Mi történik, ha felmondok és nem fizetem ki a kárt?
Figyelt kérdés
Tegnap volt két hete, hogy elkezdtem dolgozni a jelenlegi munkahelyemen, és tegnap elütöttem egy nyulat a céges autóval. J Astra 2011, szóval nem egy drága prémium autó és a nyúl a lökhárítót és a hűtőt törte össze. A helyszínen elfolyt a hűtővíz és egy kolléga vontatott be a telephelyre, majd délutan azt mondta a főnök, hogy a kár 450e Ft. Ennyibe kerül egy lökhárító, a hűtő, fagyálló, a festés és a munkadíj. Szerintem ez irreálisan sok, az autó egyébként is rongy, épp csak húzza a belét, alig érne valamit a használtpiacon. A fizum havi 250 nettó, szóval majdnem két hónapig kellene ingyen dolgoznom. Kb 125 ezret kerestem mióta itt dolgozom és fizetést még nem kaptam. Arra gondoltam, hogy simán csak felmondok, a fizum meg otthagyom, mert 450 ezret nem akarok fizetni ezért szarért.
#19 hiába törölteted dedós módon a válaszom, baromság, amiket írsz, a kérdező semmit sem sunnyog, ez nem szándékos károkozás, semmit sem kell fizetnie neki, feleslegesen hadoválsz össze mindent. Ha analfabéta vagy a joghoz, akkor inkább maradj csendben. Fent bemásolta valaki a Ptk-t, ezt kell alkalmazni a kár megtérítésénél nem az Mt-t, csak te nagyot szetettél volna mondani, ezt tudtad összehozni.
2023. aug. 18. 07:01
22/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül úgy egyeztünk meg, hogy ha biztosan maradok még egy évig dolgozni, akkor nem kell kifizessem. Pontosabban a következő egy évben minden hónapban 37500ft-al kevesebb fizut kapok majd, mert azt megtartja kaució gyanánt, és egy év múlva visszafizeti egyben. Mindez csak szóbeli megegyezés volt, de nem bízom benne 100%ban, hogy ezt majd valóban visszafizeti-e.
Szerintetek?
2023. aug. 18. 07:15
23/32 anonim válasza:
Szóbeli megegyezés? Te hiszel a csodákban? Én csak a jognak és a leirt dolgoknak hiszek. Vallalj felelősséget addig a mértékig, amit a jog megkövetel, ezt a szóbeli megegyezést meg írjátok le.
2023. aug. 18. 07:44
24/32 anonim válasza:
mégis mennyiből tart ezt kinyomtatni, és aláírni?
mindenről legyen már bizonyítékod, hány éves vagy 18?
2023. aug. 18. 11:52
25/32 anonim válasza:
#22 És te ebbe így belementél, hogy maradsz még ezen a vacak helyen egy évig és a fizud is kevesebb lesz?
Hogy te mekkora b.rka vagy kérdező. Ezek szerint hiába koptattuk feleslegesen a billentyűzetet, jogszabályra mindenre hivatkozva felesleges volt. Mi az, hogy feltételeket szab, meg eltesz kauciónak havonta? Te semmivel se tartozol neki, semmit se követelhet, és semmire se kényszeríthet. Én elküldtem volna a k.va anyjába, és még egy perrel is jól megfenyegettem volna. Egy előre nem látható nem szándékos kárért rohadtul semmi joga sincs kötelezni. Előbb egy jogászt kérdeztem volna meg a helyedben, neten van ügyvéd válaszol.
2023. aug. 18. 12:03
27/32 anonim válasza:
kérdező, ha ezt megengeded, hogy meglépje a munkaadód, ennél csak szarabb dolgokra fog rávenni később, rádver mindent előbb utóbb, és mindenért fizettet. Én teherautós voltam, és a cégem kocsiját összetörték (nem voltam hibás) és semmit se kellett fizetnem utána
2023. aug. 18. 13:38
28/32 anonim válasza:
" Pontosabban a következő egy évben minden hónapban 37500ft-al kevesebb fizut kapok majd, mert azt megtartja kaució gyanánt, és egy év múlva visszafizeti egyben. "
Én édesanyám! Hány éves vagy hercegem? Még hiszel a mesékben?
A munkáltatód csak halmozza a szabálytalanságokat, ezt nem veszed észre azok után sem, hogy leírtuk, mi a szitu a balesettel kapcsolatban jogilag?
Ha vagy annyira birka, hogy hagyod magad anyagilag "kifosztani" teljesen jogtalanul, akkor váljék egészségedre! Hirdesd magad nyugodtan, biztosan kapkodni fognak utánad a további munkáltatók, akik majd jó nagyokat röhögnek rajtad. Persze csak magukban...
2023. aug. 19. 07:11
29/32 A kérdező kommentje:
Igazatok volt, ez egy tróger. Tegnap délután már azt mondta, hogy hengerfejes lett, mert biztos víz nélkül mentem tovább és megfőztem a motort. Pedig nem így történt, az ütközés után azonnal megálltam, motort leállítottam és egy métert sem mentem tovább víz nélkül, hanem azonnal hívtam a kollégát. Még egy motorfelújítást is rám akart húzni! Elég csúnyán veszekedtünk, végül otthagytam, legyen boldog az eddig ledolgozott fizummal.
2023. aug. 19. 07:50
30/32 anonim válasza:
Jol tetted, ez a fazon nyilvanvaloan kiakart hasznalni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!