Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor unják meg az átlagembere...

Mikor unják meg az átlagemberek a kizsákmányolást, és hogy a gazdagok rajtuk élősködnek?

Figyelt kérdés
Nyilván nem minden gazdag ember ilyen, de a többségük imádja a csórók orra alá dörgölni a több száz milliós házát, luxusautóját, nyaralásait. Míg másnak kenyérre is alig jut, van pár ezer (tízezer) olyan ember az országban, akiknek a rengeteg sem elég. Néha úgy érzem, hogy a koldusról is levennék a gatyát, csak hogy még több legyen. Mikor lesz elegük a szegényebbeknek a folyamatos kuporgatásból, abból, hogy azt látják, hogy sok munkával is alig haladnak valamerre, más meg a semmiből él luxuséletet, csak mert jók a kapcsolatai, jókor voltak jó helyen a felmenői? Illetve mi lehet ebből? Elrabolják őket? Megzsarolják a pénzükért? Egyáltalán mikor jönnek rá a gazdagok, hogy nekik sem ideális, ha sok pénz keveseknél összpontosul?

2023. febr. 2. 11:59
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Tényleg nem érzitek szükségességét, hogy ennek a folyamatos harácsolásnak társadalmi szinten gátat szabjanak?
2023. febr. 2. 12:59
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

“Vagy ez lenne a követendő példa?”

Pontosan.

2023. febr. 2. 13:01
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

“Tényleg nem érzitek szükségességét, hogy ennek a folyamatos harácsolásnak társadalmi szinten gátat szabjanak?”

Nem. Semmi közöm ahhoz, ha valaki harácsol. Nem vagyok szánalmas kommunista.

2023. febr. 2. 13:02
 14/42 anonim ***** válasza:
94%
Mindenkinek igaza van b+, csak válasszuk már szét: kezdésnek egy jó választás van: ritka és értékes munkát végezni, ahol már azt is megválasztod, hogy az ostoba pénzes kutyának adod az idődet, vagy olyanokkal állsz össze, akik egy normális világban élnek, mert ők maguk alkotják, és sehol nem fér bele az egyoldalúság. Aztán ha úgy van, hogy szerencsésen túlnőttök magatokon, még mindig lehet annyi eszetek, hogy ezt a felfogást nem engeditek veszni, bármilyen csoda érzés is arcoskodni a félig szerencse, félig tudás+munka adta, önmagában is meglehetősen menő helyzettel, meg bármilyen jól is mutatnak a számok rövid távon egy rahedli alulfizetett vállán kapaszkodva.
2023. febr. 2. 13:07
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki előtt ott van a lehetőség. Jól kell élni az életet ennyi. Amúgy meg mi közöd van hozza h kinek mi van? Megsúgom semmi.

Hidd el, mindenki tett azért, hogy ott tartson ahol.

Ezeket a hisztiket pedig ha masba fektetned, talán normálisabb, boldogabb ember lennél, nem egy ilyen irigykedő senkiházi!

Én tettem azért h jó életem legyen, te pedig csak a lompit csapkodod és hisztizel otthon!

2023. febr. 2. 13:07
 16/42 A kérdező kommentje:
Ez az "irigykedés" kifejezés a legprolibb, amit a témában használni lehet. :D Engem igenis zavar, amikor egy semmirekellő, pénzes rohadék nevet a csórókon, míg egy borsodi fiatal azért is küzd, hogy egy üzemben összeszerelő lehessen. Jól kell élni az életet...persze, ez így működik. Mit tettél és mi az, amit kaptál? Kiken kellett átgázolnod, hogy idáig elérj? Elgondolkodtál ezeken? Az a gond, hogy a probléma jellegét sem érted. A 15-ös válaszoló már annál inkább, csak sajnos ez sem megoldás azokra nézve, akik túl nagyot akarnak markolni a semmiért cserébe.
2023. febr. 2. 13:14
 17/42 anonim ***** válasza:
59%

Ne pattogjál már! Nem vagy te kukorica! Addig irigykedsz, meg valaki majd jól megcsapkod!

Kevés vagy te egyedül “világot váltani” mint gyakorin a normális kérdés.

Leírom érthetőbben, mert nem bízom a képességeidben. Hiába hisztizel, hiába pattogsz itt, úgy sem tudsz ez ellen semmit sem tenni!

Válogasd meg a szavaid és ne irigykedj!Amúgy sincs semmi közöd hozza! Tettem érte h legyen, te meg egy kis irigykedo, otthon lompit kicsapo, lázadó kis nethuszár vagy!

Hol érdekelnek engem a borsodi fiatalok? Miért kell h ez engem érdekeljen?

Amúgy gettóból is rengetegen törtek ki, lettek valakik, aki akar változtatni, ki akar törni (jól éli az eletet) az változtat, kitör és rengeteg ilyen borsodi fiatalt ismerek.

Meg hat ugye van aki irigy és itt a neten pattog! De mint említettem senkit sem érdekel a hisztid! Te kis irigy nethuszár!

Igyad meg a kakaódat és nyugodjal le pistike!

2023. febr. 2. 13:23
 18/42 anonim ***** válasza:
52%
savanyú a szőlő?
2023. febr. 2. 13:30
 19/42 A kérdező kommentje:
Na papa, ha már ilyen kva bölcs vagy, megkérdezem, mit tennél, ha valaki azt mondaná, hogy holnap abból a csodajó lóvékádból (ami csak szerinted az), elvennének 10%-ot, aztán még 10-et, és így tovább. Megcsapkodnád? Vagy helyeslően bólogatnál, és güriznél még többet? Na ugye! Mert ezt teszik, folyamatosan, mindenkivel. És ebből megy az a rohadt magas élet. Persze túl hülye vagy, hogy ezt felérd ésszel, kimerül annyiban a válaszod, hogy "iligyvagy". A képességekről meg inkább ne is beszéljünk, amíg egy mondatot nem tudsz helyesen leírni sem. Bár szerintem csak egy ócska troll vagy apu pecójában, vagy valami lúzer vállalkozó habi bizniszekkel, meg egy taliga hitellel, és azt hiszed, te sz@rtad a naprendszert, amiért van egy 5 éves import Mergád.
2023. febr. 2. 13:30
 20/42 A kérdező kommentje:
Felvázolok egy egyre komolyabb társadalmi problémát, jönnek az idiótábbnál-idiótább válaszok. És én vagyok a troll. Oké.
2023. febr. 2. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!