Ez valami átverés lesz?
Figyelt kérdés
Jófogáson telefont árulok, eddig egyetlen normális megkeresést nem kaptam, csak a tipikus link bemásolós csalókat. Most pedig ezt a gyanús üzenetet kaptam, a felhasználó 9 éve regisztrált, telefonszám név a profilján, de elég furcsa hogy a barátjának kell, telefonszámot is küldött, de mi az a bemásolt szöveg? Nem is értem. [link] nov. 2. 18:07
1/11 anonim válasza:
Ebben mondjuk így hirtelen semmi extra gyanúsat nem látok, sokan csak telefonon akarnak értekezni - akkor is ha amúgy használják az internetet.
Csak ezt a törölt link dolgot nem értem. Ahogy azt sem, hogy te miért nem adod meg a telefonszámodat, pláne ha kérik aztán hív akit érdekel a portéka.
3/11 A kérdező kommentje:
1-es tapasztalatból. Már volt hogy kiraktam a számom, és egy alkudozos c felhívott 10x, letiltottam aztán másik számról hívott. Meg azt sem akarom hogy valami adathalász megszerezze a számom aztán küldözgesse a kamu gls, meg dpd-s adathalász linkeket.
nov. 2. 18:14
5/11 anonim válasza:
3
Mondjuk ez ettől nem lesz átverés, max kellemetlenség. De ha megadta az ember a telefonszámot akkor hívd fel. Nem értem ebben mi a gyanús.
6/11 A kérdező kommentje:
#5 Az az átverés benne, hogy eleinte normális volt, megbeszéltük az üzletet, aztán mikor indulnék felhív hogy "talált ugyanilyen telefont 50ezerrel olcsobban, adjam oda neki annyiért aztán jön érte" tehát majdnem potyára mentem ki a megbeszélt helyre, aztán azonnal leraktam tiltottam és még vagy 8x felhívott. Azt meg nyilván nem kell magyarázni hogy miért átverések a csalók akik magukat cégnek kiadva küldik az sms-t adathalász linkkel.
nov. 2. 18:22
7/11 anonim válasza:
Ez csak klasszikus C "üzletmenet". Ezért nem szabad velük szóba sem állni sajnos...
8/11 anonim válasza:
Szerintem nem átverés, csak a jofogas szutyok rendszere torolte s szamot.
9/11 anonim válasza:
Máskor ird a hirdetésbe hogy nem alkuképes.
10/11 A kérdező kommentje:
9-es Ja mert elfogják olvasni az ilyen kúltúrált emberek :D
nov. 2. 20:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!