Fordulhatok fogyasztóvédelemhez? Ha igen, hogyan? (bőv lent)
Figyelt kérdés
Szóval beadtam a laptopomat, grafikus chip hibáért, egy szervízbe, ahol azt mondták: ha megtudják mennyi lesz az ára a javításnak, felhívnak és megmondják, majd én azt vagy elfogadom, vagy nem(ha nem visszaadják). 2 hét után mivel nem hívtak (pedig a lapon fel volt tüntetve, hogy eddigre várhatóan kész lesz) bementem az üzletbe ahol hozzám vágták, hogy 37000ft lesz és én ezt már elfogadtam. erre én persze(számomra ez drága):dehogy fogadtam el kérem vissza a gépemet. erre a tulaj: nem adjuk vissza mert a grafikus chipet hegeszteni kell(tehát bonyolult lenne ujra visszaállítani ugy ahogy bevittem nekik) és már elkészült(a beleegyezésem nélkül!) tehát vagy fizessem ki, vagy nem adja vissza(a hab a tortán az hogy később telefonon megegyeztem vele árban is, meg abban is hogy mikor hozza el, mégse hozta el, csak halogatja), de ha visszais adná mi lesz a garancia arra, hogy tényleg kicserélték benne a chipet és nem csak kitisztították? segíts ha van ötleted!2012. jan. 28. 12:00
1/3 anonim válasza:
Igen, fordulhatsz, panaszkönyvbe beírhatsz, írsz a fogyasztóvédelemhez.
2/3 anonim válasza:
Fordulhatsz a fogyasztóvédelemhez is, de nekem nincs jó tapasztalatom velük kapcsolatban.
Szerintem menj be a szervízbe, mondd meg, hogy vagy odaadják a telefonon megegyezett árban, vagy beírsz a vásárlók könyvébe (minden üzletben a vásárlók által elérhető helyen kell tartani) egyúttal felírod a felügyeleti szervek elérhetőségét (ezt jól látható helyen ki kell függeszteniük) és nekik is megírod az esetet. Ha nem érsz el eredményt ezzel és nem kapod meg a vásárlók könyvét ÉS a felügyeleti szervek elérhetőségét, akkor fordulj a helyi jegyzőhöz (ő az egyik felügyeleti szerve)
3/3 anonim válasza:
Leírásból egyértelmű hogy kontár szervíz. Nem jó helyre mentél. Nincs bizonyíték arra hogy valóban saját maguk cselekedtek a megkérdezésed nélkül. Lehet a fogy. védelemhez menni, és beírni a vásárlók könyvébe, de ne várj valami hatalmas eredményt. Amint megkapod a géped, rögtön vidd el egy független szervízbe, ahol ellenőrizzék le hogy mit csináltak vele. Későbbi probléma esetén ez lenne az egyetlen bizonyíték a munka minőségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!