Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Felajánlás elfogadása és az...

Felajánlás elfogadása és az azzal kapcsolatos kérdések? (többi lent)

Figyelt kérdés

2023.07.21.

A munkáltató a fiamat és 3 munkatársát (közöttük az adott építkezés helyettes művezetőjét) alapanyag átvétel céljából kiküldték egy másik céghez. A fiamat és a művezető-helyettest elütötte egy alkoholos befolyásoltság alatt, a sebességhatárokat figyelembe nem vevő autós. Ennek következtében a 17 éves fiam jobboldala lebénult.

2023. augusztus 14.

A munkáltató (ahol egyébként magam is dolgozom 2010 óta) felajánlott 2.500.000 Ft-ot, azon címszóval, hogy az összeget kizárólag a fiam gyógykezelésére, ill. a ház szükséges felújítására (akadálymentesítésére) fordíthatjuk.

Az ügyvédünk nemigazán talált az ezzel kapcsolatos megállapodási javaslatban kivetni valót, viszont a feleségem és én is attól tartunk, hogy ezzel az a céljuk, hogy ne menjünk tovább, hisz kétséges, hogy egy 17 éves segédmunkást egyáltalán kiküldhettek volna-e anyagbeszerzésre vagy sem.

Van egy másik aspektusa is a dolognak. A cég a baleset bekövetkezte után azonnal közölte, hogy úgymond felment a munkavégzés hatálya alól, hogy minél többet a gyerekkel lehessek. Először a bérem 80%-át százalékát ajánlották fel, majd ez szinte egyik napról a másikra 95%-ra ugrott fel. Emellett üzemi balesetnek ismerték el a fiam balesetét, ami 100%-os táppénzt jelent.

Szerintetek a felajánlást írjuk alá vagy sem? A pénzre nagy szükség lenne, mert 4 másik kiskorú gyerek mellett egy teljes házfelújítást, akadálymentesítést fizikailag sem tudunk kigazdálkodni.

2023. aug. 17. 21:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

Kívánom a legjobbakat nektek!

Írj azért hogy mi újság, hogy vagytok, mi történt, de elsősorban hogy ala írtatok - e.

Tényleg sok sikert, és minél hamarabbi felepulest kívánok neki. Nagyon nehéz lehet ez most neki.

2023. szept. 8. 23:59
 52/61 A kérdező kommentje:

"Kívánom a legjobbakat nektek!"

Köszönjük!

"Írj azért hogy mi újság, hogy vagytok, mi történt, de elsősorban hogy ala írtatok - e."

Ma 10 órakor lesz az aláírás.

"Tényleg sok sikert, és minél hamarabbi felepulest kívánok neki. Nagyon nehéz lehet ez most neki."

A felépüléssel kapcsolatban annyit mondott az orvos, hogy örüljünk, hogyha annyit elérünk a gyereknél, hogy a jobb kezét annyira tudja használni, hogy egy tollat, egy leveses kanalat, egy kést, de akár egy ruhadarabot megtudjon fogni rendesen. Arra, hogy lábra álljon legjobb jó indulattal is max. 5% esély van. Arra, hogy ne kelljen segédeszközt használjon pedig max. 0,5% esély van.

""A feleséged is otthon marad, vagy dolgozik tovább? Hogyan tervezitek tovább az életet?"

A feleségem jelenleg betegállományban (betegszabadság: 2023.07.23-2023.08.11.; táppénz: 2023.08.12-től), amire a háziorvos vette fel. A feleségem közölte, hogy ő akar itthon maradni a gyerekkel ápolásin. Ezt azután indítjuk el, hogy a gyerek hazajön a kórházból."

Azért a feleségem fizetése jelenleg havi bruttó 311.220 Ft volt. A 4 gyerekre tekintettel adómentes, de így is 256.757 Ft nettó volt. Ez kiesik.

2023. szept. 9. 06:14
 53/61 anonim ***** válasza:

De kap ápolásit gondolom? Nem tudom az jelenleg mennyi.

Tudom kevés, de jobb mint a semmi... :(

2023. szept. 10. 01:40
 54/61 A kérdező kommentje:

"De kap ápolásit gondolom?"

Jelenleg a háziorvos 8-as kódú táppénzes állományba vette őt. Amikor már tudjuk, hogy mikor engedik ki a gyereket, akkor a GYOD-ot fogjuk megigényelni, hiszen gyerekről van szó, ill. annak az összege megegyezik a minimálbérével.

Az ápolásit nem is kaphatna a feleségem, mert a gyerek még nincs 18 éves.

2023. szept. 10. 06:22
 55/61 anonim válasza:
100%
Remélem csoda történik és a fiad nem kerül egész életére kerekesszékbe. Mielőbbi gyógyulást neki.
2023. szept. 10. 11:26
 56/61 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom kaphat. Más is kap.

Pár éve 2 évig beteg voltam 14-16 éves koromig. Anyu kapta utánam az ápolási díjat.

Aztán egy ismerősöm kisfia 5 éves, szívbeteg nem mehet közösségbe egy ideig még, alias dolgozni anyuka nem mehet. És kapja az ápolási díjat. Valamit félre erthettetek mert más 18 ev alatti után kapják a szülők(anya vagy apa)

2023. szept. 10. 16:06
 57/61 A kérdező kommentje:

Az egyik volt osztálytársam hivatalban dolgozik és ezzel foglalkozik. (Eddig nem tudtam felvenni vele a kapcsolatot, mert nem volt itthon) Most beszéltem vele. Nagyon összetett a kérdés. A gyermekek otthongondozási díja jár minden olyan szülőnek a gyermek életkorától függetlenül, akiknek a gyereke tartósan beteg vagy fogyatékkal élő. Az összeg megegyezik a mindenkori minimálbérrel, viszont ezt csak szülő veheti igénybe.

Az ápolási díj esetében tényleg félreértés állhatott fenn. Nem a fogyatékkal élőnek, hanem az ellátásában résztvevőnek kell kötelezően nagykorúnak lennie és ezt bármely hozzátartozó igényelheti, viszont ez még az 50 ezret sem éri el.

A gyerek még kórházban van. Várhatóan jövő hét végén hozzuk haza.

2023. szept. 10. 16:52
 58/61 A kérdező kommentje:

Tegnapelőtt hazaengedték a gyereket.

Nagyon örülünk, hogy a balesetet túlélte, viszont így itthon szembesülni vele 0-24 órában, hogy milyen helyzetbe került, mi vár rá és ránk rosszabb, mint a kórházban volt.

Ott folyamatosabb volt a reménykeltés az orvosok részéről is. Pénteken viszont már azt éreztem, hogy belőlük is elveszett a remény, így a gyerekben is megcsappant. Ezt újra felkelteni iszonyúan nehéz.

A feleségem pénteken elindította a GYÁP-ot. Nagyjából 1 hónapon belül megállapítják a jogosultságot.

2023. szept. 17. 09:52
 59/61 anonim ***** válasza:
Esetleg egy ápoló amíg bele nem razodtok? Feltud kelni? Vagy 0-24 ágy? Hogy van a fiatok? Esetleg egy pszichológust keressetek fel aki tud neki segíteni.
2023. szept. 18. 01:28
 60/61 anonim ***** válasza:
100%
Gyógytornász, otthonápolás. Nagyot dob a százalékokon még akkor is, ha olyat fogtok ki, aki csak kimegy és lediktál egy jól bevált gyakorlatsort.
2023. szept. 18. 02:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!