Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy működnek ezek a biztosítá...

Hogy működnek ezek a biztosítások?

Figyelt kérdés

Láttam már olyan biztosítást (ismerősnèl), hogy havonta fizetett X összeget, ezt bizonyos időközönkènt megemeltèk. Akinek befizette, az valamilyen kötvènybe, rèszvènybe, a francsetudjamibe befekteti a pènzèt, erről kapott leveleket számára teljesen èrthetetlen módon leírva.

Amikor megkötötte a szerződèst ezzel a cèggel, elmondták ès elmagyarázták neki, hogy 5 èv múlva a befizetett pènze x%al fog növekedni, avagy ha ki akarja venni, akkor mondjuk nem 3 milliót fog tudni kivenni, hanem pl 3,5 milliót.

Na amikor viszont kèrvènyezte a pènze kifizetèsèt (mert szüksège volt a befektett pènzère) kevesebbet kapott vissza, mint amit befizetett ès annyit mondtak neki, hogy ilyen a gazdasági helyzet.

Ezt hogy tehetik meg? Milyen alapon működnek az ilyen biztosítások? Valaki el tudná magyarázni èrthetően?

tegnapelőtt 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Valami unit linked biztosítás lehetett.

Ez azért egy átbaszós dolog, mert csupa olyanba fektet amibe nélkülük is be lehet fektetni és ezért még jó sok pénzt el is vonnak a befizetésekből a saját költségeikre és jutalékaira cserébe a kockázatot a befizető vállalja.

tegnapelőtt 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Befektetési egységgel kombinált biztosítás, ez a neve.

Fizeted a havi díjat amit befektetnek, a befektetési egységed piaci árfolyama meg az idő alatt mehet föl vagy le. Szóval van benne egy kockázati elem.

Egyébként ezek a termékek rendkívül költségesek, tele vannak rejtett költségekkel, amit a biztosítási ügynökök nem reklámoznak. Az első pár évi befizetésbe kb csak a termék díjait meg az ügynök aki leszerződtetett az ő jutalékát fizeted ki a befizetett tőkéből.

Így fordulhat ez elő.

tegnapelőtt 22:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer felhívott egy ilyen, épp unatkoztam, úgyhogy végighallgattam, az volt s lényege, hogyha fizetem, akkor 10 év után ki is vehetem akár a pénzem, visszaadnak 85%ot (ezt nem magától mondta, hanem rákérdeztem, hogy mi van, ha előbb kell a pénzem), aztán itt el is akadtunk, mert én kérdeztem, hogy miért is jó ez nekem, ő meg állította, hogy ez mekkora üzlet.
tegnap 02:44
 4/5 anonim ***** válasza:

A gazdasági helyzet az ilyen. Egy befektetésnek van kockázata. Gondolj bele! Biztosra senki nem tudja előre megmondani, hogy egy tőzsdei árfolyam az emelkedni fog vagy csökkenni és, hogy mennyivel.

Ha befektetsz egy pénzpiaci termékbe annak az értéke vagy nő vagy csökken. Még egy államkötvénynek is van kockázata (igaz kisebb, mint egy részvénynek).

És ennek a ténynek semmi köze a biztosítóhoz és a biztosításhoz.

Ebben persze lehetett annyi etikátlanság, ha biztosan nyereséget ígértek.

tegnap 08:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
ma 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!