A társadalmi egyenlőség szükségszerűen káoszt szülne?
Ha létrehoznának egy olyan társadalmat, amiben mindenki egyenlő, mindenkinek ugyanannyi java van, stb. az szükségszerűen káoszhoz vezetne?
Mondjuk mindenki dolgozna, és mindegy hogy mit dolgozik, bármit megkaphatna. Ekkor szerintem mindenki a minőségi terméket, legtartósabb legjobb tévét, legtartósabb autót, legjobb órát, stb választaná. Ezekre megnőne a kereslet, viszont a "két hónapig hordod" gagyi ruhákra stb. megszünne. Az ezeket gyártó emberek csak kis százaléka mehetne a "minőségibb" termékeket gyártani (legalábbis szerintem nem kellene annyival több ember ahány gagyit gyártó hely megszűnne), így nagyon sokan középtávon földönfutókká válnának, káosz és elégedetlenség alakulna ki. Valóban így lenne? Tehát a "csóróság szükségszerű" a világon?
"Ösztöndíj maximum értéke kb minimálbér fele, nem lehet belőle megélni. Ez is csak abban az esetben, ha kiemelkedő tanuló vagy az évfolyamon, azaz a diákok 5%-ka."
az egyetemi.
De rengeteg másfajta ösztöndíj is van.
Fővárosi, kerületi, EU-s, köztársasági...
Mondom, itt írta valaki, hogy ketten élnek belőle.
"Egyszerű munkákhoz állna a sor, mert mindenki azt akarja csinálni, nehezebb munkáknál még nem lenne jelentkező."
Nekem nehezebb levinni a szemetet, mint megírni egy diplomamunkát.
Erre köss gombot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!