Rendelés során "utánvét nem lehetséges" mindig gyanús?
Ha rendelek valahonnan valamit és írva van: "utánvét nem lehetséges", ez mindig gyanús?
Nem tudom, hogy eladónak (magánszemély, vállalkozó) mekkora plusz költséget jelenthet az utánvét-lehetőség megteremtése.
Párezer forintos termékről van szó, de azért mégsem szeretnék elveszteni összeget...
Postai levél küldeményként érkezne.
A webshop nem annyira ismert.
Nagyon érdekelne a téma - ez egy könyv lenne.
Ez önmagában nem gyanús.
Nézz rá, h a korábbi vevők mit mondanak.
3
Kis csomagok esetén el lehet kérni a visszaszállítás árát de nagyobb csomagoknál ez már nem működik szóval mi nem erőlködünk vele.
5: azért ez nem teljesen igaz, mert ha egyáltalán nem jön semmi, akkor vevőként nem bukod a pénzt.
Meg hát van aki még mindig KP-t használ.
6
Ez azért bőven a legritkább átverés, mert túl könnyen bizonyítható.
Levél küldeménynél van utánvétes fizetés?Én nem találtam.
De tételezzük fel.
Csak ennyi plusz kockázatot vállal-eladja neked a könyvet pl.1000Ft-ért,postára adja 765/2330Ft-ért,te nem veszed át valamiért(rájössz hogy nincs rá szükséged vagy csak "unatkoztál")5-10nap után visszaküldik a feladónak de csak akkor kapja vissza ha kifizeti a visszaküldés díját ami csomagoknál 1445Ft,levélnél nem tudom mennyi.
Tehát kifizetett 2210/3775Ft-ot a postának hogy megutaztassa a csomagot az országban és még a 1000Ft-os könyv is a nyakán maradt.
És még nem számoltam az utánvét(címzett fizet) összegét ami 1325Ft csomagnál.
Ha valami drágább csomaggal történik akkor csak az esetleges nyereséget viszi el és nem ráfizetés.
8,9
Akkor csak fizettessék ki előre a vásárlóval csak a postaköltséget, meg aztán ha a vásárló előre utal, akkor mi a biztosíték arra, hogy valóban elküldik neki a csomagot??
Ez főleg magánszemélynél kockázatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!