SMS-t kaptam az INTRUM nevezetű cégtől. Tisztelt ügyfelünk! Kérjük tartozásának rendezése érdekében haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot! Iratszám, telefonszám. Mit tegyek? Felhívjam őket, vagy sem?
A tartozás behajtásának nem ez a hivatalos módja, hogy küld egy smst, hogy te hívd fel.
Írásban kell közölnie, hogy milyen tatozásról és mekkora összegről van szó.
Maximum küldj vissza nekik egy sms-t, hogy várod írásbeli megkeresésüket. Fel nem hívnám, mert ott akármit mond, az sehol nem bizonyíték.
Behajtási költség?? Ennek nem ez az elintézési módja szerintem sem..mármint hogy küldök egy sms-t.
Az objektív felelősség úgy jön a parkolási díjhoz, hogy közterületes szabta ki a tiltott helyen parkolást anno, aki szabálysértési bírságot alkalmaz, nincs jogköre az objektív felelősség alapján büntetni, ergo szeretném kihasználni a szabálysértési szokásos kibúvót, ami alatt azt értem, hogy nem vagyok köteles közeli hozzátartozóm ellen vallani.
Ebcsont, sok helyen azt olvasom hogy épp ne hívjam fel őket...persze csak érdekel a dolog.
A válasz sms elgondolkodtató... :-)
1 ha kifogásod volt a büntetés ellen, akkor kellett volna fellebbezz a közterületeseknél
2 sms egy szokásos behajtási forma
3 ha nem reagálsz akkor majd megy a fizetési meghagyás, ami újabb + költségeket dob a tartozásodra
Tudomásom szerint ilyen esetben nem kell fellebbezni, a szabálysértéssel egyet értek, viszont nem én voltam az elkövető. Én úgy tudtam, átkerül a szabálysértési előadóba az ügy, ahová behívnak, és meg kell tegyem a nyilatkozatot, miszerint nem én voltam a szabálysértő, hanem közvetlen hozzátartozóm, akit ugye nem vagyok köteles megnevezni.
Viszont jelenleg én is azon a megoldáson gondolkozom, hogy felhívom ezeket, mert lehet nem is erről van szó. Ha meg erről, akkor sem tudok azzal az ürüggyel kibújni ez alól - nem is akarok - hogy nem tudtam a büntetésről, hisz a csekk nálam van. Amiért ezt írom, adok egy linket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!