Miért azokat segíti az állam aki adósságot vettek fel. Azokat miért nem akik nem adósodtak el. Hol itt a társadalmai egyenlőség? Milyen logika ez?
Talán azért, mert nem ilyen egyszerű ez.
Van, aki hitelre vásárol, s van, aki nem.
A hitelre vásárolók között van olyan,
– aki azért vásárol így, mert ugyan meg tudná vásárolni, amit szeretne, de előnyösebb részletekben fizetnie;
– van, aki kényszerűségből fordul hitelezőhöz;
– s van, aki léhaságból.
A hitelt fel nem vevők között van, aki azért nem vesz fel kölcsönt, mert
– nincsen rá szüksége;
– nem hitelképes;
– hitelképes, de nem mer kockáztatni.
Ha valaki nem fényes jókedvében vásárolt hitelre, hanem kényszerűsűgből – amely kényszer kialakulásában az ösztársadalom, a hatalom is felelős –, szerintem megérdemel némi támogatást.
S azt se feled, hogy az adósság csak tolódik és növekszik a remek támogatás következtében.
"Ha valaki nem fényes jókedvében vásárolt hitelre, hanem kényszerűsűgből – amely kényszer kialakulásában az ösztársadalom, a hatalom is felelős –, szerintem megérdemel némi támogatást."
Én ezzel nem értek egyet. Mi 5-en lakunk egy hitelments 50m2-es lakásban, és évek óta gyűjtögetünk hogy minnél több önerőt tudjunk befizetni. Simán megtehettük volna már 3 éve hogy a minimális önerővel vettünk volna egy másik lakást, és nem tettük. Pedig a KÉNYSZERŰSÉG megvan, hidd el.
És nehogy már azt mond, hogy én is hibás vagyok azért mert valaki olyan hitelt vett fel, amit nem tud fizetni. Nonszensz%
És konkrétan milyen segítségre gondolsz?
Nekem van hitelem elég régóta, de nem emlékszem, hogy bármit is kaptam volna az államtól.
Amit a bankok buktak a végtörlesztésen, az nem állami támogatás, ráadásul bankoknak is inkább elmaradt nyereség, mintsem tényleges veszteség. Ha az új szabályok szerint az állam vállal is valamit ebből, azt a másik oldalon bőségesen beszedi a banki különadóból. A bankokat meg nem kell sajnálni, mert hosszú éveken át ugyanezen adósokon gazdagodtak meg. Most ennek visszaadják egy kis részét.
A kamattámogatásokat pedig teljesen felesleges ide belekeverni, mivel már nem is nagyon van ilyen hitel. Ami korábban volt az pedig bőségesen megtérült az államnak az építőipartól beszedett többlet adókból.
Nem értem ezt az egészet főleg a válaszokat?
Megismétlem miért nem támogat engem az állam ha nem veszek fel hitelt?
Lehetne adókedvezmény pl. aki nem adósodik el?
Mivel én aki nem vettem fel hitelt nem növeltem a adósságállományt és nem tettem az országot csőd szélére se családomat se senkit ergo én felelősen viselkedtem azokkal szemben aki felvett hitelt és nem gondolt arra mi lesz ha nem tudja fizetni!
Nem várom az államtól hogy segítsen rajtam!!Miért segítene hisz nem az állam kényszerített adósságba hanem saját magam tettem ezt!!Nem az állam.Akkor hogy lehet hogy azokat segíti akik akik felelőtlenül vettek fel hitelt!!!!!!!Most meg mikor fizetni kéne akkor elvárják hogy segítsen az állam rajtuk.Ez nem normális és nem hiteles hisz az állam azokat segíti aki felelőtlen állampolgárok.Lehet úgy is venni lakást hogy gyűjtögetek x évig majd kp-ban kölcsön nélkül megoldom ráadásul nem nyögöm a dupla kamatokat.
"Megismétlem miért nem támogat engem az állam ha nem veszek fel hitelt? "
Megismétlem, hátha megérted: az állam nem támogatja a hiteleseket máshonnan elvett forrással, csak a bank és az adósok közötti viszonyokat rendezi át.
Ami a "banki veszteségeket" illeti hagy hozzam fel a saját példámat. 5 évvel ezelőtt felvettem 13 milliót, az öt év alatt kamatokkal együtt 11 milliót fizettem vissza. A végtörlesztésnél még 14 milliót kellett fizetni vagyis összesen 5 év alatt 25 milliót fizettem vissza a 13 milliós hitelre. Ezek után nekem senki ne beszéljen itt banki veszteségekről, meg állami támogatásról!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!