Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van ennyi átverős...

Miért van ennyi átverős adathalász csaló, és miért nem tesznek ellene semmit?

Figyelt kérdés

A⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣T⁣⁣⁣E⁣⁣⁣R⁣⁣⁣M⁣⁣⁣É⁣⁣⁣K⁣⁣⁣E⁣⁣⁣T⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣M⁣⁣⁣E⁣⁣⁣G⁣⁣⁣V⁣⁣⁣Á⁣⁣⁣S⁣⁣⁣Á⁣⁣⁣R⁣⁣⁣O⁣⁣⁣L⁣⁣⁣T⁣⁣⁣Á⁣⁣⁣K⁣⁣⁣!⁣⁣⁣🛒 ⁣⁣⁣K⁣⁣⁣Ö⁣⁣⁣V⁣⁣⁣E⁣⁣⁣S⁣⁣⁣S⁣⁣⁣E⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣A⁣⁣⁣Z⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣U⁣⁣⁣T⁣⁣⁣A⁣⁣⁣S⁣⁣⁣Í⁣⁣⁣T⁣⁣⁣Á⁣⁣⁣S⁣⁣⁣O⁣⁣⁣K⁣⁣⁣A⁣⁣⁣T⁣⁣⁣📋,⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣H⁣⁣⁣O⁣⁣⁣G⁣⁣⁣Y⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣M⁣⁣⁣E⁣⁣⁣G⁣⁣⁣K⁣⁣⁣A⁣⁣⁣P⁣⁣⁣J⁣⁣⁣A⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣A⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣P⁣⁣⁣É⁣⁣⁣N⁣⁣⁣Z⁣⁣⁣T⁣⁣⁣💵!

Kattintson a gombra ----->

A⁣ ⁣v⁣e⁣v⁣ő⁣ ⁣k⁣i⁣f⁣i⁣z⁣e⁣t⁣t⁣e⁣ ⁣a⁣z⁣ ⁣Ö⁣n⁣ ⁣á⁣r⁣u⁣j⁣á⁣t!⁣

⁣S⁣z⁣i⁣g⁣o⁣r⁣ú⁣a⁣n⁣ ⁣b⁣e⁣ ⁣k⁣e⁣l⁣l⁣ ⁣t⁣a⁣r⁣t⁣a⁣n⁣i⁣a⁣ ⁣a⁣z⁣ ⁣u⁣t⁣a⁣s⁣í⁣t⁣á⁣s⁣o⁣k⁣a⁣t⁣,⁣ ⁣h⁣o⁣g⁣y⁣ ⁣m⁣e⁣g⁣k⁣a⁣p⁣j⁣a⁣ ⁣a⁣ ⁣p⁣é⁣n⁣z⁣é⁣t⁣!⁣

⁣⁣S⁣o⁣k⁣ ⁣s⁣i⁣k⁣e⁣r⁣t⁣ ⁣a⁣ ⁣J⁣o⁣f⁣o⁣g⁣a⁣s⁣ ⁣c⁣s⁣a⁣p⁣a⁣t⁣á⁣t⁣ó⁣l⁣!⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Felrakok egy hirdetést és fél órán belül 6 ilyen üzenetet kapok, rámegyek az ember profiljára több éve regisztrált mind és konkrétan a teljes neve és telefonszáma kint van tehát jó eséllyes magyar mind, és nem valami külföldi, ha facebook marketplacen hirdetek akkor meg a kamu profillal a email-cím és telefonszámomat akarják megszerezni. 4-5 évvel ezelőtt egy ilyen sem volt, mostmeg az ilyen átverésekvől áll az összes apróhirdetéses oldal.

Hogyha 14 napon belül egy szaros hirdetést akarok újratölteni, azt nem lehet mert megsértem a jófogás szabályzatát, de az adathalász csalók naponta 2000 embernek üzenhetnek. Röhej az egész. Miért ennyire népszerű ez az adathalászkodás magyarországon? ki a fene van a csalás mögött? és miért tudja már évek óta megkárosítani az embereket? Vagy egyátalán a jófogást pénzelik az ilyen csalók, azért vannak még fennt?

okt. 27. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
Mit nem értesz azon, hogy ezek csalók...?
okt. 27. 20:24
 2/5 A kérdező kommentje:
1-es talán el kéne olvasni a kérdést mielött ideböfögöd a válaszodat...
okt. 27. 20:39
 3/5 Hintalow ***** válasza:
100%

Nem tudnak mit csinálni, ezek a kamuprofilos átverèsre èpülő megoldások nagyrèszt automatizáltak, nem lehet olyan gyorsan moderálni, letiltanak egyet, az alatt megjelenik három új.

Amúgy elèg könnyen felismerhetőek, ès bizony nagyon internetszűznek kell lenni ahhoz, hogy ilyeneknek bedőljön az ember.

Általában a hirdetès felrakásának napján jön jópár ilyen, amikor az automatika ráugrik az újra, de utána már csak elvètve.

okt. 27. 23:01
 4/5 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, hogy most hogy van, de ha még nem lenne, akkor hamarosan eljön a kétszintű azonosítás ideje minden ilyen helyen. Az majd helyre teszi az ilyen kamuzást és hozni fog újakat.
okt. 28. 05:11
 5/5 anonim ***** válasza:
70%
Ez a narancssárga apróhírdetési oldal, nekem is ugyan ez van, bármit hírdetek... Régen tök jó volt, de mostanában csak ilyenek vannak. 1-2 éve az Orosz/ukrán (szerintem a háborúhoz is köze van) scammerek nagyon aktívan nyomják főleg a régiónkban, eltelt 10-20 év, az IT is hatalmasat fejlődött, a weboldalak meg sebezhetőek egy profi informatikussal szemben és szerintem rengeteg egykori valódi profilt elloptak, azokról küldenek automatizált üzeneteket... Gondolom dolgoznak ellene folyamatosan, de nehéz kiküszöbölni egyik napról a másikra...
okt. 28. 11:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!