Hogyan teljesített a tőzsde ügyletet az ajánlatom megkerülésével?
Reggel beadtam egy limitáras vételi megbízást 20,75 árfolyamon egy papírra. Egész délelőtt 20,8 felett mozgott az árfolyam.
Pár perce ránéztem és azt látom, hogy nem teljesült még a megbízás, de közben a legutolsó kötés 20,73-nál azaz az én ajánlatom alatt teljesült. Ez hogyan lehetséges?
Biztos, hogy nem volt gond az ajánlatod megadásakor. És nem lehet, hogy valami oknál fogva nem ment át a tőzsdére? Láttad ott vagy letakarták a magasabb ajánlatok?
Most is érvényes az ajánlatod a szolgáltató szerint? A brókered továbbítja az ajánlatokat a tőzsdére vagy részben belső ügyletekkel próbálja teljesíteni?
Ugyanarra a tőzsdére megy ki az ajánlat, ahol az árfolyamot nézed?
"milyen logikus magyarázat lehetséges ..."
Valószínűleg az IB felülete késve jelezte az üzlet létrejöttét.
"Melyik részvényvolt?Ja még azt elfelejtettem, hogy a szóban forgó tőzsde a Borsa Italia (BVME). 13 h körül."
ETF volt, HPRD a ticker.
Biztos késleltetve mutatja az árfolyamot meg az ügyleteket, de közben a top 1 bid és ask ajánlatokat is mutatja, és már elég hosszú ideje az én bid ajánlatom mutatkozott ott a sor elején, mikor egyszer csak teljesült egy ügylet alatta.. :D
Én a Tradingview-n azt látom, hogy 13:34-kor volt egy 25 db-os kötés 20,75-ön és csak 14:49-kor 20,73-on. Vagyis a tőzsde jól működött és előbb teljesült a Te ajánlatod.
Lehet, hogy a BID/ASK-nak más a késleltetése az IB-nél, mint az árfolyamnak. Vagy csak hibás volt a visszajelzés.
Végignéztem a mai trade-eket, és nem mutatja a 20.73-asat, ami az enyém előtt teljesült,
de készítettem screenshotot is a chartról az IBKR felületén, amin látszik, hogy volt egy ilyen kötés…
"Végignéztem a mai trade-eket, és nem mutatja a 20.73-asat, ami az enyém előtt teljesült,"
Mert ilyen nem volt.
A screenshot-on is látszik, hogy ez a 20,73-as kötés 14:49-kor történt. Ahogy már írtam. A 20,75-ös meg korábban.
Nézd meg a grafikont a tradingview.com-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!