Vannak rajtam kívűl meg olyanok akik semmilyen örökségre pl nagyszülőktől nem számíthat, vagy igen az még egy használt autó árát se éri el?
Sajnos az élet ugy hozta, hogy semmit se fogok örökölni, rajtam-rajtunk(testvérek) kívülálló okok miatt, nemugy mint barátaink, osztálytársak akik a mama paneljét vagy kulvárosi hazát fogják megkapni, igy hatalmas előnnyel indulnak az életben. Nekem mint fiatal felnőttnek ilyen bérek mellett el kell fogadnom hogy soha nem lesz saját lakásom?! Vannak mások is akik ebben a cipőben járnak. Mert a környezetemben nem nagyon látok ilyet. Szinte mindenkinek kinéz valamilyen ingatlan örökség....
Szomorú ez igy nagyon
Nekem szerencsére még megvannak a nagyszüleim és nem is ácsingózok az ingatlanjaikra, ráadásul nem én fogom azokat megörökölni, hanem a szüleim, illetve az ő testvéreik. Tehát igencsak messze vagyok még az örökléstől.
Ettől függetlenül eléggé jó a jövedelmem pl budán vehetnék is akár egy lakást hitel nélkül, de nekem előnyösebb a bérlés. Nem vágyakozom saját odúra mint a sok paraszt, aki azt hiszi azzal révbe ér hogy sikerül eladósítva magát beköltözni egy panelba. Így nem lesz lekötve a tőkém egy ilyen leszakadó országban egy ingyenhitelek és tenyészpénzek miatt túlárazott rogyadozó viskóban, hanem likvid értékpapírokban, részvényportfolioban fog növekedni, hosszú távon többször akkora ütemben mint az ingatlanárak.
Szóval igen, vannak akiknek szintén nem örökségként pottyan az ölébe az élet, de ennek ellenére tudnak mit kezdeni magukkal…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!