Mikor unják meg az átlagemberek a kizsákmányolást, és
hogy a gazdagok rajtuk élősködnek?
Figyelt kérdés
Nyilván nem minden gazdag ember ilyen, de a többségük imádja a csórók orra alá dörgölni a több száz milliós házát, luxusautóját, nyaralásait. Míg másnak kenyérre is alig jut, van pár ezer (tízezer) olyan ember az országban, akiknek a rengeteg sem elég. Néha úgy érzem, hogy a koldusról is levennék a gatyát, csak hogy még több legyen. Mikor lesz elegük a szegényebbeknek a folyamatos kuporgatásból, abból, hogy azt látják, hogy sok munkával is alig haladnak valamerre, más meg a semmiből él luxuséletet, csak mert jók a kapcsolatai, jókor voltak jó helyen a felmenői? Illetve mi lehet ebből? Elrabolják őket? Megzsarolják a pénzükért? Egyáltalán mikor jönnek rá a gazdagok, hogy nekik sem ideális, ha sok pénz keveseknél összpontosul?
Kerdező, ha követjük a komcsi elvet, miszerint az egykulcsos adó a szegényeket sújtja, akkor az infláció bizony a gazdagokat sújtja most elég durván.
Akinek nincs megtakarítása, annak nem fáj.
2023. febr. 2. 14:01
22/42 A kérdező kommentje:
Nem, rohadtul nem az én problémám. Több millió ember problémája csak nálunk.
2023. febr. 2. 14:01
23/42 A kérdező kommentje:
25. inkább azokat, akiknek van, de megérzik, ha kevesebbet ér a pénzük. Akiknek korlátlanul áll rendelkezésre vagyon, azoknak nem számít. Valóban, akinek nincs megtakarítása, annak nem fáj. Annak az fáj, hogy nincs megtakarítása.
2023. febr. 2. 14:03
24/42 anonim válasza:
Làtod, őket nem zavarja. Akkor tèged mièrt?
2023. febr. 2. 14:05
25/42 A kérdező kommentje:
Nem az inflációról volt szó eredetileg, hanem a harácsolásról. Ne forgasd ki a szavaimat, mert nem vagy jó benne. Különben is, írtam az utolsó mondatomban, hogy esetükben mi a zavaró.
2023. febr. 2. 14:08
26/42 anonim válasza:
Pro és kontra abba kéne hagyni egymás becsmérlését hisz egyikőtök sem ismeri a másikat, nem tudja ki mit tett le az asztalra azért hogy jobban éljen. Aki tanult és szerzett valós tudást egy olyan szakmában (szinte minden szakma hiányszakma már) attól hiába vesznek el 10%-ot, másnap már másnál dolgozik. Aki meggazdagodott az tett is érte szerintem.
Kérdező, mondanál egy konkrét példát akinek az életvitele kiverte nálad a biztosítékot? Mert így csak egymást hergelitek.
2023. febr. 2. 14:58
27/42 anonim válasza:
A kèrdezőnèl viszont tuti valami lelki problèmàk vannak.
2023. febr. 2. 15:03
28/42 A kérdező kommentje:
"Attól hiába vesznek el 10%-ot, másnap már másnál dolgozik" - ne haragudj, de szerintem ez nagyon rossz hozzáállás. Hogy mindig a "kisember" alkalmazkodjon. Másrészt ha körülnézel, nagyon nem így működik, és nem is célravezető. Rendkívül fontos a tudás, a legfontosabb, de azt rossz látni, hogy valaki küzd azért, hogy jobb legyen neki, más meg sunyi módon a százszorosát éri el - és egyre több ilyen van, az emberek egy része szerint ráadásul ezzel a világon semmi baj nincs. Hogy kinek az életvitele zavar? Korrupt politikusok, sikkasztó vállalkozók, strómanok, rongyrázó celebek, néhány példa. Lehet válogatni, számolatlanul van belőlük. Én normálisan válaszolok mindenkinek, aki normálisan ír a kérdés alá.
2023. febr. 2. 15:04
29/42 A kérdező kommentje:
Ha lelki problémának számít, hogy zavar az, hogy más nyomorán nyerészkedő rohadékok uralnak mindent. Akkor van. Máskülönben nincs. Teszem én is ugyanúgy a dolgom, és kérdezek, ha érdekel valami. Most az emberek véleménye érdekelt, ez az oldal pedig azért van, hogy kérdezzek.
2023. febr. 2. 15:05
30/42 anonim válasza:
A hozzààllàsodon làzszik.
Ha nem lennènek lelki problèmàid, akkor úgy tudnàl beszèlni a tèmàról, hogy nem ordítana belöle a szemèlyes sèrtettsèged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!