Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi lesz velünk ebben a szegény...

Mi lesz velünk ebben a szegénységben?

Figyelt kérdés
Én nem tudom ki,hogy van vele de egyre rosszabb az életszinvonal ahogy körbe nézek bárhol.Jómódu családok sem úgy élnek már ahogy éltek.A szegények még szegényebbek lettek.Egyszerüen nem lehet egy átlag fizetésből kijönni úgy,hogy az ember ne nélkülözzön.Vegyük pl. csak a rezsiket,aztán enni ugye kell,ha tetszik,ha nem.A gyereknek mindig kell valami,olyan nincs,hogy nincs, mert vannak kötelező kiadások akár óvodás,akár iskolás gyerekre.Szerintem elkeseritő helyzetben vagyunk.
2011. jan. 21. 00:49
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én látom a kiutat, sajnos ez azzal jár hogy férjem félévekre ki kell menjen külföldre. Egyszer jön haza, így tudunk a még régi kölcsönökből kijönni. Lakásra esélyünk sincs egyedül, így anyukámmal élünk. Ő sem tudná fenntartani a nyugdíjából a lakást , mi is csak kínlódnánk albérletben vagy hiteles lakásban.

Kellett kompromisszumokat kötni, nem mondom hogy nincsenek súrlódások, de még mindig jobb mintha azt se tudnám miből vegyek élelmiszert.

2011. jan. 21. 08:43
 32/38 anonim ***** válasza:
90%

Én is mennék ki innen, beszélek is nyelveket, csak sajnos kis gyerekkel és pénz nélkül elég nehezen indul el az ember. De szerintem előbb-utóbb megkapom majd a "löketet" és pakolok, és megyek. Ha már itt végképp semmi kilátás, akkor minek kínlódjak itt, sokkal rosszabb kint sem lenne...

Ja, és én is diplomás vagyok, és mégis mindig munkaproblémáim vannak. Szar ez az ország..

2011. jan. 21. 08:47
 33/38 anonim válasza:
94%

Én 37évesen elvált vagyok, albérletben nevelem egyedül a kamasz fiamat. Több mint fél évig nem volt munkám, most van de vicc a fizetés és napi 10órát gürizek 4 szakmával, több nyelvvel. Kifogás volt mindenhol a korom, gyerek, stb. Aki ezt nem látja át, hogy milyen gáz helyzet, csak remélem, nem is lesz része benne mert a pszichiátria sem jó dolog, ez lett a vége. Lefogytam 10kg-ot mert a hűtő üres volt, a gyereknek a suliba kell mindenféle hülyeségre pénzt beküldeni, de nem látom mi lesz belőle, nem kapott elég húst, stb, ezért beteg is lett.

Soroljam? Csak mert bosszantó, hogy sokan miket írnak, észre sem veszik, hogy ezzel baromira meg lehet bántani VALÓBAN nehéz helyzetű embereket.

Igen, külföldre akarok menni, de sajnos a gyerekem nem vihetem magammal. Tök jó ország ez! És segélyt megmondták miért nem kapok (ami járna): mert elfogyott a keret, kiadták "azoknak"...

Akinek nem tetszik a komment, nyugodtan húzza le, attól még nem változik a helyzet a hűtőben.

2011. jan. 21. 08:49
 34/38 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok egyedül én sem.Köszi mindenkinek a válaszokat.Csak még mindig nem tudom mi lesz velünk....
2011. jan. 21. 11:13
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Szerintem sokan nem tudjuk ezt! :)

Csak pozitív hozzáállással lehet ezt bírni, másképp nem...

2011. jan. 21. 12:03
 36/38 anonim ***** válasza:
73%

Nem olvastam el a linket,de volt idő amikor annyira el voltam adósodva,hogy egyszerűen semmire nem tellett.Viszont én elismerem,hogy sajnos a saját hülyeségünknek volt köszönhető.Hogy miért? Tartani akartuk a jómódú látszatot.Ezért hiteleket vettünk fel,és mire ment el? mobilra,tévére,nyaralásra,házimozi rendszerre,és arra,hogy karácsony is tökéletes legyen a rokonoknak,és a család,rokonság ég véletlenül se higgye azt,hogy csórok vagyunk..Végül is akkor kaptunk észbe amikor már késő volt.Több mint 3 milliós tartozás,végrehajtói fenyegetőzések,és kilakoltatás várt ránk..Megrázó volt ezt átélni.Így jöttek részünkről a könyörgő levelek,hogy adjanak részletfizetési lehetőséget.A párom jól tudott angolul így kiment Angliába.Én itthon dolgoztam tovább hetente 7 napot,és napi 14-16 órákat.Mindenről lemondtunk.Nem volt sem internet,sem mobil,sem autó,sem kábel..Fodrász,ruhavásárlás felejtős volt..Egyedül a fiamnak vettem ruhát,de nagyon sokszor kellett mondanom neki is,hogy "sajnálom,nem tudom megvenni"

Évekig tartott míg mindent az utolsó fillérig lerendeztünk,elég kemény áron!Végül is annyira elvoltam keseredve,hogy a párom után mentem,hogy mindenhol jobb mint otthon.Na ez is egy tévedés.Sokan azt hiszik,hogy elég a dolgozni akarás,és minden szép és jó.Én még mindig nem dolgozom,mert itt is van ám munkanélküliség..Part time melóm van,mert ezt az egyet sikerült megszerezni.Sajnos a sok elutasítás,csalódás meghozta az eredményét,mert ma már félek elmenni bárhová is hogy munkát keressek..De ennek is a jó oldalát nézem..Itt kint is hónapról-hónapra élünk,de nincs adósságunk,és a fiam itt kint Angliában tanul..Legalább az ő jövőjét biztosítjuk valamennyire.

Egyébként évente vagy 2 évente hazajárunk.Én meglepetésemre úgy láttam,hogy nem olyan rossz otthon az élet.A boltokban telepakolva a bevásárló kocsik,mindenki tök jó autókkal jár,az étterem ahová mentünk tele volt,és a rokonoknál is azt vettük észre,hogy jó körülmények között élnek(hál istenek) pedig egyfolytában panaszkodnak a nehéz életre..Pont azt beszéltük a párommal,hogy vagy mindenki azt a hibát követi el amit mi,hogy a látszatot fenntartják,de el vannak adósodva,vagy nincs semmi gond,csak a külföldi rokonnak kell panaszkodni..

Ahogy valaki már írta,itt is csak a jó életet lehet kiolvasni.Sokszor a szívem fáj,hogy mi Angliában élünk/dolgozunk,és nem engedhetjük meg magunknak a szép nyaralásokat..

2011. jan. 21. 12:46
 37/38 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek az utolsóval! Illetve részben, nem állítom, hogy nem rossz a helyzet! Természetesen sajnálom és megértem a fiát egyedül nevelő elvált anyukát.

De sajnos sok olyan esetet is látok, ahol az emberek valóban a saját hülyeségük miatt kerülnek oda, ahova. És erre a magyar emberek nagy része hajlamos. Hitelt felvenni nyaralásra, nagy lagzira, plazma tv-re stb. Csak utána meg, ha bármi közbe jön, akkor nem tudja fizetni a törlesztő és megy a sírás. Én talán gyerek koromban voltam utoljára külföldön. Még sem jutna eszembe,hogy azért hitelt vegyek fel, hogy kimenjek. Pedig a még tudnánk is törleszteni, de minek? Ezeket én értelmetlennek látom, és nem is tudom sajnálni azokat, akik ilyen okból adósodnak el.

Ahogy azt sem tudom megérteni, ahol mondjuk anyuka már a 4. gyereket szüli, de ahhoz is kölcsön kell kérni,hogy pelenkát vegyen! Van, volt választása, ő dönti el,hány gyereket szül!

A lakáshitelesek között is van olyan, aki több 10 millát vesz fel, mert neki nagy ház kellett, nem elég a lakás. Most meg nem bírja fizetni a 200-300 ezret törlesztőt! Valahogy őket sem tudom sajnálni. Van középút! Csak mi magyarok valahogy mindig többet akarunk,mint amennyit bírunk!

Ahogy azon is mindig elgondolkodom karácsony előtt, hogy ha ekkora szegénység van ebben az országban, hogy lehet,hogy én még nem láttam ünnepek előtt üres bevásárlóközpontot, csak telit!

Szóval biztos vannak reális és valós panaszok, de rengeteg olyan is, amiről az ember saját maga tehet, ill. sok olyan is, ahol inkább csak a jajveszékelés hangos, de azért nem annyira rossz a helyzet!

2011. jan. 21. 14:03
 38/38 anonim válasza:
2011. márc. 30. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!