Mi lesz velünk ebben a szegénységben?
02:05-kor kommentelőnek******
(Bocsi, félreérthető volt, neki szántam az előző hozzászólást, nem ő vagyok.)
Én próbálok nem erre gondolni állandóan. Nem csak erről szól az élet. Persze, valamilyen szinten fontos az anyagi helyzet, de ha már nem halok éhen, meg télen meleg van, meg van mit enni, akkor ezzel a résszel már nem foglalkozok. Vannak barátaim, családom, akikkel foglalkozni kell:) Sok dolog okoz örömet, ami nem pénzfüggő. Egyszer élünk, és ezt ne azzal töltsük, hogy bosszankodunk, milyen rossz a helyzet. Ahogy az egyik válaszoló is írta, vannak igen csak rosszabb helyek. Örüljünk, hogy van itt rendes korház, orvosi rendelők. Az egészség az egyik legfontosabb dolog. Van erre egy jó mondat: egy egészséges ember mindent akar, egy beteg ember meg csak egyet: meggyógyulni.
Ez pont nem a kérdésedre adott választ, de most van kedvem írni:)
Az utolsó válaszolóval egyetértek,főleg most pláne,hogy beteg vagyok!:(
Nem akarok mást,csak meggyógyulni!:(
Érdekes,hogy itt a gyakorin olvasva a kérdéseket,és válaszokat nekem az jön le,hogy nem is rossz az élet..
Csak nézd meg egy olyan kérdést,hogy ki hova megy nyaralni,vagy ki milyen autót vegyen,vagy éppen repülnek Amerikába,Angliába stb helyekre..Vagy olyan kérdés,hogy van-e adósságod.több válasz érkezett,hogy nincs,és jól elvannak..Ha azt kérdezik,hogy kinek van lakása,elég sokan írnak szép nagy házakról,autókról..A terhes vagyok,és megtartom,vagy babát szeretnénk kérdések is ezer van,gondolom akkor ott sincsen anyagi gond..
Szóval akkor mi az igazság??
Hát én ha nagy leszek, ezért fogok kimenni Olaszországba.
Napi 5-6 óra munka, "kötelező" siesta, foglalkozhatok a családommal, barátaimmal is, nem fogok egész életemben azért napi 1 2órát dolgozni, hogy pont meg tudjak élni... Náluk nem kell eltartani senkit, nincs sok csöves, az a napi 5-6 órai munkából több pénz lesz, mint az itthoni 12-ből..
Akik folyamatosan dolgoznak: ti hány mondatot váltotok naponta a gyereketekkel? Szinte észre se veszitek, hogy felnő...
Szerencsére nálunk itthon nem ez a helyzet, de biztos nagyon rossz lenne. Anyukám itthon van egész nap, apa éjjel dolgozik, keveset alszik, és sokat vagyok velük.
Annyira rossz ezeket a sorokat olvasni! De én is csatlakozom sajnos. Nekem sincs munkám már 2 éve. Műszakra sem tudok elmenni, mert a gyerekeket nem tudjuk megoldani, amíg távol vagyunk mind a ketten. Párom dolgozik, de nem elég az ő keresete. Két gyermekünk van. Mi is 6 éve vettük fel a lakáshitelünket. Nem gondoltuk, hogy ennyire rosszul járunk majd. Sokszor úgy érzem összeroppanok, de tudom, hogy a gyerekek miatt sem lehet! Ez a gondolat általában helyrebillent. De mikor napi ezer forintot sem tudok elkölteni a boltba, sőt, csak a felét, hogy kihúzzuk fizetésig.., rosszul vagyok.
S tényleg csodálkoznak, hogy az emberek külföldre menekülnek. Nekem is nem egy ismerősöm ment ki dolgozni. És mindenkinek csak pozitív tapasztalata van.
Én is mennék, ha nem lenne családom, mert így azért nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!