Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szoktál pénzt adni utcai...

Szoktál pénzt adni utcai kéregetőnek, koldusnak, Fedél Nélkül árusnak?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen gyakran és mennyit?

dec. 23. 07:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Régebben adtam, jellemzően 100-200 forintokat. Az utóbbi években viszont abszolút nem használok készpénzt, úgyhogy nem nagyon tudok mit adni, mert maga a pénztárcám többségében nincs is nálam.
dec. 23. 08:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Előfordul, hogy valaki odalép hozzám és teljesen normálisan megszólít, hogy ezért vagy azért szeretne pénzt kérni, olyankor adok párszáz forintot. De egy évben kb két ilyenbe futok bele.
dec. 23. 08:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Napi 9-10 orakat kell dolgozzak, hogy eldogadhato szinten eljen a csaladom. Amikor egy ereje teljeben levo ember oda jon penzt koldulni, az borzasztoan felhaborit.
dec. 23. 09:07
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Soha nem adok pénzt se kéregetőnek se alapítványnak. Nem adakozom senkinek sem. Helyette évente háromszor önkéntes véradó vagyok.
dec. 23. 09:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

4 Érdemes körülnézni azért az alapítványok között. Sok állami feladatot lát el, mert az államot nem érdekli. Aztán vegzálják őket. Sok a balszerencsés, akinek csak így van néhány emberi órája. (Gondolok itt akár a Máltai Szeretetszolgálatos óvodákra, iskolákra.)

A véradás jó dolog, örülök és köszönöm neked. Én is megyek, ha az egészségem engedi, hogy adjak.

A kérdésre konkrétan: Korábban mindig adtam, de egyre több a csaló.

dec. 23. 09:51
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
Én ötször járok vért adni, mégis szoktam adományozni pénzt. A koldulás amúgy bűnszervezetben megy a legtöbb városban, így azoknak nem.
dec. 23. 11:59
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem, mindig olyan ember jön aki tudna dolgozni csak nem akar. Ha nem kap semmit, általában ki is mutatja a valódi személyiségét. Viszont ebben az a szomorú lehet lenne olyan aki tényleg rá szorul és miattuk az se kap. Már senki nem áll meg ilyeneknek, vagy csak nagyon kevesen.
dec. 23. 12:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem használok készpénzt, ezért nem tudnék adni nekik, ha akarnék sem.

Viszont nem akarok.

Az ő megélhetésük arra a modellre épít, hogy nem adnak semmit a közösbe, de elvesznek onnan bármit amihez hozzaférnek.

Ezen felül az emberek jószándékát is kihasználják a megélhetésük érdekében.

Nem ítélem el ezt, teljesen valid túlélési stratégia.

Viszont nem veszek részt benne.

dec. 23. 12:52
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A mi környékünkön nem szoktak kéregetők vagy fedél nélkülit ajánlgatók lenni. De ha látok egy kukában turkáló szerencsétlent, akkor oda szoktam menni hozzá és adok neki egy 500-ast vagy ezrest. Főleg, ha öreg nő. Hadd növekedjen a világban érzett boldogság összege. :-)

Vagy ha a városközpontban járok és valaki ülve, kalappal kéreget, akkor be szoktam dobni egy 200-ast, hogy hozzon szerencsét.

Én is kártyát használok, de azért szokott nálam lenni kb. húszezer mindenféle címletben.

dec. 23. 13:59
 10/13 anonim válasza:
100%
Igen, általában kiszámítom, hogy legyen elég egy kiflire, tejre. Vagy kenyérre. Nem, nem kérdem meg mire költi, én így számítom
dec. 23. 17:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!