Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen az MLM...

Kürtőskalácska kérdése:

Szerintetek milyen az MLM mint üzleti modell?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek jó- e ez az üzletpolitika és ha igen míért ha nem míért?

jan. 3. 14:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/225 anonim ***** válasza:
60%

@18:16

Igen, ugyanaz.

Éppúgy, mint a kuruzsló és az orvos.

jan. 3. 18:42
 12/225 A kérdező kommentje:
#10 jaj igen persze jaj becsapták kérlek taníts mester
jan. 3. 19:11
 13/225 anonim ***** válasza:
24%
:) :) :) :) :)
jan. 3. 19:16
 14/225 anonim ***** válasza:
49%
Mit vàrtál milyen vàlaszok jönnek? Az MLM hallatán az emberek 99%-a köp egyet.
jan. 3. 19:28
 15/225 A kérdező kommentje:

Sejtettem hogy fogok ilyen válaszokat kapni.

Én azt szerettem volna hogy normálisan beszélegtni erről.

jan. 3. 19:31
 16/225 anonim ***** válasza:
66%

"Az MLM lényeges különbsége hogy valós terméket árulnak ami használható és korrekten árazott."

Valós terméket árulnak, amit felmagasztalnak és a valós ár tízszereséért árulják.

jan. 3. 20:18
 17/225 anonim ***** válasza:
32%

"a valós ár tízszereséért árulják"

Ha ez így lenne, senki nem venné meg.

"Valós terméket árulnak, amit felmagasztalnak és a valós ár tízszereséért árulják."

Ohhh, értem már, hogy a Ferrari miért kerül hússzor-harmincszor annyiba, mint egy Suzuki.

jan. 3. 20:23
 18/225 BeefEater ***** válasza:
47%

Az MLM rossz üzleti modell.

(Tisztában vagyok az MLM és a piramisjáték közötti különbséggel, szóval erre nem kell senkinek sem felhívnia a figyelmet. Köszönöm.)

A legtöbb MLM rendszer tagjai nem abból keresik a pénzt, hogy eladnak valami terméket rajtuk keresztül, hanem a piramisban alattuk lévők által befizetett ilyen-olyan díjakból. Persze van olyan MLM, ahol tényleg a termékértékesítés a lényeg, de az ritka (konkrétan egy jutott eszembe). Sokan nem bíznak meg az MLM-ben (és szerintem jogosan, de ez itt mindegy), ezért sokkal nehezebb vásárlót találni, mert nem csak a terméket kell eladni, hanem az árusítás folyamatát is.

Ha én vásárolni akarok valamit, akkor ha a termék csak MLM renszerben elérhető, már megyek is máshova. Egy hagyományos rendszerben értékesített terméket megveszek on-line, jó esetben 1-2 napon belül hozza a futár és végeztem.

Az MLM-es terméknél általában nincsenek publikus árak sem, majd az értékesítő kolléga felveszi velem a kapcsolatot. Amint ez megtörtént, megpróbál beszervezni maga alá és eladni a terméket is. De az első telefonhívás és a tényleges vásárlási lehetőség között sokkal több idő telik általában el és közben nekem is több energiát kell befektetnem. És nem, nem akarok belépni, csak azt a valamit amit kinéztem. Nem, nem fogok újra vásárolni és miután visszahívnak azután is, hogy kértem az adataim törlését még az NMHH-s feljelentéssel is foglalkoznom kell.

Inkább megveszem valaki más termékét másfélszer annyiért egyszerűbben.

jan. 4. 15:01
 19/225 anonim ***** válasza:
50%

"Ohhh, értem már, hogy a Ferrari miért kerül hússzor-harmincszor annyiba, mint egy Suzuki."

A példa rossz. Az MLM inkább olyan mint amikor el akarják adni neked a kempingbiciklit egy Ferrari áráért, mert az ő kempingbiciklijük aztán annyira különleges. Erre pedig azért van szükség hogy kitermeljék valamiből a több szintű jutalékot. Nem is a termék a lényeg, hanem hogy eladják a nagy álmot a lúzereknek, hogy ők is lehetnek gazdagok hálózatépítésből.

jan. 4. 15:13
 20/225 anonim ***** válasza:
35%

"Ohhh, értem már, hogy a Ferrari miért kerül hússzor-harmincszor annyiba, mint egy Suzuki."

A Ferrari egy magas minőségű prémium sportkocsi. Az MLM-ben meg tök hétköznapi cuccokat árulnak irgalmatlan drágán. Ez pedig azért van, mert míg egy hagyományos úton árult termék árába a reklám épül be, az MLM-es termék árába a hálózat tagjainak jutaléka - ez utóbbi pedig SOKKAL magasabb, mint a reklám ára lenne.

Nekem hiába magyarázod a csodaszereket, dolgoztam MLM cégnek, közelről láttam a gyártás folyamatát, nagyon jól tudom, hogy ugyan természetes, de kutyaközönséges összetevőkből állnak. Nevetséges, hogy amikor a gyártási költség volt 200 forint és a hasonló termék a boltban 6-700 forintért ment, addig az MLM-ben 8000 forintért árulták...

jan. 4. 15:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!