Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan teljesített a tőzsde...

Hogyan teljesített a tőzsde ügyletet az ajánlatom megkerülésével?

Figyelt kérdés

Reggel beadtam egy limitáras vételi megbízást 20,75 árfolyamon egy papírra. Egész délelőtt 20,8 felett mozgott az árfolyam.

Pár perce ránéztem és azt látom, hogy nem teljesült még a megbízás, de közben a legutolsó kötés 20,73-nál azaz az én ajánlatom alatt teljesült. Ez hogyan lehetséges?

#tőzsde #Limitár
nov. 19. 13:17
1 2 3
 1/22 krwkco ***** válasza:

Biztos, hogy nem volt gond az ajánlatod megadásakor. És nem lehet, hogy valami oknál fogva nem ment át a tőzsdére? Láttad ott vagy letakarták a magasabb ajánlatok?

Most is érvényes az ajánlatod a szolgáltató szerint? A brókered továbbítja az ajánlatokat a tőzsdére vagy részben belső ügyletekkel próbálja teljesíteni?

Ugyanarra a tőzsdére megy ki az ajánlat, ahol az árfolyamot nézed?

nov. 19. 14:23
 2/22 krwkco ***** válasza:
Nincs azon a tőzsdén aukciós szakasz a kritikus időszakban? Előfordulhat, hogy a szolgáltatód úgy továbbítja az ajánlatot, hogy csak a fő kereskedési időben érvényes.
nov. 19. 14:26
 3/22 A kérdező kommentje:
Az Interactive Brokersnél vagyok, biztosan bent volt a tőzsdén az ajánlatom, ‘submitted’ volt a státusza. A grafikonon is látszott a szokásos kék vonal ami jelöli az orderem. Azóta teljesült is egyébként, pedig nem változtattam rajta. Lehet hogy ilyen szokott történni, de csak most vettem észre ilyen esetet. Nem igazán értem hogy fordulhat elő, ezért kérdezem, hogy milyen logikus magyarázat lehetséges, amire nem gondoltam.
nov. 19. 15:44
 4/22 A kérdező kommentje:
Ja még azt elfelejtettem, hogy a szóban forgó tőzsde a Borsa Italia (BVME). 13 h körül..
nov. 19. 15:48
 5/22 krwkco ***** válasza:

"milyen logikus magyarázat lehetséges ..."

Valószínűleg az IB felülete késve jelezte az üzlet létrejöttét.

"Melyik részvényvolt?Ja még azt elfelejtettem, hogy a szóban forgó tőzsde a Borsa Italia (BVME). 13 h körül."

nov. 19. 17:04
 6/22 A kérdező kommentje:

ETF volt, HPRD a ticker.

Biztos késleltetve mutatja az árfolyamot meg az ügyleteket, de közben a top 1 bid és ask ajánlatokat is mutatja, és már elég hosszú ideje az én bid ajánlatom mutatkozott ott a sor elején, mikor egyszer csak teljesült egy ügylet alatta.. :D

nov. 19. 17:18
 7/22 krwkco ***** válasza:

Én a Tradingview-n azt látom, hogy 13:34-kor volt egy 25 db-os kötés 20,75-ön és csak 14:49-kor 20,73-on. Vagyis a tőzsde jól működött és előbb teljesült a Te ajánlatod.

Lehet, hogy a BID/ASK-nak más a késleltetése az IB-nél, mint az árfolyamnak. Vagy csak hibás volt a visszajelzés.

nov. 19. 17:34
 8/22 A kérdező kommentje:

Végignéztem a mai trade-eket, és nem mutatja a 20.73-asat, ami az enyém előtt teljesült,

[link]

de készítettem screenshotot is a chartról az IBKR felületén, amin látszik, hogy volt egy ilyen kötés…

nov. 19. 17:35
 9/22 krwkco ***** válasza:

"Végignéztem a mai trade-eket, és nem mutatja a 20.73-asat, ami az enyém előtt teljesült,"

Mert ilyen nem volt.

A screenshot-on is látszik, hogy ez a 20,73-as kötés 14:49-kor történt. Ahogy már írtam. A 20,75-ös meg korábban.

Nézd meg a grafikont a tradingview.com-on.

nov. 19. 17:40
 10/22 A kérdező kommentje:
Az utolsó 20.73-as 14:49:55-ös kötés, de én a kérdésemet is már 13:17-kor kiírtam ide, lehet hogy a jövőbe láttam, és csak azt hittem hogy megelőzte a 20.73-as kötés az én 20.75-ös kötéseimet? 😄
nov. 19. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!