Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » SMS-t kaptam az INTRUM nevezet...

SMS-t kaptam az INTRUM nevezetű cégtől. Tisztelt ügyfelünk! Kérjük tartozásának rendezése érdekében haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot! Iratszám, telefonszám. Mit tegyek? Felhívjam őket, vagy sem?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasgatom, ez egy adósságbehajtó cég, amibe beletartozik a parkolási díj nem befizetése is. Ilyen ügyem van, közterületes büntette meg volt asszonyt, amit nem rendeztem, figyelembe véve hogy objektív felelősségről nem beszélhetünk.

2011. okt. 6. 11:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
64%

1. a kérdező nem tudja 100%-ra, hogy emiatt keresték meg - ha jól értem.

2. nem tudjuk, hogy mikor történt a dolog. Ha régen (amikor még nem volt objektív cucc), akkor még mindig "kibújhat" alóla.

2011. okt. 6. 15:51
 12/37 A kérdező kommentje:

Feltételezem, de nem vagyok benne biztos.

A 15:28-kor választ adónak írnám, hogy a bírságot a közterület felügyelet szabta ki, nem rendőrségi ügy. 2011-es info, utána olvastam, teljesen más eset, ha rendőrség büntet.(erre írtam az objektív felelősséget)

de idézem inkább:

"A rendőrség által kiszabott bírság az objektív felelősség alapján kiszabott közigazgatási bírság, a célja az üzembentartó megbüntetése, annak összege fixen 30.000,- Ft ebben az esetben. A közterület felügyelet szabálysértési bírságot alkalmaz, nincs jogköre az objektív felelősség alapján büntetni, célja szabályszegés azonnali szankcionálása, nem feltétlenül az üzembentartóval szemben. Itt még használható a szabálysértési eljárásban szokásos kibúvó is. A szabálysértési eljárásban max 30.000,- Ft szabható ki, de mérlegelhet a közterület felügyelő, és kiszabhat kevesebbet is.

Üdvözlettel:

Dr. Orgoványi Krisztián

www.vedo.hu"

Ez 2011-02-04-i idézet, innen:

[link]

ahol szakértő válaszolt a feltett kérdésre.

Most elővettem a közterület által küldött büntetést, abban fellebbezésről szó nincs, a szabálysértésről fotó is készült, ami mellékelve van, valamint az van benne írva, hogy idézem:"Amennyiben a helyszíni bírság kiszabását nem veszi tudomásul, vagy ha a gépjármű üzemben tartójának megküldött készpénz-átutalási megbízást határidőn belül nem fizeti meg, a Sztv. 137." bla-bla értelmében Önnel szemben szabálysértési eljárást kezdeményezünk.

2011. okt. 6. 18:26
 13/37 A kérdező kommentje:

Csak hogy feltegyem az i-re a pontot:

- szabálysértési eljárás ismeretlen tettes ellen: ügy lezárva (ergo a 10-06 15:28-as válaszadónak nem volt igaza)

- INTRUM céget felhívtam, 1p 09mperc-es beszélgetés során kiderült, hogy egy ugyanilyen vezetéknevű viszont hölgyet kerestek adósság rendezése érdekében (ugye sms-ben) a telefonszámom törölték a rendszerből. Az ügyintéző elnézést kért, és kedves volt.

2011. okt. 17. 11:01
 14/37 anonim válasza:

Én tegnap hazafelé menet munkából kaptam egy sms-t, ugyanezzel a szöveggel. Jót nevettem rajta, hogy vannak még eltévedt sms-ek, mivel nekem sosem volt tartozásom hivatalos közeg, egyéb szerv felé, bírságot sosem kaptam, kocsim nincs, így ilyen nem jöhet szóba.

Párom felhívta őket, hogy kaptunk egy sms-t, ilyenkor wtf van? Az én számomon valamilyen Tamásnét kerestek, és erősködtek, hogy nem utólag került-e hozzám a szám? (mellékinfo: 8 éve apám nevén van a számom, és nem Tamásnak hívják)

Aztán elnézést, téves szám, stb...

De hogy lehet, hogy egy magát komolynak mondó cég ilyen tévedésEKbe esik? Mert ezek szerint már nem az első és egyetlen eset, és nem is rövid időn belül...

Kerestek már rajtam zalaegerszegi repteret, így ez még a legviccesebbnek sem mondható...

2012. aug. 2. 08:18
 15/37 Egy meglepődött válasza:
sziasztok! én tegnap kaptam egy ilyen üzenetet!! szerintetek mit tegyek ?? felhívjam őket???
2012. szept. 22. 16:03
 16/37 anonim ***** válasza:
A férjem most kapott. Te felhívtad? Mi volt?
2012. okt. 16. 16:12
 17/37 anonim ***** válasza:

16-os válaszoló vagyok. A férjem felhívta őket, és kiderült, hogy egy teljesen más nevű embert (ráadásul nőt) kerestek. A telefonszám évek óta a férjem tulajdonában van. Ami furcsa volt neki, az az, hogy a hölgy nagyon kedves volt, a férjem érdeklődése után szinte rögtön megkérdezte, hogy "Szalai Istvánnénak ment, ugye?" A férjem mondta, hogy nem. Erre a hölgy meg sem lepődött, gondolkodás nélkül mondta, hogy "Akkor elnézést, többet nem fog ilyet kapni tőlünk."

WTF?

2012. okt. 17. 09:54
 18/37 anonim válasza:
10.-én én is kaptam egy ilyen smst, és ma is mégegyet.. ilyenkor mi van?
2013. jan. 16. 18:31
 19/37 anonim ***** válasza:
a jó büdös k...va anyját ennek a g**i cégnek, megb***om a jó édes retkes k**va anyjukat! mi a f**zt képzelnek??? engem fél évente zaklatnak, azt hiszik, én vagyok kib*szott HAVASI PETRA!!!! KÖZBE MEG NEM!!!!!! Mit lehet tenni ezek a tetves férgek ellen??? Meg kik állnak ezek a dolgok mögött?
2013. máj. 30. 14:37
 20/37 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs feléjük tartozásod, mit őrjöngsz? Nem te vagy, akit keresnek, kész. Elég egyszer mondani nekik. Ha pedig nem, hívásszűrés, letiltod őket, és ennyi.
2013. máj. 30. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!