Nem nehéz komolyan venni, csak nem az átlagbért kell nézni, mert az félrevisz. A medián pontosabb képet kap, tavaly év végén nagyjából ez volt a helyzet:
"A bruttó mediánkereset 529 000 forint volt, 15,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.
A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke 366 000 forintot ért el, 15,0 százalékkal felülmúlta az előző év azonos időszakit."
tegnapelőtt 17:40
2/17 anonim válasza:
A KSH által közölt adat teljesen reális.
tegnapelőtt 17:40
3/17 anonim válasza:
Nehéz megmondani mennyivel magasabb a tényleges a KSH által közöltnél. Rengeteg jövedelem nincs benne ugye a minimálbérre bejelentett vendéglátósok zsebbe és jattban kapott jövedelmétől kezdve az IT szakemberek milliós részvénycsomagjain keresztül a milliárdos cégtulajdonosok osztalékban kivett pénzéig.
Minimum egy 30%-kal magasabbra tippelem a ténylegest.
tegnapelőtt 17:58
4/17 anonim válasza:
A KSH által közölt adat reális, csak te nem vagy tisztában az átlagkereset fogalmával. Ez ugyanis nem azt jelenti, hogy egy átlagember (eleve ilyen nincs) ennyit keres, hanem MO-on az összes keresetet számszerüen összeadják és elosztját azok számával, akik kaptak fizetést. Ebben benne vannak a milliomosok is, ami igencsak módosítja az eredményt.
tegnapelőtt 18:24
5/17 anonim válasza:
Az sem mindegy, hol kérdezed. Pesten vagy Györben 2-3szor annyi lehet a mediánbér, mint mondjuk Debrecenben, Pécsen, Miskolcon.
tegnapelőtt 18:28
6/17 anonim válasza:
#4 mit ertesz milliomos alatt?
tegnapelőtt 18:28
7/17 anonim válasza:
Sajnos a többség ennyit keres.
tegnapelőtt 18:51
8/17 anonim válasza:
Szerintem is reális a KSH adata. Èn 340 ezret hozok haza 2 diplomával, home officeban dolgozom, de kevesellem. Rengeteget dolgozok, sok tudás kell a munkám elvègzèsèhez (jogszabályok ismerete különböző területeken, nyelvtudás, különböző számítógèpes platformok használata), nem vagyok elègedett. Nagyon gondolkodom a szakmaváltáson... :( Vègeztem pici piackutatást ès a szakmámban 20-30%al tudnèk többet keresni, ha munkahelyet váltanèk, de a legtöbb helyre utaznom kellene (50 kmes körzetben) ès a bejárást csak rèszben támogatnák, szóval jelenleg nem èrnè meg váltanom. Csak ezt amikor "gyerekkènt" szakmát választ az ember honnan is tudhatja, hogy a gazdasági helyzet mit fog diktálni.
tegnapelőtt 22:02
9/17 anonim válasza:
A KSH adat azért nem reális, mert valójában ennél sokkal több. Nincsenek benne a nagy kereső kategóriákból (kiscégek tulajdonosai akik minimálbéren vannak, de 50M osztalékot vesznek ki év végén; a zsebbe dolgozó szakik, stb stb).
tegnap 06:31
10/17 anonim válasza:
Én akkor akadok ki, amikor azzal jönnek, hogy a bérek egy éve alatt 10% meg 20 %-ot nőttek átlagban. Én bárkivel beszéltem, sokan még fizetésemelést se kaptak, nemhogy 20 %-okat. Én nem tudom kinek hol emelték ennyivel a fizetését, de kíváncsi lennék rá. Az utóbbi 3 évben nekem igy alakult, 5 %, 0 %, 7 % emelés. És örüljek, hogy van munkám, idén sok helyen már leépítések vannak, idén is kb a 0 %-ra számítok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!