szép és jó amit leírtak, de a pénztelenség és az elszomorodottság a mai világban az ilyen embereket mint én is nagyon el tudja vakítani a megélés reményében!!!
Nekem is elküldte az előre megírt gépi válaszát, de nekem egyből lejött ,hogy mi a dörgés és ezt írtam neki vissza!
Jó napot kedves Csilla vagy akárhogy is hívják!
Ha már így fiktíven levelezünk egy fiktív munkával kapcsolatban.
Átolvastam, megrágtam és így elsőre felmerültek kis apró kérdések...
Egyébként nagyon tetszik a munka főleg azért, mert az ember a saját otthonában dolgozik és szerintem a fizetéssel is megtudnánk egyezni.
Viszont itt, ami kérdés felmerült az a következő: Miért kell előre utalni? Miért kell kiadnom ELŐRE az adataimat? És miért az utalástól számított 7-8 munkanapon belül, ( ami lehet 1 óra, de akár másfél hét is, addigra meg végén elfelejtenénk egymást:) )
keresnek fel? Mint mondtam önnek az előző levélben is 22 éves vagyok nem 5.
Szerintem az lenne korrekt, hogy elsőnek konkrétan elmondaná SZEMÉLYESEN, hogy mégis miről lenne szó, mint álláshirdető, aztán mutatna valami szerződést, amit megbeszélünk és utána kiadom az adataimat és mielőtt aláírom és ott van a szerződés
előttem vagy a kezemben, amit természetesen szintén átolvastam és megrágtam, küldöm az 1000 Ft-ot!
Nem az 1000 forint a lényeg, mert manapság mit vesz az ember 1000 forintból, szóval az nem összeg, mert ha 50 fillért
kellene előre utalnom, akkor sem utalnék előre. Ennyire egyszerű...
Vagy ön tényleg elküldené ismeretlennek az adatait? Ne tegye! Ha már 1000 ember elküldi az adatait , amivel amúgy meg
bármikor visszalehet élni, akkor azt akármilyen telemarketinges, banki cégnek ellehet adni ,mint friss adatbázis...Nagyon nagyon jó
pénzért... És ugyebár ön is tudja, hogy 177/A. §-a szerint, ha valaki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, akár 1 - 3 évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik, ugyan úgy, mint a gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértésnél.Nem beszélve a pénzbüntetésről, ami ezzel jár. Ezáltal én is nyugodtan kérhetnék öntől cégjegyzékszámot, székhelyet, telephelyet, főtevékenységet, jegyzett tőkét, adószámot, de ha ezeket nem is legalább egy ku#%!%a cégnevet odaírhatott volna...
Arról pedig felesleges beszélni,hogy ha 100 ember elküldi az 1000 Ft-ot az még testvérek között is 100.000, bankszámlát pedig ön is tudja, bármikor meglehet szüntetni, munka pedig sehol... Az a bosszantó, hogy ezzel az amúgy is munkanélküli, szegény Magyart vágják meg, ami szerintem embertelen, szívtelen és undorító.
Remélem világosan megindokoltam, hogy a kérdéseim valóban helyénvalóak és nem haragszik meg. Tetszik a munka és már
ma elkezdeném, de amíg ezekre a kérdésekre nem kapok biztos választ, gondolom kedves Csilla remélem ezt ön is megérti, hogy így addig nem tudunk megegyezni.
Biztos sokan írnak önnek, de szeretném ,ha nem egy automata géppel leveleznék, hanem ön ,mint állásközvető a munkájából adódóan,végezné a munkáját és válaszolna a levelemre! Gondolom most azt gondolja, hogy nehogy már még ÖN tegyen NEKEM szívességet, mivel én
keresek munkát! DE önök meg megbízható munkaerőt keresnek, aki nem lopja el az árut és megfelelően végzi a munkáját vagy nem?
Mert épp ésszel átgondolva ez érné meg önöknek... Hacsak, nem a sok kis 1000 Ft-ra utaznak, DE amíg nem járunk el
helyesen, addig én számból is csak ígéretnek hangzik az ,hogy márpedig (ha nem kamu ez az egész) ,biztosra állítom önnek
kedves, hogy megbízhatnak bennem és megfelelő munkaerő leszek a számukra és, mint jó Magyar emberhez méltóan úgy fogok bólogatni, ahogy természetesen önök akarják.
Felkeltette az érdeklődésemet ez a lehetőség, csak szeretek nyitott szemmel járni... Ha pedig fiktív munkával szedegeti a pénzeket előbb-utóbb nem én ,hanem valamelyik átvert károsult aki, ahogy rájön ,hogy átverték, (ha van egy kis esze) tuti feljelentést tesz ön ellen a rendörségen, amit már leírtam és simán letudják nyomozni ezt a kis piti, csalást, akkor mehet a börtönbe csalásért, és ha kiderül ,hogy a csalással nagyobb kárt okozott, a jó öreg btk. szerint, akár 8 évet is kaphat ,ha pedig a személyes adatokkal is visszaél még többet. Remélem egyébként, ezt leszámítva rendben lesz a dolog és veszi a fáradságot és válaszol erre levélre.
Előre is köszönöm a válaszát kedves!
Minden jót!
Sz. T.
Én a jófogáson találtam a bizsucsomagolós, Csillás hirdetést, uh még sajnos garázdálkodnak... elsőre azt hittem,h munkaerőkölcsönző cég és gyárakba keresnek embereket,de tévedtem...
alapból gyanus volt h nincs cégnév, tele van helyesírási hibákkal a levél,holott ők ezt nem engedhetnék meg maguknak, a megfogalmazás teljesen ellentmond annak amit el akar hitetni az emberrel helyenként, logikátlan az 1000ft, és ugye a semmiért fizetni, minden elismervény nélkül...nincs egy telszám ahol érdeklodhetnék a pénzem sorsa felől, egy sz.ros netes rendelést követően megkapom a netes bolt vezetőjének ruhaméretét is,itt meg semmi..majd szolnak ha kedvük lesz..az emailcím amiről a levelet kaptam szembetűnően bugyuta és komolytalan.. szóval teljesen röhejes, és MÉGIS már majdnem ott voltam,h befizetem... ha bukok nem nagyot bukok, de a munkanélküliség okozta elkeseredettség miatt már-már megmagyaráztam magamnak,h csak a kedves Csilla debil és nem tud fogalmazni,de a biznisz attól még lehet valós, pedig minden ilyen gondolat után elmondtam magamnak,h á, ez hülyeség, és mégis... rá kellett keresnem,h vajon más is találkozott-e már ezzel a hirdetéssel, és milyen jól tettem.... undorító,h tudják, az emberek elkeseredettségükben bármit bekajálnak, és nem mert hülyék, csak mert kopog a szemünk... hát nem rendőrséget az ilyennek hanem kötelet!
én ma kaptam tőlük levelet...
most bizsukat kell csomagolni (milyen sokszínűek ;) )
nehogy bedőljetek nekik!!
siofokrk@somogy.police.hu
Sziasztok!
Én a fenti email címen bejelentést tettem, beírtam a tudott levelezési címeket /amiből egyébként sok van/ és a számlaszámot, nevet /az én számlaszámom Milák Krisztián néven van/és hogy valószínűleg rengeteg embert átvertek mert úgy gondolják 1000ft.-ért nem ugrál senki.
Ha gondoljátok ti is irjatok ide, és akkor már többen leszünk, talán lesz értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!