Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amikor panaszlevelet írtok...

Amikor panaszlevelet írtok egy cégnek, akkor azt támadó hangnemben írjátok?

Figyelt kérdés
szept. 4. 18:20
1 2 3 4 5
 41/45 krwkco ***** válasza:
100%

Mert annyira érdemes veled vitázni...

Ezt a naiv, buta, befolyásolhatód szajkózod visszatérően.

Mint említettem, volt a munkahelyemen ilyen automata. Néha előfordult, hogy elakadt benne az áru. Mondjuk 20-ból egyszer. Ami nem nevezhető tömegesnek.

Ezt tudtuk, nem voltunk naivak.

Ahogy korábban is elmondtam, ha mégis elakadt megoldottuk. Nem voltunk "buták".

És nem voltunk "befolyásolhatóak". Az automata soha nem vett rá semmi törvényellenesre vagy olyasmire, amit nem akartunk. Persze ilyen apróságok, mint a szavak jelentése, láthatóan nem befolyásolnak téged.

Ami pedig az üzemeltetőt illeti... Nyilván tudta, hogy az automaták néha hibáznak. És ez rontja az ő üzletét. Mert hiába nyer egy-egy dobozos kólát, ha ugyanakkor elveszít egy vevőt. Szerintem sok üzemeltető örülne, ha jobb gépe lenne, de ilyet lehet kapni. Egyszerű mechanikus szerkezetek, amibe beleraknak mindenféle alakú és súlyú tárgyakat. Mindent, amire igény van.

Mindenki tudja, hogy ezek az étel-ital automaták néha hibáznak. És az emberek többsége idegileg elég stabil ahhoz, hogy elviselje, ha egyszer-egyszer elveszít 300 forintot. Akiben ez komoly törést okoz, az jobb ha nem használ ilyen automatát. :-)

szept. 6. 23:23
 42/45 A kérdező kommentje:

"Ezt a naiv, buta, befolyásolhatód szajkózod visszatérően."

És még ennek ellenére se vagy képes felfogni, hogy nem azt neveztem naiv, buta, befolyásolhatónak, aki ilyen automatát használ, hanem azt, aki beszopja, hogy a működtetője nem tudja, hogy tömegesen nem adja ki az árut.

szept. 19. 20:39
 43/45 A kérdező kommentje:
Ne írj többet, mert úgyis csak megismétled, hogy nem naiv, buta, befolyásolható, aki ilyen automatát használ.
szept. 19. 20:40
 44/45 anonim ***** válasza:
Először nem. Aztán igen.
szept. 24. 22:20
 45/45 anonim ***** válasza:

Amelyik kutya ugat, az nem harap.

Panaszlevélnek akkor van értelme, ha végig szeretnéd vinni a teljes jogi eljárást, aminek ez az első, kötelező eleme.

Ha már a leveléből kiderül, hogy fogalmad sincs a vonatkozó jogszabályokról, pl. mert feljelentéssel fenyegetsz egy polgárjogi kérdésben, akkor eleve komolytalan vagy és ha emellé még agresszív is, akkor az egyszerű jóindulatban sem reménykedhetsz: a leveled kukába fog menni.

szept. 25. 08:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!