Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi lesz velünk ebben a szegény...

Mi lesz velünk ebben a szegénységben?

Figyelt kérdés
Én nem tudom ki,hogy van vele de egyre rosszabb az életszinvonal ahogy körbe nézek bárhol.Jómódu családok sem úgy élnek már ahogy éltek.A szegények még szegényebbek lettek.Egyszerüen nem lehet egy átlag fizetésből kijönni úgy,hogy az ember ne nélkülözzön.Vegyük pl. csak a rezsiket,aztán enni ugye kell,ha tetszik,ha nem.A gyereknek mindig kell valami,olyan nincs,hogy nincs, mert vannak kötelező kiadások akár óvodás,akár iskolás gyerekre.Szerintem elkeseritő helyzetben vagyunk.
2011. jan. 21. 00:49
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Te is így látod?
2011. jan. 21. 00:56
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is.
2011. jan. 21. 01:07
 3/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk szegényeknek semmilyen. Eddig is lent voltunk, lejjebb már nincs.
2011. jan. 21. 01:16
 4/38 anonim ***** válasza:
85%
Mi sem vagyunk anyagilag jó helyzetben de mindig van lejjebb azzal vigasztalom magam. "Túl jó helyre születtünk", képzeld magad az afrikai szegénységbe amit a TV-be mutatnak a gyerekeknek a legyek köpik a szemüket. Csak a szeretet van amit egymásnak tudnak adni, de azt sokat.
2011. jan. 21. 01:35
 5/38 anonim ***** válasza:
93%
Ezzel egyre többen vannak így,és egyre többen meg is tapasztalják a saját bőrükön ezeket a dolgokat.Nem lesz jó vége ennek,de nem akarok átcsapni politikába.
2011. jan. 21. 01:37
 6/38 anonim ***** válasza:
93%

Nem csak látom, de tapasztalom is. Nem fogunk ugyan éhen halni, de közel 20.000Ft-tal csökkent anyukám fizetése, márpedig ő a hitelt a 20.000Ft-tal több fizetésére vette fel, amikor a lakásra jelzálogot raktak. :/ De a bankot ez nem érdekli, ugyanannyit kell törleszteni havonta. A húgom általános iskolás, mindig kell valamit venni. Anyu élettársa se keres többet, mint ő, főleg érettségi nélkül. Én meg egyetemistaként itt "élősködök" rajta, na meg pont ma kaptam a kedves Diákhitel Zrt. záróegyenlegét a saját adósságomról, amit majd sohanapján fogok visszafizetni, ha nem sikerül az a tervem, hogy kiköltözök a párommal Angliába, onnan meg esetleg tovább Amerikába. Mert egyébként a leendő diplomámmal még a hátsóm se tudnám kitörölni ebben az országban, ahhoz túl kemény. :/ Az öcsémnek két szakmája van, de már fél éve álláskereső. Rengeteg helyre beadta a jelentkezését, de csak olyan helyre vették volna fel, ahol egészségre igencsak káros anyaggal kellett dolgoznia, nem csoda, hogy 2 nap után felmondott.

Csak lefelé megy az ország. Már feladtam, hogy nekem itt lesz egyszer karrierem. Semmi esélyem rá, főleg nem a szociális szférában. :( Néha meg tudnám ölni magam, amikor arra gondolok, hogy nem lesz semmim: se munkám, se lakásom, se kaja, amit az asztalra rakok, így meg gyerekem se lesz, úgyhogy engem senki ne hibáztasson, ha kihal az ország. Nem tesznek semmit azért, hogy itt akarjak élni és gyarapítani a népességet.

2011. jan. 21. 01:43
 7/38 anonim ***** válasza:
66%
én mindig azon gondolkozok, hogy vannak olyan emberek akik milliárdosok. annyi pénzük van amennyit soha nem költenek el. ha ezt a pénzt szétosztanák a többi ember közt akkor mindenki jól élne. ezzel azt akarom mondani, hogy valamilyen szinten a milliárdosoknál lévő pénz miatt szegény a többi ember, mert ők maguknál tartják a pénzt. élelemből és vízből nincs hiány mifelénk, csak épp pénz nincs amiből megvegyük. na meg gondoljatok bele, hogyha nem kéne eltartanunk a sok kisebbségit akkor majdnem a kétszerese lenne a fizetésünk, tisztában vagytok vele, hogy majdnem annyit fizetünk be adóba mint a fizetésünk?
2011. jan. 21. 02:05
 8/38 anonim válasza:
100%
Teljes mértékben egyetértek.. Egyre rosszabb a helyzet.. nekünk is jelzálog van a házunkon.. és nem kevés. 3 éve Édesanyám még 40ezer ftot fizetett 1 hónapban most pedig ott tartunk, hogy 100ezer/hó. Szóval Anyum fizetésem el is tűnt egy szempillantás alatt. Konkrétan a semmiért dolgozik.Aztán haza kellett rángatunk a bátyámat meg a családját, hogy ne vigyék el a házat a fejünk fölül. Én épp hogy leérettségiztem el kellett mennem dolgozni.. már ha van munka..másik bátyám is abbahagyta a főiskolát, hogy haza tudjon adni. 8 élünk egy házban.ráadás apám meg Anyu válnak és horribilis összeget követel drága édesapám..szval kölcsönök+rezsi+kaja 8emberre.. és így is elvagyunk maradva 3havi életbiztosítással!jeee..Nem tudom ti, hogy vagytok vele, DE konkrétan nem látom a jövőmet. pedig én még csak 20éves vagyok
2011. jan. 21. 02:07
 9/38 anonim ***** válasza:
100%
sokan elhúznak külföldre.
2011. jan. 21. 02:39
 10/38 anonim ***** válasza:
51%

02:05-kor kommentelő:

A fizetések nem nőnének, ha nem lenne ennyi eltartott, mert nem az állam adja a fizetésed, kivéve, ha közalkalmazott vagy. :D

A másik meg, hogy a rasszizmust szerintem ki kéne hagyni. Főleg, hogy nem mindenki kisebbségi, aki eltartott. Eltartottak a gyerekek és a nyugdíjasok is. Utánuk jócskán fizet az állam. Ha nem lenne ennyi segélyezett, akkor se kapnál több fizetést, mert a gazdaság a béka zöld hátsója alatt van.

2011. jan. 21. 02:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!