Szerintetek milyen az MLM mint üzleti modell?
@20
"Nevetséges"
Igen, valóban az, sőt szánalmas is, hogy olyan dolgokat akarsz másokkal elhitetni, amelyekről te magad is tudod, hogy valótlanok.
"egy hagyományos úton árult termék árába a reklám épül be, az MLM-es termék árába a hálózat tagjainak jutaléka"
A hagyományos termék is egy hálózaton keresztül kerül ki a forgalomba. Országos nagyker, megyei nagyker, ilyen-olyan elosztó, s mindenki ráteszi a maga hasznát, egyik sem dolgozik ingyen. S igen, plusz a reklám.
@18
"Az MLM-es terméknél általában nincsenek publikus árak sem, majd az értékesítő kolléga felveszi velem a kapcsolatot."
Ezt ugye, te magad sem hiszed el?
"Egy hagyományos rendszerben értékesített terméket megveszek on-line, jó esetben 1-2 napon belül hozza a futár és végeztem."
Ez az MLM-cégeknél is pontosan ugyanígy zajlik. Ma megrendeled, a saját nevedre szóló (pontgyűjtő) diszkont árra jogosító kártyád birtokában némi kedvezménnyel, s holnap hozza a futár.
"a piramisban alattuk lévők által befizetett ilyen-olyan díjakból"
Jobb cégeknél nincsenek "ilyen-olyan" díjak. Sőt, piramis sincs. A cég, ahol dolgozol, az viszont egy tökéletes piramis.
@19 "A példa rossz."
Tévedsz, a példa tökéletesen passzol.
"miközben én közelről láttam a folyamatot és még a hálózat fő embere is kijelentette"
Arról ki tehet, hogy egy gagyi cégnél dolgoztál?
"Szerintem viszont olyan szempontból jó hogy nem kell egy teljes értékesítői részleget fizetni hanem attól függően fizetsz hogy mennyi pénzt hoztak be"
Ja a sok lúzer ingyen dolgozik nekik, vagy még a saját vásárlásai árát sem keresi meg, ez tényleg jó rendszer. Legalább is annak, aki üzemelteti az mlm céget.
Külön hányinger mikor facebookon nyomulnak, se cégnév se semmi, hogy még essziről se látszon hogy melyik fos mlm cég
"rugalmas munkaidő, nem kell tukmálni, kismamáknak, nyugdíjasoknak előnyös, hatalmas fizetés, passzív kereset"
Aztán a tizede se igaz, és a legtöbb szerencsétlen még mínuszba is száll ki, mert megvett valami több tízezres csodaszart az mlm cégtől, de pénzt végül nem keresett.
@26
“ 10-ből 9 ember már eleve rábassza a telefont vagy köszöni szépen nem érdekli a téma”
Igaz, hisz az emberek 90 százaléka nem hajlandó felelősséget vállalni a tetteiért, ők csupán az órabéres fetrengést tudják bevállalni.
Ahol csupán teljesítményért fizetnek, az nem az ő pályájuk, hisz a teljesítményük nulla.
Tehát aki nem MLM-ben dolgozik, vagy bármelyik kizárólag eladás után fizető helyen, az órabéres fetrengő.
Na ennyire látszik hogy az MLM szekta mennyire képes leszakítani az embereket a valóságról...
21:
"Ez az MLM-cégeknél is pontosan ugyanígy zajlik. Ma megrendeled, a saját nevedre szóló (pontgyűjtő) diszkont árra jogosító kártyád birtokában némi kedvezménnyel, s holnap hozza a futár."
De én vásárolni akarok, nem mindenféle pontgyűjtő kártyával szerencsétlenkedni. Így még mindig valahogy szert kell tennem erre a kártyára, amit említettél, hogy egyáltalán nekiállhassak a vásárlásnak.
""Az MLM-es terméknél általában nincsenek publikus árak sem, majd az értékesítő kolléga felveszi velem a kapcsolatot."
Ezt ugye, te magad sem hiszed el?"
Mutass egy példát egy MLM-es cég weboldalára, ahol kint vannak az árak publikusan (nem regisztráció meg nemtudom micsoda után), mint egy normális webshopban és meg tudom rendelni (mondjuk innentől kezdve meg már nem MLM)
"Jobb cégeknél nincsenek "ilyen-olyan" díjak. Sőt, piramis sincs. A cég, ahol dolgozol, az viszont egy tökéletes piramis."
Az értékesítési rendszert ne keverjük össze egy szervezet irányítási rendszerével (és egyébként sem csak piramis rendszerben vezetett cégek léteznek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!