Ezeket az ordítóan kamu, pl. Hezbollah-csipogós ügyben használt BAC Consulting kft-ket miért nem vizsgálják soha?
116 bejegyzett tevényekségi kör (minek?), 0 alkalmazott, 200 milliós bevétel, "Consulting" a névben, székhelyszolgáltatós cím további cégek tucatjaival osztozva, melyek szintén mind kamucégek. Ezeket miért nem szokás vizsgálni?
A Moszad-száltól tekintsünk is el, az ilyen kft-k 99%-át kispályás civil gazdasági bűncselekményekre használják, többnyire noname NER-en kívüli emberek, akiknek nincs megengedve a lopás, adócsalás. Mégis ezrével léteznek.
Honnan tudod, hogy nem vizsgálják őket?
A székhelyszolgáltatókkal egy probléma van csak. Nem érdeke az államnak felszámolni a tevékenységüket. Éppen ezért a hatóságok nagyon sok mindent nem tudnak kezdeni velük.
Konkrét példát tudok ilyen székhelyszolgáltatóval kapcsolatban. 8 év alatt annyit sikerült elérni az egyiknél, hogy a vezetőjét bilincsben vitték el, de 1-2 hónapon belül már szabadon engedték, és folytatja "jótékony" (inkább kártékony) tevékenységét tovább.
A mostani jogszabályok szerint teljesen szabályosan működnek. Nem találsz rajtuk fogást. Ezt a problémát kizárólag a kormány tudná orvosolni, de neki ez sosem lesz célja, mivel az érdekével ellentétes.
Érted a lényeget????
Nem, nem értem a lényeget.
Nem is a székhelyszolgáltatókról szól a kérdés, hanem a klienseikről.
A székhelyszolgáltatós cím csak egy a sok jellemzőből, amelyek közvetve a cég kamu voltára utalnak, egyfajta "nézzétek, én egy dobós cég vagyok" felirat a homlokukon. A hatóságok megtehetnék, hogy a nem NER-es kamucégeket megkapirgálják, és (vélhetően elég könnyen kibukó) érdemi bizonyítékok alapján felelősségre vonják. Mi nem áll ezen érdekükben?
#3: És te azt honnan veszed, hogy a bizonyos hölgyike nem azokhoz a körökhöz tartozik?
Továbbra is, ha ez egy bevett módszer, akkor nem érdeke senkinek felgöngyölíteni, bezárni a kiskaput, precedenst teremteni
5-ös!
Nyilván mind a székhelyszolgáltatókról, mind a klienseikről van szó együtt. Szerinted a kliensek között kiket találnánk? Látom, még mindig nem érted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!