Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lemondok a szuloi hazrol,...

Ha lemondok a szuloi hazrol, akkor is oroklom a testverem 20 millios adossagat?

Figyelt kérdés
A testverem 20 millio ft-os hitelt halmozott fel. A kerdesem az, hogy a testverem utan tudok-e ugy is ados terheket orokolni, hogy lemondok a szuloi hazrol? Vagy mit kell ahhoz tennem, hogy ne orokoljem az o tartozasait? A testverre is raterhelhetik a tartozast egy masik testverrol?
2023. ápr. 20. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Ne mondj le a szülői házról. Majd ha egyszer lesz hagyatéki tárgyalás akkor kell eldönteni, hogy az örökölt érték és adósság hogy áll egymáshoz, és esetleg visszautasítani.
2023. ápr. 20. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Kimaradt: csak a teljes örökséget lehet visszautasítani, nem lehet mondjuk kérni az ingatlant de az adósságot nem.
2023. ápr. 20. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak adósságot a magyar jog szerint nem lehet örökölni. A hagyatékin vissza lehet utasítani

De amúgy sem értem, mit akarsz.

A szülők után, ha nincs végrendelet, minden gyerek egyenlően örököl.

Ha a testvéred meghal, akkor a gyerekei és a házastársa örököl örökölnek, ezek hiányában ha még élnek a szülők, a szülők örökölnek, te csak utánuk jössz

Ha van egy közös tulajdonú házatok, akkor a testvéred tulajdona lehet csak veszélyben, de neked arra a fél házra elővásárlási jogod van

2023. ápr. 20. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogy mit akarsz.

Van egy testvéred, akinek sok adóssága van. Vannak a szüleid, akik után örökölni fogsz majd egyszer (feltehetően).

A testvéred adósságához semmi közöd. Azt maximum akkor tudod "megörökölni", ha konkrétan rád hagyja az örökségét, vagy te vagy az egyedüli örököse.

Mi a történet valóban, hogy ki tudjak rajta igazodni?

2023. ápr. 21. 06:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Hogy a testverem utan ha o nem tudna fizetni vissza 20 millios hitel tartozast, akkor en megorokolhrtem-e ezt? Ram terhelhetik-e ezt a 20 millios tartozast?
2023. ápr. 21. 10:15
 6/6 anonim ***** válasza:
64%

Örökölni csak halott után lehet. A testvéred után legfeljebb akkor örökölhetsz bármit is, ha előbb meghal mint te és nincs élő gyereke vagy szülője vagy házastársa, szóval egyenesági rokona.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy a testvére adósságát rád terhelhetik-e, mert ő nem tudja fizetni a hitelét, akkor azt csak akkor tehetik meg, ha adóstárs vagy kezes vagy a hitelénél. Amúgy nincs közöd hozzá.

2023. ápr. 21. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!