Hogyan írjam meg ezt egy panaszlevélben?
Panaszlevelet kellene írnom. Kb. tudom, hogy hogy fog kinézni, de egy ponton megakadtam. Lesz 4 pont kiemelve, amit kifogásolok (és teljes mértékben igaz is), és ezek közül csak 3-at tudok bizonyítani (mindegy hogy most miről van szó), a maradék 1- bizonyíték pedig ott van náluk, elvileg elő tudnák keresni (ha nem dobták ki!). De igazából nem tudom, hogy hogyan gyakoroljak rájuk nyomást, hogy emeljék meg a seggüket és javítsák ki a hibát záros határidőn belül, szóval hogyan fogalmazzam meg azt hivatalosan, hogy :
"...Úgy hiszem nyugodtan írhatom azt, hogy mindkettőnk érdeke, hogy a kiállított dokumentum a valóságot hűen és hitelesen tükrözze.
Amennyiben 14 napon belül nem kapok érdemi választ, illetve, ha fent említett pontok közül valamelyiket kifogásolja, úgy egy felsőbb fórumon fogok panaszt tenni."
Annyit az ügyről hogy felsőoktatás (egyik kihelyezett tagozat) és hogy az ügyintézők elkúrt@k egy hivatalos okmányt, a levél az intézmény igazgatójához szólna (az ő aláírása szerepel rajta, mint hitelesítő).
Jól tudom, hogy a legvégső esetben lehet az Oktatási Minisztériummal és az Ombudsmannal fenyegetőzni?
Tudnátok segíteni?
Minden ötletet szívesen fogadok!
Jobb ha Te nem irkálsz panaszleveleket, mert esetleg éppolyan érthetetlen lesz, mint ez a kérdésed.
Ha problémád van valakivel, menj oda hozzá, és beszéld meg értelmes emberek módjára. Ez mindig többet ér bármilyen levélnél.
Akkor még egyszer, mert TE nem érted!
Ez egy felsőoktatás, olyan nincs, hogy odamész valakihez és beszélsz vele, főleg nem egy intézmény igazgatóval! Minden ilyet HIVATALOSAN írásban kell benyújtani!
Tudsz javasolni valami értelmeset is vagy CSAK KÖTÖZKÖDNI tudsz?
Igaza van az elsőnek. Ez meg:
"...Úgy hiszem nyugodtan írhatom azt, hogy mindkettőnk érdeke, hogy a kiállított dokumentum a valóságot hűen és hitelesen tükrözze."
- úgy hangzik, mint egy burkolt fenyegetés, a "bodzások" szoktak ilyeneket mondani, mikor védelmi pénzt szednek. "Szép kis placc ez apafej, kár lenne, ha mondjuk leégne egy lakástűzben"...
Felsőoktatásban különben se szokás panaszleveleket irkálni, pláne nem ombudsmannal meg olyanokkal fenyegetőzni, aminek a jogköréről fogalmad sincs (az ugyanis csak vizsgálódhat, semmilyen döntési jogköre nincsen).
Kérelmet lehet írni a dékánhoz, amiben leírod hogy mi a bajod, meg mit akarsz, arra majd hoznak egy határozatot, ha nem tetszik, az ellen lehet fellebbezni a rektorhoz, az ellen meg a bírósághoz.
Kedves Kérdező!
Teljesen igazuk van az előttem szólóknak : a problémádat több módon intézheted, ezek közül a fenyegetés és a "záros határidőn belül" megjegyzéseid a legrosszabb elintézési mód, amit csak választhatsz!!!...
1.) Ha problémád van valamilyen ügyintézésben, akkor KÉRVÉNNYEL fordulj az intézmény vezetőjéhez, melyben udvariasan KÉRED az ügyed kivizsgálását!...
(Ha SEGÍTSÉGET KÉRSZ a problémádban, akkor tuti, hogy segíteni fog, ha fenyegeted, várhatod, hogy ellenségesen áll az ügyedhez!)
2.) Nem köthetsz ki 14 napos határidőt, mivel minden ügynek az adott hivatalban van elintézési ideje, amit NEM TE SZABSZ MEG!!!
3.) NE FENYEGETŐZZ felsőbb szervekkel (főleg akkor ne, ha nem is tudod bizonyítani az igazad), jobb ha tudod, hogy az intézmény felsőbb szervei nem téged fognak védeni, hanem elsősorban az intézmény vezetőjét és azok dolgozóit... (Ezzel csak azt éred el, hogy a leveledet minden tanár röhögve fogja körbehordozni egymás között és 1 héten belül minden tanár is alkalmazott ismerni fogja a neved, magyarán körbenézheted magad.)
===================================
Én a helyedben azt tenném, hogy személyesen felkeresném az intézmény ügyintézőjét (titkárság?) és tanácsot kérnék tőle : ez a problémám, ő mit tanácsol, hogyan lehetne megoldani?!...
NORMÁLISAN, UDVARIASAN!!!...
Ó, persze, panaszt tehetsz az Oktatásügyi Miniszternél és az Ombudsmannál is, csak utána nézd majd meg magad, tuti lesz rá 100+10 ok, amiért ki lehet veled cseszni és ki lehet vágni az Intézményből... :-[[
Nézzétek a probléma ott kezdődik, hogy ez a suli cseszik rá, hogy vannak diákok is... Ha az ember nem lép fel kellő agresszióval, akkor kiröhögik (sajnos ez tényleg így van!) Az meg kész röhej hogy öt oldalas hivatalos doksiban 6 hiba van, ami ráadásul szigorú számadású is és ezt is még 3 hónapig húzták, mire kiadták. (tele hibával), holott 30 napjuk lett volna rá!
"Kérelmet lehet írni a dékánhoz, "
A mi kihelyezett tagozatban ilyen titulus nincs és még nem akarom az intézményen kívülre vinni. A TO-s csak az időt húzná, és azt hiszem az elmúlt pár éven keresztül eleget nyeltem nekik, hogy ezt hagyjam.
"arra majd hoznak egy határozatot"
Arra mit tudnak írni, hogy az indexemben és máshol is a szakdogám értékelése jeles, a diplomamellékletemben meg közepes? Erre milyen határozatot ír majd? "elkúrt_uk?!" XD Vagy mit?
"Nem köthetsz ki 14 napos határidőt, mivel minden ügynek az adott hivatalban van elintézési ideje, amit NEM TE SZABSZ MEG!!! "
És akkor mit csináljak, megint várjak 3 hónapot jobb esetben? Fontos lenne a dokumentum, és a TVSZ-ben (tanulmányi és vizsgaszabályzatban is szabályozva van, de erre csesznek rá!)
"Ezzel csak azt éred el, hogy a leveledet minden tanár röhögve fogja körbehordozni egymás között és 1 héten belül minden tanár is alkalmazott ismerni fogja a neved, magyarán körbenézheted magad."
Máshol sajnos igen, de nálunk a tanárok (ja bocsi, mert felsőoktatásban oktatók vannak) is tisztában vannak azzal, hogy az ügyintézés nálunk egy kalap kutyagumi...
"Én a helyedben azt tenném, hogy személyesen felkeresném az intézmény ügyintézőjét (titkárság?) és tanácsot kérnék tőle "
Én is szívesen ezt tenném, ha a szomszédban lennék...de nem ott vagyok, az utazási költség minimum 25e Ft lenne és idén már 3x voltam lent, azért amiért az ügyintéző nem volt hajlandó felemelni a telefont...azért meg magunk közt szólva is erre a "mókára" sok.
"tuti lesz rá 100+10 ok, amiért ki lehet veled cseszni és ki lehet vágni az Intézményből"
Az az igazság, hogy már nem tudnak kivágni, mert már elvégeztem...
de amúgy kösz
Ha esetleg valakinek van még ötlete szívesen fogadom!
(amúgy meg ti nem lennétek kiakadva, ha veletek sz@roznának? (bocs a kifejezésért, de ezt már nem lehet máshogy jellemezni)
Valami ilyesmit is írhatnál:
T. TO!
Az Önök által kiállított diplomamellékletemben a szakdolgozatom minősítése hibásan szerepel (Jeles helyett Közepes). Tisztelettel kérem a hiba kijavítását.
Mellékeltem az indexem [és még amiben a jó értékelés szerepel] fénymásolatát.
Ja.
Amúgy meg ha dékán nincs, akkor igazgató, vagy főigazgató van, ugyanazokkal a jogkörökkel. Tökmindegy, csak az elnevezése más, akkor is 3 lépcső van: dékán/igazgató -> rektor -> bíróság. Ezt a te kedvedért se fogják megmásítani, mivel törvény írja elő, és a kutyát se érdekli, hogy az ELTÉről, vagy a mucsaröcsögei főiskolai karról van szó, így kell eljárni.
Már, ha hivatalosan akarsz. A legjobb szerintem is személyesen beszélni valami főmuftival ott. De ha intézkedni akarsz, akkor nincs más út.
Kedves Kérdező!
Megértelek, hogy ideges vagy és dühöngsz, igazat is adok neked, DE én azt tapasztalom, hogy dühöngéssel, fenyegetőzéssel még soha nem tudtam egyik ügyemet sem elintézni, hiába nekem volt igazam!
Viszont a türelmes, udvarias, "kérem szépen", "köszönöm szépen", "szeretném a segítségét kérni" stílussal bármit el tudok intézni!!! :-D
Nem tudom hol lakhatsz, hogy az utazási költség neked min. 25 ezer forintba kerülne (repülővel jössz Angliából?) de van pl. TELEFON is, így is sok dolgot elintézhetnél!
Hidd el, jószándékból tanácsoltuk az udvarias stílust...
Oké, köszi mindenkinek!
Csak tegnap nagyon elszakad a cérnám...
Sajnos telefonon nem tudom őket elérni, mert mindig kapcsolgatnak mindenhová, ha még név szerint is kérem az illetőt... (megjegyzem, szeretnék én is olyan helyen dolgozni, ahol 8-16-ig tart az ebédszünet XDDD és folyton szabira lehet menni... XDDD)
"akkor is 3 lépcső van: dékán/igazgató -> rektor -> bíróság. "
Köszi, erre voltam igazán kíváncsi :)
"mucsaröcsögei főiskolai karról "
XDDDDDD ez nagy volt
"Viszont a türelmes, udvarias, "kérem szépen", "köszönöm szépen", "szeretném a segítségét kérni" stílussal bármit el tudok intézni!!! :-D "
Amikor legutóbb voltam náluk átvenni a diplomámat, az illető nőtől megkérdeztem, hogy ez minden amit meg kell kapnom? Erre azt mondta hogy igen, (holott tudta jól hogy nem) és kirakott az irodájából, hogy ő márpedig most azonnal szabira megy...én meg még azt sem tudtam megkérdezni, hogy akkor a diplomaosztón, miért kaptak sokan europass mappát (abban van elvileg az O.melléklet).
Amúgy sokszor megköszöntem neki, de most elhatároztam, hogy egyszer sem fogom se mondani, se leírni neki... Ossza be a múltkorit XD. (amúgy nehéz lesz, mert mindig mindent vagy 1000x meg szoktam köszönni, és már az a gyanúm, hogy pont ezért néznek olyan embernek, akin csak úgy át lehet gázolni!?)
Amúgy köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!