Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 33 éves vagyok és sajàt...

33 éves vagyok és sajàt ingatlanra gyűjtök màr nagyon rég óta.Spórolok,rengeteg mindenről lemondok mégis 25 milliót tudtam félretenni az évek alatt.Érdekelne màsok hogy csinàljàk,hogy lehet önerőből sajàt ingatlanhoz jutni?Sokat szorongok emiatt.

Figyelt kérdés
aug. 19. 12:51
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%
Mivel nem dolgozol sehol neked a munkaszüneti nap természetes.
aug. 19. 21:35
 42/49 anonim ***** válasza:
0%
De, dolgozom, vezető szoftverfejlesztő vagyok.
aug. 19. 21:49
 43/49 anonim ***** válasza:
46%
A 32-es válasz miért lett lepontozva? Teljesen értelmes, valid válasz..
aug. 19. 21:57
 44/49 anonim ***** válasza:
44%
Mert ez az álvezető szoftverfejlesztő tudathasadásos mindent lepontoz.
aug. 19. 21:59
 45/49 A kérdező kommentje:
Kedves 31-es válaszoló. Köszönöm szépen a részletes vàlaszt. Utàna fogok nézni alaposan és àtgondolom. Van egy olyan opció is, hogy vennék egy kisebb lakàst ebben az àrkategóriàban amivel rendelkezem amit kiadnék bérbe. A sajàt lakhatàsomra meg keresnêk egy alternatív megoldàst. Van egy üres telkem amire vehetnék egy jurtàt, vagy mobilhàzat amit külföldön belàtható időn belül meg lehet keresni.
aug. 22. 03:52
 46/49 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, én azt tanácsolom, hogy ebből a pénzből vegyél egy kisebb ingatlant. Azt te magad tudod, de én amikor albiztam, akkor egy egyterű 30 m2-es lakásban laktam, ami igy jó volt, de nem komfortos, ezért én minimum nappali plusz egyszobás lakásban gondolkodtam. Ha párod lesz, akkor meg újra kell tervezni, mert ha esetleg családot akartok, akkor ez kicsi lesz, de még egy darabig ott is el tudtok lenni. Nálunk páromnak is volt lakása, amikor összejöttünk, igy könnyebb volt mozdulni, az egyiket kellett eladni, hogy nagyobba költözzünk. Azt mindenképpen tanácsolom, hogy minél előbb lépj, mert a lakás/házárak csak drágábbak lesznek, itt valami földindulás kéne, hogy essenek az árak és az utóbbi időben sokkal jobban drágultak, mint amennyit az ember meg tud takarítani és ha esetleg még gyűjtögetnél és albiznál, az se nagyon opció, mert a bérleti díjak is rohanva követik le az áremelkedéseket.
aug. 22. 11:58
 47/49 A kérdező kommentje:
46: Köszönöm szépen a tanàcsot! :)
aug. 22. 13:15
 48/49 anonim ***** válasza:
0%

#46: épp tegnap olvastam egy statisztikát, miszerint az elmúlt években sokkal jobban nőnek a fizetések, mint a bérleti díjak Budapesten. 2018-ban a budapesti átlagbér 67%-át tette ki a bérleti díj, manapság "csak" 55%-át.

Nem beszélve arról, hogy 2023-ban 20%-kal csökkentek az ingatlanok reálértéken, míg idén 2-3%-os reálár növekedés várható. Ha valaki 3-4 évente vált munkahelyet, akkor bizony megfelelő ütemben tud növekedni a bére és lépést tud tartani az ingatlanár-növekeséssel.

aug. 22. 14:00
 49/49 anonim ***** válasza:
59%

48: Ez is statisztika. Van akinek igy alakul van akinek úgy. Az én munkahelyen pl tavaly 0% fizuemelést adott, idén 7-et. Az évek alatt felhalmozott inflációt egyáltalán nem vette figyelembe. A váltásban igazad van, de ez se mindenkinek opció, nekünk most épp nem az.

Azt meg, hogy csökkentek reálértéken az ingatlanárak, megintcsak átlag, hol merre. Az én újépítésű lakásom Bp XIII-ban tavaly néztem hirdetéseket, 50 millió körül ment, most 65 millió (a tervlakásokat árulják 70-75 körül). Mindössze 42 m2 - ről beszélünk. Egy barátunk Újpesten adta el a hasonló lakását nemrég, garázssal 65-ért. Tavaly még 58-ért vitték volna, csak nem készült el a családi házuk, vártak egy évet.

Persze a kérdező nem ilyen ingatlant keres, de ezek a növekedések az olcsóbb lakásokat is mozgatják, mert az emberek ha kiárazódnak, mennek az olcsó felé, ami szintén vele fog drágulni.

aug. 22. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!