Mi lesz velünk ebben a szegénységben?
Nem csak látom, de tapasztalom is. Nem fogunk ugyan éhen halni, de közel 20.000Ft-tal csökkent anyukám fizetése, márpedig ő a hitelt a 20.000Ft-tal több fizetésére vette fel, amikor a lakásra jelzálogot raktak. :/ De a bankot ez nem érdekli, ugyanannyit kell törleszteni havonta. A húgom általános iskolás, mindig kell valamit venni. Anyu élettársa se keres többet, mint ő, főleg érettségi nélkül. Én meg egyetemistaként itt "élősködök" rajta, na meg pont ma kaptam a kedves Diákhitel Zrt. záróegyenlegét a saját adósságomról, amit majd sohanapján fogok visszafizetni, ha nem sikerül az a tervem, hogy kiköltözök a párommal Angliába, onnan meg esetleg tovább Amerikába. Mert egyébként a leendő diplomámmal még a hátsóm se tudnám kitörölni ebben az országban, ahhoz túl kemény. :/ Az öcsémnek két szakmája van, de már fél éve álláskereső. Rengeteg helyre beadta a jelentkezését, de csak olyan helyre vették volna fel, ahol egészségre igencsak káros anyaggal kellett dolgoznia, nem csoda, hogy 2 nap után felmondott.
Csak lefelé megy az ország. Már feladtam, hogy nekem itt lesz egyszer karrierem. Semmi esélyem rá, főleg nem a szociális szférában. :( Néha meg tudnám ölni magam, amikor arra gondolok, hogy nem lesz semmim: se munkám, se lakásom, se kaja, amit az asztalra rakok, így meg gyerekem se lesz, úgyhogy engem senki ne hibáztasson, ha kihal az ország. Nem tesznek semmit azért, hogy itt akarjak élni és gyarapítani a népességet.
02:05-kor kommentelő:
A fizetések nem nőnének, ha nem lenne ennyi eltartott, mert nem az állam adja a fizetésed, kivéve, ha közalkalmazott vagy. :D
A másik meg, hogy a rasszizmust szerintem ki kéne hagyni. Főleg, hogy nem mindenki kisebbségi, aki eltartott. Eltartottak a gyerekek és a nyugdíjasok is. Utánuk jócskán fizet az állam. Ha nem lenne ennyi segélyezett, akkor se kapnál több fizetést, mert a gazdaság a béka zöld hátsója alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!