Hogy nem érzni magát valaki rosszul ha vesz pl. egy iphone 14-et amire nincs szüksége, vagy aki drága kocsit vesz?
Én inkább adományoznék ha olyan sok pénzem volna, nem telefont vennék belőle vagy kocsit.
Vennék egy olcsó telefont és egy olcsó kocsit a többi meg menne a rászorulóknak.
Honnan veszed, hogy nincs szüksége egy jobb telefonra? Én pl rengeteget dolgozok a telefonomon, dokumentumok, prezentációk, e-mailek, kimutatások, stb stb. Erre nem feltétlenül lenne elég nekem egy olcsó telefon. Nem azért vettem "drága" telefont, mert menő...nem mindenkinek merül ki a telefonhasználat abban, hogy nyomja az instát meg a tiktokot rajta. Arra valóban elég egy olcsóbb mobil.
Az autó is hasonló. Plusz azért az sem mindegy, hogy egy tárgyalásra egy 20 éves opel astrával megyek, vagy mondjuk egy pár éves arteonnal. Kicsit próbáld meg tovább gondolni a dolgokat a saját helyzeteden túl is.
2:
Telefonnál játékok meg grafikai alkalmazások a hardverigényesek, ha dokumentációk, prezentációk, e-mailek olvasására használod, akkor egy stabil középkategóriával jobban jársz mint egy csúcstelefonnal.
Az üzleti tárgyalás meg tipikusan balkán szinten van úgy, ahogy írod, egy komolyabb üzleti tárgyaláson fogalmad nincs ki milyen autóval jött, mert eleve nem te fogod beengedni a parkolóba, ha egyáltalán saját autóval érkezik.
1:
Nekünk feleségemmel most a 3. autónk van, és csak az első volt használt, a második kettő újonnan került hozzánk (egyiket vettük, másik céges). Megbízhatóság szempontjából sokkal többet számít az állapota, mai nyilván új esetében még makulátlan, mint az hogy mennyire presztízsautó. Ha nincsenek extra igények (méret, terep, hobbi, stb.) egy hybrid Corolla kombi felett már inkább csak autómánia kérdése az autóvásárlás, nagyobb megbízhagóságot nem kapsz.
Ettől függetlenül nem értek egyet kérdezővel, mindenki arra költ amit akar, és bunkóság másokat forceolni, hogy miért nem adományoz helyette, az is mindenkinek a saját döntése.
Minek adományozzam olyannak aki szintén felesleges dolgokra költi? Miért költse inkább ő felesleges dolgokra, mint én?
Onnan tudom, hogy felesleges dolgokra költené, hogy vélhetően mindene megvan ami az életbenmaradásához kell - hiszen nem halott. Ennyit a “rászorul”-ásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!