Fordulhatok-e a Fogyasztóvédelemhez bolti átverés miatt?
Minden nap egy boltba járok vásárolni, ahol a kiszolgálással gond van!
Egyik reggel bementem a boltba, és vettem pár alapvető élelmiszert, köztük kenyeret is.
Kérdezem az eladót, hogy friss a kenyér?
Az eladó azt a választ adta, hogy igen, friss, most szeleteltem!
Szerdai napon történt ez a dolog, azt tudni kell, hogy a kenyereket 2 nappal előre dátumozzák, legalábbis azt amit én szoktam venni.
Ezen a kenyéren a Csütörtök szó szerepelt, tehát előző napi volt a kenyér.
Egyértelműen látszik az, hogy eladják az előző napi kenyeret is ugyanazon az áron!
Szemtelenül belehazudnak a vásárló arcába, mintha természetes dolog lenne. Nem első alkalom.
Én úgy szoktam, hogy megnyomom, és ha puha a kenyér, akkor megveszem, bármi van a cetlire írva.
Te meg egy nagyon kedves ember lehetsz, biztosan sokan szeretnek.
ezzel kapcs nem tehetsz bejelentést. nekem teljesen jogos panszomat utasították el úgy, h a boltot kb megkérdezték, hogy "átverted?" a bolt válaszolta, "nem dehogy, sőt a vevő még ezt meg ezt tette (hazugság)".
a fogy védelem gond nélkül elfogadta. mocsok egy banda ez.
azt tudod tenni, hogy a boltban kéred a vásárlók könyvét és panaszt teszel, amit 30 napon belül ki kell vizsgálniuk és értesíteni róla téged. ha nem teszik meg, akkor mehetsz panaszkodni.
ha nem adják oda a panaszkönyvet, akkor írj a bolt székhelyére egy tértitvényes panaszlevelet amiben kivizsgálást kérsz. ha arra nem válaszolnak 30 napon belül, akkor igazolva, hogy átvették, vagy nem vették át, tudsz panaszt tenni.
kérdés, hogy pár szelet napos kenyér miatt megéri e ez a procedura.
már ne is haragudj, de egy boltban, ahol szerinted átvernek többször + hazudik az eladó oda minek jársz
amúgy meg ki mondta neked, hogy 2 napra előre dátumozzák a kenyeret???? szerdán csütörtöki szavatossági idejű kenyereket szoktak készíteni, ha sima fehérkenyérről van szó ;)
véleményem szerint, te szimplán csak kötekedni akarsz és nagyon bugyuta vagy
Képzeld el, nem fehér kenyérről van szó, és te ne minősíts engem, mert nem ismersz!
Amikor frissen viszik a boltba akkor ha szerdai napot írunk, Péntek-ig van dátumozva!
De te ezt úgysem érted, hiába is magyaráznám....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!