Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pár nap után felmondok akkor...

Pár nap után felmondok akkor mi történik?

Figyelt kérdés

5 napot voltam gyárban dolgozni.

Úgy beszéltük a főnökkel 5 napot ad és annyi idő alatt eldonthetjuk, hogy szeretnék-e továbbra is a munkám. A héten már nem mentem be dolgozni, kerestek is hogy mi a helyzet. Azt mondták ha felmondok le kéne dolgoznom a 30 napot, de azt semmiképpen nem szeretnem. Én megbeszélés szerint azt gondoltam próbaidőn vagyok.

Ha nem mennék csak ugy be lenne valamilyen következménye?

Vagy megbeszélhetem hogy elengedjék a próbaidőt?

2019. aug. 21. 20:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Elengedjék a *felmondási időt
2019. aug. 21. 20:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szerződésed? Mert abba benne kell legyen, hogy mennyi próbaidőd van. Ha van, akkor bármikor felmondhatz, nem kell ledolgozni
2019. aug. 21. 20:38
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Van munkaszerződésed?

Ha igen, mi van benne?

Így nem tudunk semmilyen tanácsot adni, hogy nem ismerjük a tényeket.

2019. aug. 21. 20:38
 4/14 A kérdező kommentje:

Elvileg az nincs benne hogy próbaidőn vagyok. Azaz le kell dolgoznom a 30 napos felmondási időt, de egyébként meg az lett beszélve hogy próbaidőn leszek.

Mások azt mondták 3 hónap a próbaidő, de én csak egy olyan papírt kaptam, amiben azt írják hogy a felmondási idő a 69.§ szerint állapítják meg.

2019. aug. 21. 20:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak nincs benne a szerződésedben kifejezetten az, hogy nincsen próbaidő, vagy hogy mennyi a próbaidő, a törvény szerint 30 nap az időtartama. Ettől függetlenül felmondani nem úgy szokás, hogy fogod magad, és többé nem mész oda. Elvileg írásban kellene beadni, de legalább szólni, aztán a formaságokat már a legtöbb cég maga elintézi.

Ha nincs szerződésed, akkor meg nem kötelezhet semmire, elvégre bizonyítani sem tudja, hogy ott dolgoztál. Viszont akkor meg te is várhatod, hogy az öt munkanapodat kifizesse.

Egy szó mint száz, 30 napot semmiképpen nem kell ledolgoznod. Ha van szerződésed, akkor emailben küldj el egy azonnali felmondást (X Y, kérem munkaviszonyom azonnali megszüntetését. A neved után írd oda pár személyi adatod, mint a születési hely, idő, lakcím), ha nincsen semmilyen papír, akkor ne foglalkozz velük.

2019. aug. 21. 20:53
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Szóval elviekben akkor próbaidőn vagyok? Mert akkor egyszerűbb a dolgom. De engem mikor kerestek azt mondták akkor le kell dolgoznom a 30 napot, ha felmondok.

2019. aug. 21. 20:57
 7/14 A kérdező kommentje:
Nincs beleírva konkrétan, hogy nincs próbaidő.
2019. aug. 21. 20:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg legközelebb ragaszkodj hozzá, hogy írjanak a szerződésbe próbaidőt. Én biztosan nem dolgoznék olyan helyen, ahol látatlanban kell eldöntenem, akarok-e hosszútávon maradni.
2019. aug. 21. 21:02
 9/14 A kérdező kommentje:

Pályakezdő vagyok, eléggé megfontolatlan voltam, ez tény.

Akkor a lényeg az, hogy felmondhatok mindenféle indoklás és felmondási idő nélkül, ha jól értem.

2019. aug. 21. 21:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Felpontoztam mindenkit, a válaszokat pedig köszönöm!
2019. aug. 21. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!