Hallottatok már az oldala.biz-ről? Ez egy internetes otthoni álláslehetőség. Én nem látok benne veszélyt, vagy átverést, de nem ismerem. Tapasztalatok?
Én csináltam, de kiszálltam, mert nem tetszett, hogy 10 cikk után valami 6 forintról irkáltak...
Írjátok meg a ti tapasztalataitokat, és hogy mikor, mennyi pénzhez jutottatok hozzá!!
Köszike.
Márciusban léptem be az oldala.biz-re. Írtam 63 cikket és el is kezdte szépen hozni a pénzt. Azt tudni kell róla, hogy ennek lényege az adsense. Vagyis ha valaki megtalálja a cikket, mert az érdekli őt, akkor elolvassa, és mivel vannak mellette google reklámok, ezért, ha arra rákattint, akkor az az oldal tulajdonosának hoz néhány centet. Reklámtól függ, hogy 1 centet, vagy akár 30-at is. Ebből van a pénz.
Ebből ők adnak neked, mivel te írtad a cikket.
Egy sima egyszintű hálózat van, azaz az első szinten alattad lévő partnerek bevételéből kapsz 5, vagy 10%-ot.
Elmondható, hogy neked kb 1 cikk napi 1 forintot hoz csak.
Az lenne a lényeg, hogy sokáig csinálod és akkor sok cikked és sok partnered hozza a pénzt és ezzel nincs is semmi baj. Ez nem főállás, hanem hobbi eleinte.
Csakhogy májusban leálltak, nem lehetett cikket írni átalakítás miatt.
Erre minden értesítő levél nélkül amikor próbáltam belépni, egyszercsak sikerült, de nem az oldala.biz-re, hanem a miez.info-ra. Újra van cikkírás, a partnereim megvannak, de a pénz kicsit megcsappant, vagyis mivel az új oldalra nem írtam akkor még cikket, ezért nem hozott pénzt.
Írtam 2 cikket és hoz is 1,5 forintot. Szóval a korábbi 63 cikkemet lenyúlták és az már nem hozza nekem a pénzt.
Az oldala.biz-re már nem is lehet cikket írni, csak a miez.info-ra, meg lesz majd miaz.info is.
Nem erről volt szó. Hanem, hogy életem végéig hozni fogják a pénzt a cikkeim.
:(
Akit érdekel az ilyen cikkírós dolog, az csináljon saját cikkírós oldalt, ahová maga írja a cikkeket, nem másokkal íratja meg. Regisztráljon az adsense-be és sokkal többet kereshet vele, mert az egész az övé marad.
Részemről ennyi.
Egyébként a 63 cikk 1500Ft-ot hozott eddig. A partnerek meg 65 forintot.
Azok biztosan kaptak kifizetést, akik a versenyekben többször is elsők lettek, mert kaptak 500-1200Ft-ot. Ők elérhették hamarabb a 20ezres limitet. Elvileg.
Még valami: az, hogy milyen témák vannak attól függ, hogy mire van kereslet és egyben google reklám hirdetés is, és hogy a googleban adott találatok ne legyenek túl sokan, azaz a cikk viszonylag könnyen bejusson a keresőben az első 10-20ba.
A kulcsszó alapján.
Én versenyeztem az oldala.biznél, és volt egy csomó cikkem, ami egyre kevesebbet ért, mire behalt az oldal, már csak 50 fillér volt egy cikk, és persze a meglévő pénzt is változtatták, állítólag a dollár miatt. A minőség biztosan nem számított, mert minden cikkem után egyformán kaptam. Volt, hogy egy nap csak nagyon profi cikkeket írtam (sok idő is volt), és ugyan annyit értek, mint az 5 perc alatt összedobbott gagyi. Most a miez.info-n elvették a cikkeket, így dolgoztam száz forintos órabérért (versenyekkel)? Nevetséges! Őszintén, még az 500/óra Ft is nevetséges lenne (diplomával), de az ember gyesen sok kompromisszumot köt. Ha most nem hagyom a pénzem, és írok a miez.infonak is, akkor 50 fillérjével megint dolgozhatok egy csomót, mire elérem a kifizetést. Egész pontosan, ha napi 8 órában írok cikket, és egy cikk csak 15 perc, akkor napi 32 cikket termelek nekik napi 16 Ft-ért. De ezt a pénzt minden nap megkapom érte, hurrá! Így csupán 50 napot kell napi 8 óra munkával töltenem 20ezerért! Ha fél évet dolgoztom ennek a cégnek napi 8 órát, ünnepnapot is végig melózva, akkor fél év múlva összesen kb. 260.000 Ftom lesz! Ez pedig nincs 200 Ftos órabér! persze versenyekkel lehet több, de a miez.info 300Ftos versenyeket hirdet!
Megnéztem, az apróhirdetések megint tele vannak a miez.info hirdetéseivel, megint lesz pár ember, aki beszáll. Számoljatok, mielőtt beléptek!
Különben az is nyilvánvaló, hogy voltak embereik, akik kattintgattak a hirdetésekre, hogy jöjjön a pénz. Ebből lett a bevétel.
Meg lehet nézni a keresőben, ha rákeresel a kulcsszavakra, akkor mennyire jönnek be a oldala.biz-es cikkek. Pl a szoptatás kulcsszóra volt egy jópár cikk, én is írtam többet is, de az első 50-ben nincs benne egy szoptatas.oldala.biz-es cikk sem, tehát most nincs miből bevétel. Csak, ha valaki kattintgat nekik.
Átverés ez keményen. Szépen megírogattuk a cikkeket nekik, ők meg most felhasználják.
A cikk minősége sem számít, csakis a kulcsszó és a cikkben a kulcsszó sűrűség, mint azt írták is.
"Én versenyeztem az oldala.biznél, és volt egy csomó cikkem, ami egyre kevesebbet ért, mire behalt az oldal..."
Eljutottál a kifizetésig?? Kaptál pénzt, vagy azt pont nem érted már el?
Sok kismama küzdhet még ott, illetve most biztosan megcsappantak, majd az újak megint kitermelnek pár ezer cikket nekik, aztán jöhet a váltás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!