Hogyan teljesített a tőzsde ügyletet az ajánlatom megkerülésével?
Reggel beadtam egy limitáras vételi megbízást 20,75 árfolyamon egy papírra. Egész délelőtt 20,8 felett mozgott az árfolyam.
Pár perce ránéztem és azt látom, hogy nem teljesült még a megbízás, de közben a legutolsó kötés 20,73-nál azaz az én ajánlatom alatt teljesült. Ez hogyan lehetséges?
Nem. A bid jelenti a vételi limitet.
Azt látod a képen, hogy valakik minimum 20.78-at kérnek az ETF, ért, de a legmagasabb vételi ajánlat (én) csak 20.75, így nincs üzlet. Kivéve hogy valaki vett és valaki eladott 20.73-ért mindeközben…
Az ask amennyiért hajlandóak eladni az adott árat, annál alacsonyabban nem adják el, ezért tarozik a vételi limithez, mert enélkül nem jön létre az ügylet.
A bid valóban a legalacsonyabb ár, amiért megvásárolnád, de nem adják el ilyen alacsony áron. A 20.73 amit te látsz, az csak a spread után annyi, nem a valós piaci ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!