Fizetésemelés kamu felmondással?
Az ilyen munakvállalót azonnal el is küldeném.
Hogy veszi a bátorságot, hogy idejön hazudozni?
Ez úgy tisztességes, keresel másik munkát. Ha van ajánlatod akkor szépen felmondasz és kész.
Ha olyan jó munkaerő vagy, meg fogom kérdezni, miért mész el, hogyan tudnálak itt tartani?
Ha akkor megmutatod, hogy a másik ennyivel többet fizetne, akkor vagy én is adok annyit (ha tudok), vagy mehetsz a másik céghez dolgozni.
"Volt már olyan hogy úgy csikartatok ki fizetésemelést hogy közöltétek a főnökkel hogy felmondanátok, de valójában nem is akartatok felmondani?"
Nem. A fagyi ugyanis időnként visszanyal. Egyébként sincs szükségem ilyen baromságra. Jelzem, hogy más bérigényem van, akar és tud-e többet adni. Ha nem, akkor vagy maradok úgy, ahogy vagyok, vagy keresek egy jobban fizető állást.
Lol. Ez nem így működik, kispofám!
A cégvezetők sem hülyék, hogy a semmire adjanak emelést. Eleve csak akkor adnak ellenajánlatot, ha olyan munkaerő vagy, akit nehéz pótolni. És még akkor sem jó ötlet elfogadni az ellenajánlatot, ha tényleg lenne új hely, mert onnantól negatív színben tűnhetsz fel a cégvezetőnél.
Én a legutóbbi helyemen, mikor felmondtam, kaptam egy ellenajánlatot, ami a korábbi fizetésem közel duplája volt. Nem fogadtam el és jól tettem. Az új helyen akkor ugyanannyit kínáltak, most már jóval többet kapok.
Régen rossz, ha egy fizetésemelést neked ki kell csikarni.
Ha kértél és nem adtak, az azt jelenti, hogy nem vagy elég hasznos a cégnek, sőt, azt is jelentheti hogy épp hogy csak megtűrnek.
Ezek után akarsz te bármit is bekamuzni?
Szerinted hülyék ezek?
Elárulok egy titkot! Nem érték az ember a munkahelyén. A cégek pontosan tudják mennyi a bérkeret. Azt nem lépik túl még akkor sem, ha ugyanolyan konkurens cég ugyanolyan pozíciójában jóval magasabb bért fizetnek.
Úgyhogy a válaszuk neked az lesz, hogy akkor oda kell menni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!